15.5 C
Athens
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025

Ψυχώ αλλά Μεν και Δεν…

"Οι Μεν και Δεν" όχι μόνο αποτελούν...

Μίμης Πλέσσας: Τα άγνωστα περιστατικά της ζωής του

Ο Μίμης Πλέσσας, ο μουσικοσυνθέτης με τις...

Ορέστης Μακρής: Μία κατηγορά ηθοποιού από μόνος του

Και οι δυνατοί λυγίζουν…Όχι, δεν είναι τίτλος...
Κατηγορία:

Το κορίτσι με τα μαύρα

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1956
Κυκλοφορία: 11 Σεπτεμβρίου 1956
Διάρκεια: 100'
Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης
Σενάριο: Μιχάλης Κακογιάννης
Συγγραφέας: ***
Φωτογραφία: Walter Lassally
Μουσική συνθεση: Αργύρης Κουνάδης
Εταιρία παραγωγης: Ερμής Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Έλλη Λαμπέτη (Μαρίνα), Δημήτρης Χορν (Παύλος), Ελένη Ζαφειρίου (Φρόσω), Στέφανος Στρατηγός (Πανάγος), Νότης Περγιάλης (Αντώνης), Νίκος Φέρμας (Αριστείδης), Ανέστης Βλάχος (Μήτσος), Μαρία Θαλασσινού, Γιώργος Φούντας (Χρήστος), Θανάσης Βέγγος (χωροφύλακας), Γεράσιμος Μηλιαρέσης (κιθαρίστας)

Η ταινία, “Το κορίτσι με τα μαύρα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 87.552 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 24 ταινίες.

Το κορίτσι με τα μαύρα
Συνεργείο στα γυρίσματα της ταινίας, “Το κορίτσι με τα μαύρα” του 1956.

Το κορίτσι με τα μαύρα είναι κινηματογραφική ταινία με σενάριο και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη και με ερμηνείες από την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν.

-Η ταινία, “Το κορίτσι με τα μαύραγυρίστηκε στην Ύδρα με μία μόνο κάμερα.

-Η ταινία ανήκει, πλέον, στην εταιρία παραγωγής “Καραγιάννης-Καρατζόπουλος“.

-Κέρδισε τη “Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας”, της “Αμερικανικής Ένωσης Τύπου 1957”.

-Κέρδισε το “Αργυρό Βραβείο” στο “Φεστιβάλ Μόσχας 1957”.

Περίληψη: Με φόντο τα μαγικά τοπία της Ύδρας, η ταινία αφηγείται την τραγική ιστορία αγάπης μεταξύ του Αθηναίου συγγραφέα Παύλου και της Μαρίνας, μιας νεαρής κοπέλας από την Ύδρα. Δυο φίλοι από την Αθήνα, ο Παύλος και ο Αντώνης (Νότης Περγιάλης) αρχιτέκτονας, επισκέπτονται την Ύδρα για ολιγοήμερες διακοπές. Εκεί βρίσκουν κατάλυμα στο παλιό αρχοντικό μιας οικογένειας που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της μικρής κοινωνίας του τόπου. Ο πατέρας άλλοτε έμπορος, έχει πεθάνει στην Κατοχή, η νέα χήρα μητέρα η Φρόσω (Ελένη Ζαφειρίου) εμπλέκεται σε ανεπίτρεπτες για την κλειστή κοινωνία του νησιού ερωτικές περιπέτειες, ο γιος (Ανέστης Βλάχος) υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την τιμή της οικογένειας, και η κόρη η Μαρίνα, αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τη θλίψη της για τον πρόσφατο θάνατο της αδελφής της και την ντροπή για τον ξεπεσμό της οικογένειας. Η Μαρίνα και ο Παύλος θα ερωτευτούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τους ντόπιους. Η αντιπαράθεση θα κορυφωθεί με ένα τραγικό γεγονός που συγκλονίζει το ζευγάρι, αλλά κυρίως τους κατοίκους του νησιού.

Το κορίτσι με τα μαύρα (1955-1956)

Στην ίδια κατηγορια

Ο ατσίδας

Περίληψη: Ο Αλέκος συνδέεται από καιρό με την Βούλα, χωρίς να αποφασίζει να την...

Ένας άντρας με φιλότιμο 1960-1961

Η ταινία, "Ένας άντρας με φιλότιμο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 16.021 εισιτήρια....

Ως την τελευταία στιγμή 1971-1972

Η ταινία, "Ως την τελευταία στιγμή" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 122.062 εισιτήρια....

Η κυρία του κυρίου 1962-1963

Η ταινία, "Η κυρία του κυρίου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 39.709 εισιτήρια....

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία