22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΘεόδωρος Γκλαβέρης 1944-

Σχετικές αναρτήσεις

Θεόδωρος Γκλαβέρης 1944-

- Advertisement -

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1944 στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Γιος του Γεώργιου Γκλαβέρη και της Αναστασίας Καραφώτα – Γκλαβέρη.
Απόφοιτος της Κρατικής Δραματικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Από τον Δεκέμβριο του 1945 ζει στην Θεσσαλονίκη, πλην μιας μικρής χρονικής περιόδου (1968-1971) καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην Αθήνα.

Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους στην Αθήνα και έκανε μικρές εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες.
Συνέχισε την δραστηριότητά του ως ηθοποιός στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία «Απ’ τες εννιά», εμπνευσμένη από την καβαφική ποίηση.
Το αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ «Requiem.»
Τo ντοκιμαντέρ «Το Θέατρο στην Θεσσαλονίκη.» (1912-1985)
Την μεγάλου μήκους ταινία «Μετά το Ηλιοβασίλεμα.»
Την σειρά ντοκιμαντέρ «Φυγής και Επιστροφής δρόμοι.»
Το ντοκιμαντέρ «Οι υφάντρες της Αρναίας.»

Συγγραφικό έργο:
1993 – «Η Μελωδία του Θανάτου» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1993/94 – «Η Σιωπή του  Θανάτου» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1994 – «Η Μοναξιά του Συγγραφέα» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1995 – «Κάσσανδρος και Θεσσαλονίκη» (Θέατρο)
1996 – «Η Κατάκτηση της Εξουσίας» (Θέατρο)
1999 – «Οι Χωματένιοι» (Θέατρο)
2002 – «Ο Πύργος της Αλκυόνης» (Θέατρο)
2004 – «Ο Θάνατος της Μελωδίας» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
2007 – «Οι Σειρήνες της Σελήνης» (+ Θέατρο)
2009 – «Ο Ήλιος των Ήλιων»
2009 – «Η Μουσική του Σύμπαντος»
2011 – «Ο Συμπαντικός Πυρήνας» (+ Θέατρο)
2012 – «Σκοτεινή Ύλη – Σκοτεινή Ενέργεια»
2012 – «Οι Άλλοι Κόσμοι»
2013 – «Τα Όνειρα των Κόσμων»
2013 – «Επιστροφή στην Νέα Γη»
2013 – «Ο Φανταστικός Πλανήτης»
2013 – «Η Φαντασία του Υπερ-Σύμπαντος»
2014 – «Το Χωματένιο Χρήμα»
2014 – «Οι Πλανήτες των Πολέμων»

Θεόδωρος Γκλαβέρης: Φιλμογραφία

Ορατότης μηδέν (1969)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
Οι 4 άσοι (1970)[υπάλληλος Σταυρίδη]ΩΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΒΕΡΗΣ
Κρίμα το μπόι σου (1970)
Η θεία μου η χίπισσα (1970)[παρέα Μπάρκουλη]
Κατάχρησις εξουσίας (1971)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Μιχαλόπουλος 1927-2016

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στα Εξάρχεια της Αθήνας το 1927 και ήταν ηθοποιός και ενδυματολόγος. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πήρε το...

Νέλλη Γκίνη 1949-

Η Νέλλη Γκίνη είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 1949 και εργάστηκε από πολύ νωρίς ως ηθοποιός σε παιδικές...

Ορέστης Λάσκος 1907-1992

Ο Ορέστης Λάσκος ήταν Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός επιχειρηματίας. Ήταν αδελφός του ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Βασίλη Λάσκου, αξιωματικού του...

Τελευταίες αναρτήσεις