Γιώργος Βασιλείου

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία και ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Οι γονείς του χώρισαν και ο Γιώργος έζησε με τον πατέρα του Βασίλη μέχρι την ηλικία των 8, όταν εκείνος απεβίωσε, με αποτέλεσμα να χάσει την παιδική του ηλικία.

Γιώργος Βασιλείου Γιώργος Βασιλείου

Από μικρό παιδί εργάστηκε σε διάφορες δουλειές του ποδαριού παράλληλα με το σχολείο, για να συντηρήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε ύψος 1.90 και υπήρξε πολύ καλός στον κλασικό αθλητισμό, τερμάτιζε πρώτος σε όλα τα αγωνίσματα δρόμου και παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο και αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας.

Σε ηλικία 22 ετών, τού προτάθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, ωστόσο αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να σταματήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο.

Ο Γιώργος Βασιλείου έμαθε μόνος του κιθάρα και στο στρατό, όπου ήταν έφεδρος υπαξιωματικός (Λοχίας), συμμετείχε σε συγκρότημα και μπάντα.

Το 1967 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική και το πρώτο του βράδυ κοιμήθηκε σε μία οικοδομή σκεπασμένος με νάιλον για να μην κρυώσει, καθώς δεν είχε χρήματα για να βρει ξενοδοχείο ή σπίτι.

Για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα των σπουδών του εργαζόταν ως οικοδόμος και οδηγός ταξί.

Ο Γιώργος Βασιλείου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου και την ολοκλήρωσε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής Σχολής Αθηνών και μετά, ο νεαρός ηθοποιός συνελήφθη και κακοποιήθηκε άγρια από τη Χούντα. Παντρεύτηκε τη Λία μετά από 4 χρόνια και απέκτησε 2 παιδιά, το Βασίλη και την Ιουλιέττα.

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, όπως οι Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου, Στάθης Ψάλτης, κ.ά..

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο συνήθιζε να αποκαλεί από τότε δάσκαλο και πατέρα. Εκείνος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, με κυριότερο αυτόν του Στάθη Θεοχάρη στην καθημερινή σειρά Καλημέρα Ζωή, όπου έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό.

Γιώργος Βασιλείου Γιώργος Βασιλείου

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε συμμετάσχει και πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης, είχε δώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, ενώ είχε διδάξει και στη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα.

Στις εκλογές του 2004, εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, συνέχισε να εργάζεται κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011, ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

Για περισσότερες βιογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Τους τελευταίους μήνες ο ηθοποιός, Γιώργος Βασιλείου αντιμετώπιζε τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο ίδιος είχε μιλήσει για το πρόβλημά του ανοιχτά προτρέποντας όλους να κόψουν το τσιγάρο: «Αυτό που έπαθα, το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα δύο πακέτα την μέρα. Γι’ αυτό τώρα, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ένα πράγμα λέω σε όλους: “Κόψτε το τσιγάρο!”».

Στο πλευρό του ήταν η οικογένειά του, φίλοι και συνάδελφοι. Ο Γιώργος Βασιλείου έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 2 Νοεμβρίου 2016 σε ηλικία 66 ετών. Ο ηθοποιός κηδεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, από το Νεκροταφείο του Ζωγράφου.

Φιλμογραφία

Τώρα θέλω, τώρα (1980)
Ο παρθενοκυνηγός (1980)
Ρένα, να η ευκαιρία (1980)
Τα καμάκια (1981)
Το ξένο είναι πιο γλυκό (1981)
Ράκος Νο14 (1986)
Ο μεγάλος παραμυθάς (1988)
Ο κοντός και οι μνηστήρες (1988)
Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)
Η φούσκα (2002)

Βιντεοταινίες

Η κολπατζού (1986)
Ο γυφτοροκάς (1986)
Ο Εμμανουέλος (1986)
Ο παρθενοφάγος (1986)
Πονηρός ο βλάχος (1986)
Ο φίλος μου ο Νίντζα (1986)
Αρέσω και κυκλοφορώ (1986)
Ο σοφέρ και το μανούλι (1986)
Ο τελευταίος γυφτοκράτορας (1986)
Πολιτσμάνα του σαματά η μάνα (1986)
Οι σκληρές της πενιάς και του ροκ (1986)
Η φλόγα (1987)
Ο μαφιόζος (1987)
Τα ντερέκια (1987)
Ο λαχειοπώλης (1987)
Μπουνιά και συχώριο (1987)
Ο κουρδιστός εραστής (1987)
Μαρκησία του λιμανιού (1987)
Το ‘πε, το ‘πε ο παπαγάλος (1987)
Ο άρχοντας της λιγούρας (1987)
Μια νύχτα στο τμήμα ηθών (1987)
Η ψεύτρα από το Κατάκωλο (1987)
Η γυναίκα της πρώτης σελίδας (1987)
Η μικρομεσαία των μπάτσων σχολή (1987)
Πράσινα, μπλε και κόκκινα καρύδια (1987)
Το ρεπορτάζ (1988)
Οι συνένοχοι (1988)
Εκείνη η γυναίκα (1988)
Ο ερωτόγυφτος με το Ντάτσουν (1988)
Γύφτος και γοητεία (1989)
Ο σύντροφος και ο μπάτσος (1989)
Άβε Μαφία : Ακαδημία Απατεώνων (1989)
Ο χαρτοπαίχτης (1990)
Ο Ταμτάκος ζει (1990)
Άγαμοι και θύτες (1990)

Γιώργος Βασιλείου (1950 – 2016)

Τυχαία Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 636ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 636ο

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Χειροκροτήματα

Η ταινία, "Χειροκροτήματα" προβλήθηκε ξανά στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" το Νοέμβριο του 1994. Τα "Χειροκροτήματα" είναι δραματική-μουσική ταινία του 1944, σε σενάριο και σκηνοθεσία...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Γιώργος Βασιλείου
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Αγάπη για πάντα

Η ταινία, "Αγάπη για πάντα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 266.826 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 99 ταινίες. Μετά από 9 χρόνια συνεργασίας...

Χειροκροτήματα

Η ταινία, "Χειροκροτήματα" προβλήθηκε ξανά στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" το Νοέμβριο του 1994. Τα "Χειροκροτήματα" είναι δραματική-μουσική ταινία του 1944, σε σενάριο και σκηνοθεσία...