Γκλαβέρης Θεόδωρος

on

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1944 στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Γιος του Γεώργιου Γκλαβέρη και της Αναστασίας Καραφώτα – Γκλαβέρη.
Απόφοιτος της Κρατικής Δραματικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Από τον Δεκέμβριο του 1945 ζει στην Θεσσαλονίκη, πλην μιας μικρής χρονικής περιόδου (1968-1971) καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην Αθήνα.
Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους στην Αθήνα και έκανε μικρές εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες.
Συνέχισε την δραστηριότητά του ως ηθοποιός στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία «Απ’ τες εννιά», εμπνευσμένη από την καβαφική ποίηση.
Το αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ «Requiem.»
Τo ντοκιμαντέρ «Το Θέατρο στην Θεσσαλονίκη.» (1912-1985)
Την μεγάλου μήκους ταινία «Μετά το Ηλιοβασίλεμα.»
Την σειρά ντοκιμαντέρ «Φυγής και Επιστροφής δρόμοι.»
Το ντοκιμαντέρ «Οι υφάντρες της Αρναίας.»

Συγγραφικό έργο:
1993 – «Η Μελωδία του Θανάτου» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1993/94 – «Η Σιωπή του  Θανάτου» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1994 – «Η Μοναξιά του Συγγραφέα» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1995 – «Κάσσανδρος και Θεσσαλονίκη» (Θέατρο)
1996 – «Η Κατάκτηση της Εξουσίας» (Θέατρο)
1999 – «Οι Χωματένιοι» (Θέατρο)
2002 – «Ο Πύργος της Αλκυόνης» (Θέατρο)
2004 – «Ο Θάνατος της Μελωδίας» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
2007 – «Οι Σειρήνες της Σελήνης» (+ Θέατρο)
2009 – «Ο Ήλιος των Ήλιων»
2009 – «Η Μουσική του Σύμπαντος»
2011 – «Ο Συμπαντικός Πυρήνας» (+ Θέατρο)
2012 – «Σκοτεινή Ύλη – Σκοτεινή Ενέργεια»
2012 – «Οι Άλλοι Κόσμοι»
2013 – «Τα Όνειρα των Κόσμων»
2013 – «Επιστροφή στην Νέα Γη»
2013 – «Ο Φανταστικός Πλανήτης»
2013 – «Η Φαντασία του Υπερ-Σύμπαντος»
2014 – «Το Χωματένιο Χρήμα»
2014 – «Οι Πλανήτες των Πολέμων»
Φιλμογραφία
Ορατότης μηδέν (1969)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
Οι 4 άσοι (1970)[υπάλληλος Σταυρίδη]ΩΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΒΕΡΗΣ
Κρίμα το μπόι σου (1970)
Η θεία μου η χίπισσα (1970)[παρέα Μπάρκουλη]
Κατάχρησις εξουσίας (1971)

Προηγούμενο άρθροΓκιζά Αμαλία
Επόμενο άρθροΓκουζούλης Νίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος Γκλαβέρης Θεόδωρος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,117ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Γυφτόπουλος Λευτέρης Γκλαβέρης Θεόδωρος

Γυφτόπουλος Λευτέρης

Ο Λευτέρης Γυφτόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 8 Ιουλίου 1934. Πατέρας του ηθοποιού Άγη Γυφτόπουλου.Μένει μόνιμα στην Καλλιθέα. Φιλμογραφία Και κλαααμα στα Σχολεία!...(1984) Φυλακές ανηλίκων Νο 2(1984)...
Τζόγιας Νίκος Γκλαβέρης Θεόδωρος

Τζόγιας Νίκος

Γιαννόπουλος Μάκης Γκλαβέρης Θεόδωρος

Γιαννόπουλος Μάκης