10.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘεόδωρος Γκλαβέρης 1944-

Σχετικές αναρτήσεις

Θεόδωρος Γκλαβέρης 1944-

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1944 στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Γιος του Γεώργιου Γκλαβέρη και της Αναστασίας Καραφώτα – Γκλαβέρη.
Απόφοιτος της Κρατικής Δραματικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Από τον Δεκέμβριο του 1945 ζει στην Θεσσαλονίκη, πλην μιας μικρής χρονικής περιόδου (1968-1971) καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην Αθήνα.

Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους στην Αθήνα και έκανε μικρές εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες.
Συνέχισε την δραστηριότητά του ως ηθοποιός στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία «Απ’ τες εννιά», εμπνευσμένη από την καβαφική ποίηση.
Το αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ «Requiem.»
Τo ντοκιμαντέρ «Το Θέατρο στην Θεσσαλονίκη.» (1912-1985)
Την μεγάλου μήκους ταινία «Μετά το Ηλιοβασίλεμα.»
Την σειρά ντοκιμαντέρ «Φυγής και Επιστροφής δρόμοι.»
Το ντοκιμαντέρ «Οι υφάντρες της Αρναίας.»

Συγγραφικό έργο:
1993 – «Η Μελωδία του Θανάτου» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1993/94 – «Η Σιωπή του  Θανάτου» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1994 – «Η Μοναξιά του Συγγραφέα» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
1995 – «Κάσσανδρος και Θεσσαλονίκη» (Θέατρο)
1996 – «Η Κατάκτηση της Εξουσίας» (Θέατρο)
1999 – «Οι Χωματένιοι» (Θέατρο)
2002 – «Ο Πύργος της Αλκυόνης» (Θέατρο)
2004 – «Ο Θάνατος της Μελωδίας» (Πεζογράφημα – Θέατρο)
2007 – «Οι Σειρήνες της Σελήνης» (+ Θέατρο)
2009 – «Ο Ήλιος των Ήλιων»
2009 – «Η Μουσική του Σύμπαντος»
2011 – «Ο Συμπαντικός Πυρήνας» (+ Θέατρο)
2012 – «Σκοτεινή Ύλη – Σκοτεινή Ενέργεια»
2012 – «Οι Άλλοι Κόσμοι»
2013 – «Τα Όνειρα των Κόσμων»
2013 – «Επιστροφή στην Νέα Γη»
2013 – «Ο Φανταστικός Πλανήτης»
2013 – «Η Φαντασία του Υπερ-Σύμπαντος»
2014 – «Το Χωματένιο Χρήμα»
2014 – «Οι Πλανήτες των Πολέμων»

Θεόδωρος Γκλαβέρης: Φιλμογραφία

Ορατότης μηδέν (1969)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
Οι 4 άσοι (1970)[υπάλληλος Σταυρίδη]ΩΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΒΕΡΗΣ
Κρίμα το μπόι σου (1970)
Η θεία μου η χίπισσα (1970)[παρέα Μπάρκουλη]
Κατάχρησις εξουσίας (1971)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Δήμου

Ο Γιώργος Δήμου (ή Δήμος όπως είναι εγγεγραμένος στο Σ.Ε.Η.) γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Νεράιδα Αγράφων Ευρυτανίας. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και...

Κώστας Μουσούρης (1903-1976)

Ο Κώστας Μουσούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1903 και ήταν  Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός επιχειρηματίας Αποφοίτησε από τη Σχολή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών...

Ιεροκλής Μιχαηλίδης (1960-)

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1960 στη Χαραυγή Κοζάνης. Αποφοίτησε το 1982 από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου...

Τελευταίες αναρτήσεις