15.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜίμης Κοκκίνης 1903-1956

Σχετικές αναρτήσεις

Μίμης Κοκκίνης 1903-1956

Ο Μίμης Κοκκίνης γεννήθηκε το 1903 και ήταν Έλληνας ηθοποιός του ελαφρού μουσικού θεάτρου και πρωταγωνιστής-κωμικός της επιθεώρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Θεόδωρου Έξαρχου, έγινε μέλος του ΣΕΗ το 1922 και προπολεμικά εμφανίστηκε σε διάφορες επιθεωρήσεις του Αιμ. Δραγάτση.

Επίσης εμφανίστηκε ως θιασάρχης θιάσου «βαριετέ» (Θέατρο «Μόντιαλ») και ως συνθιασάρχης στην επιθεώρηση «Η Κιβωτός του Νώε» (Θέατρο «Απόλλων»).

Μεταπολεμικά ήταν συνθιασάρχης: στον «Θίασο των 8» (Μ. Θεοφανίδης, Α/φές Καλουτά, Μ. Κοκκίνης, Ορ. Μακρής, Κ. Μανιατάκης, Κ. Μαυρέας, Μ. Φιλιππίδης), στον Θίασο του Θεάτρου «Λυρικόν» (στην οπερέτα «Να τα πάρεις τα κορίτσια»), το 1948 στον Θίασο του Θεάτρου «Σαμαρτζή» (Μ. Κρεββατά, Γ. Γαβριηλίδης, Στ. Ιατρίδης, κ.ά.), το 1949 στον Θίασο της Ηρούς Χαντά (στις οπερέτες του Θ. Σακελλαρίδη «Γλυκειά Νανά» και «Η Κόρη της αμαρτίας»).

Εκτός των προηγουμένων, συνεργάστηκε πολλές φορές και με τους θιάσους του Θεάτρου «Ακροπόλ».

Το 1952 ήταν θιασάρχης στο έργο «3 μοντέρνα κορίτσια» και το 1953, συνθιασάρχης στην εξαιρετικά επιτυχημένη επιθεώρηση «Ο μήνας έχει 9».

Ο Μίμης Κοκκίνης έφυγε από τη ζωή το 1956.

Κηδεύτηκε στο Διακοφτό της Αχαΐας και ανάμεσα σε αυτούς που είχαν πάει στην κηδεία του ήταν ο Βασίλης Αυλωνίτης.

Μίμης Κοκκίνης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1929Το λιμάνι των δακρύων
1930Μακριά απ’ τον κόσμο
1955Το φιντανάκι
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1944Πρίγκηψ Μουρούζης
1947Να τι θέλει ο λαός
1954Όμορφα κι ωραία
1954Όσα παίρνει ο άνεμος

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νότης Περγιάλης 1920-2009

Συγγραφέας, ηθοποιός, στιχουργός και σκηνοθέτης ο Νότης Περγιάλης ήταν μια πολυσχιδής και πολυτάλαντη προσωπικότητα, που πρόσφερε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο στην Ελλάδα. Αν και...

Μυλωνάς Θανάσης

Ο Θανάσης Μυλωνάς (1938 - 4 Ιανουαρίου 1989) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1938. Έπαιξε σε κωμωδίες κυρίως, όπως στο «Της κακομοίρας». Πέθανε στις 4...

Αναστασιάδης Αλέκος

Φιλμογραφία Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953) Το κλειδί της ευτυχίας(1953) Ο Φαταούλας (1952) Ο πύργος των ιπποτών (1952) Μια νύχτα στον Παράδεισο (1951) Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951) Ο μεθύστακας...

Τελευταίες αναρτήσεις