30.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΜαίρη Τσώνη 1987-2017

Σχετικές αναρτήσεις

Μαίρη Τσώνη 1987-2017

- Advertisement -

Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου του 1987, μεγάλωσε στην Λειβαδιά και στα Χανιά της Κρήτης. Μετά τα 16 της, πέρασε στην “Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης”, ήρθε στην Αθήνα όπου τελείωσε το λύκειο και το 2005 σπούδασε στο Λονδίνο, στη σχολή “Musical Theater Dance Attic”.

Με το σκηνοθέτη, συνθέτη και ηθοποιό, Αλέξανδρο Βούλγαρη δημιούργησαν τη μουσική μπάντα, “Μary & The Boy”, όπου η Μαίρη συμμετείχε ως τραγουδίστρια.

tsoni

Έγινε ευρύτερα γνωστή από το ρόλο της στο βραβευμένο έργο του Γιώργου Λάνθιμου, “Ο Κυνόδοντας” στο ρόλο της μικρής αδελφής της οικογένειας.

Η Μαίρη Τσώνη βρέθηκε νεκρή στις 8 Μαΐου του 2017, ένα μήνα πριν από τα τριακοστά της γενέθλια στο σπίτι της, στη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μαίρη Τσώνη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
2005Το Κακό 
2005Το τέλος του βόρειου δρόμου 
2009Κυνόδοντας 
2009Το Κακό: Στην Εποχή των Ηρώων 
2010Artherapy 
2018Motherland 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ντόρα Βολανάκη 1915-1998

Η Ντόρα Βολανάκη γεννήθηκε 1915 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αλλά και στη Γαλλική Ακαδημία και στο Βρετανικό Ινστιτούτο.Ασχολήθηκε...

Ρένα Γαλάνη 1925-

Η Ρένα Γαλάνη - Ευθυμίου (Γαληνάκη Ειρήνη) γεννήθηκε το 1925.Ηθοποιός που ερμήνευε πάντα πολύ μικρούς ρόλους κυρίως σε ταινίες μελό, έλαβε μέρος σχεδόν σε...

Ντίνος Κατσουρίδης 1927-2011

O Ντίνος Κατσουρίδης γεννήθηκε το 1927 στη Λευκωσία της Kύπρου. Στα μέσα της δεκαετίας του '50 ήρθε στην Aθήνα για σπουδές στην Ιατρική Σχολή,...

Τελευταίες αναρτήσεις