Ο τσαρλατάνος

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 24 Δεκεμβρίου 1973
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Συγγραφέας: Γιώργος Λαζαρίδης
Σεναρίο: Γιώργος Λαζαρίδης

Κωμωδία
1973

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Λυδία Λένωση, Αντώνης Παπαδόπουλος , Ζαννίνο, Σταύρος Ξενίδης (αφηγητής), Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιώργος Βελέντζας, Μιχάλης Γιαννάτος, Στράτος Παχής, Κώστας Μεντής, Χρήστος Νάτσιος, Αλέκος Ζαρταλούδης, Γιώργος Τζιφός, Μιχάλης Δεσύλλας, Πόπη Μοντανάρη, Κώστας Φατούρος, Γιώργος Γρηγορίου, Δημήτρης Αρώνης, Κώστας Σαββαϊδης, Χρήστος Στύπας, Γιώργος Μόρτου, Κώστας Δάρρας, Γρηγόρης Βαρώσης, Μάνια Κολιανδρή, Γιώργος Καύκας, Κυριάκος Δανίκας, Νίκος Μπίνας, Χάρης Κεδίκος, Γιάννης Καφαλούκος, Ηλίας Κατέβας, Μάνος Βενιέρης, Κώστας Ρήγας

Περίληψη: Ένας μετανάστης στη Γερμανία, ο Θανάσης, εργάζεται σκληρά για να μπορέσει να ζήσει τον πατέρα του και την αδελφή του, που ζουν στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή αναγκάζεται να επιστρέψει, αλλά ανακαλύπτει ότι δεν έχει καθόλου χρήματα, γιατί η τράπεζα που είχε τις καταθέσεις του, έχει χρεοκοπήσει. Έτσι επιστρέφει στην Ελλάδα κρυμμένος σε ένα αυτοκίνητο-ψυγείο και φτάνει κατεψυγμένος, οπότε αρχίζει η μάχη των διαφημιστών ψυγείων για το ποιός θα τον πείσει να διαφημίσει τα ψυγεία του.


Παρασκήνιο: Η ταινία, “Ο τσαρλατάνος” προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 174.834 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 44 ταινίες.
-Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης του Ελληνικού κινηματογράφου, ο Θανάσης Βέγγος εξακολουθεί να “πουλάει” πολύ. Σε αυτήν την ταινία ο Βέγγος ερμηνεύει τρεις ρόλους ταυτόχρονα: το ρόλο του μετανάστη, του πατέρα του αλλά και της αδελφής του!
Γιώργος Λαζαρίδης, από τους σταθερούς συνεργάτες του Βέγγου, σατιρίζει στο σενάριο του τη μανία της εποχής με τις διαφημίσεις και τους διαφημιστές που, λόγω της ανόδου της τηλεόρασης, ήταν πολύ της μόδας.

Ο τσαρλατάνος 1973-1974

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο τσαρλατάνος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ φαντασμένος
Επόμενο άρθροΝαι μεν, αλλά

Similar Articles

Comments