25.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜίμης Κοκκίνης 1903-1956

Σχετικές αναρτήσεις

Μίμης Κοκκίνης 1903-1956

Ο Μίμης Κοκκίνης γεννήθηκε το 1903 και ήταν Έλληνας ηθοποιός του ελαφρού μουσικού θεάτρου και πρωταγωνιστής-κωμικός της επιθεώρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Θεόδωρου Έξαρχου, έγινε μέλος του ΣΕΗ το 1922 και προπολεμικά εμφανίστηκε σε διάφορες επιθεωρήσεις του Αιμ. Δραγάτση.

Επίσης εμφανίστηκε ως θιασάρχης θιάσου «βαριετέ» (Θέατρο «Μόντιαλ») και ως συνθιασάρχης στην επιθεώρηση «Η Κιβωτός του Νώε» (Θέατρο «Απόλλων»).

Μεταπολεμικά ήταν συνθιασάρχης: στον «Θίασο των 8» (Μ. Θεοφανίδης, Α/φές Καλουτά, Μ. Κοκκίνης, Ορ. Μακρής, Κ. Μανιατάκης, Κ. Μαυρέας, Μ. Φιλιππίδης), στον Θίασο του Θεάτρου «Λυρικόν» (στην οπερέτα «Να τα πάρεις τα κορίτσια»), το 1948 στον Θίασο του Θεάτρου «Σαμαρτζή» (Μ. Κρεββατά, Γ. Γαβριηλίδης, Στ. Ιατρίδης, κ.ά.), το 1949 στον Θίασο της Ηρούς Χαντά (στις οπερέτες του Θ. Σακελλαρίδη «Γλυκειά Νανά» και «Η Κόρη της αμαρτίας»).

Εκτός των προηγουμένων, συνεργάστηκε πολλές φορές και με τους θιάσους του Θεάτρου «Ακροπόλ».

Το 1952 ήταν θιασάρχης στο έργο «3 μοντέρνα κορίτσια» και το 1953, συνθιασάρχης στην εξαιρετικά επιτυχημένη επιθεώρηση «Ο μήνας έχει 9».

Ο Μίμης Κοκκίνης έφυγε από τη ζωή το 1956.

Κηδεύτηκε στο Διακοφτό της Αχαΐας και ανάμεσα σε αυτούς που είχαν πάει στην κηδεία του ήταν ο Βασίλης Αυλωνίτης.

Μίμης Κοκκίνης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1929Το λιμάνι των δακρύων
1930Μακριά απ’ τον κόσμο
1955Το φιντανάκι
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1944Πρίγκηψ Μουρούζης
1947Να τι θέλει ο λαός
1954Όμορφα κι ωραία
1954Όσα παίρνει ο άνεμος

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαφετζόπουλος Αντώνης
Επόμενο άρθροΚομνηνός Λάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Θοδωρής Αθερίδης 1965-

Ο Θοδωρής Αθερίδης γεννήθηκε στις 03 Μαΐου του 1965 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στο 40ό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ενώ στο Λύκειο ασχολήθηκε...

Βασίλης Διαμαντόπουλος 1920-1999

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Νοεμβρίου του 1920 και απεβίωσε στις 5 Μαΐου του 1999. Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που εμφανίστηκε ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση,...

Γιάννης Θειακός 1926-1993

Ο  Γιάννης Θειακός γεννήθηκε το 1926 στην Αθήνα.  Σπούδασε δραματική στην Αθήνα, στο Παρίσι και περισσότερο κινηματογράφο στην Ιταλία.  Ίδρυσε την "Καλλιτεχνική Σκηνή" με...

Τελευταίες αναρτήσεις