11.5 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΜαίρη Τσώνη 1987-2017

Σχετικές αναρτήσεις

Μαίρη Τσώνη 1987-2017

- Advertisement -

Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου του 1987, μεγάλωσε στην Λειβαδιά και στα Χανιά της Κρήτης. Μετά τα 16 της, πέρασε στην “Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης”, ήρθε στην Αθήνα όπου τελείωσε το λύκειο και το 2005 σπούδασε στο Λονδίνο, στη σχολή “Musical Theater Dance Attic”.

Με το σκηνοθέτη, συνθέτη και ηθοποιό, Αλέξανδρο Βούλγαρη δημιούργησαν τη μουσική μπάντα, “Μary & The Boy”, όπου η Μαίρη συμμετείχε ως τραγουδίστρια.

tsoni

Έγινε ευρύτερα γνωστή από το ρόλο της στο βραβευμένο έργο του Γιώργου Λάνθιμου, “Ο Κυνόδοντας” στο ρόλο της μικρής αδελφής της οικογένειας.

Η Μαίρη Τσώνη βρέθηκε νεκρή στις 8 Μαΐου του 2017, ένα μήνα πριν από τα τριακοστά της γενέθλια στο σπίτι της, στη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μαίρη Τσώνη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
2005Το Κακό 
2005Το τέλος του βόρειου δρόμου 
2009Κυνόδοντας 
2009Το Κακό: Στην Εποχή των Ηρώων 
2010Artherapy 
2018Motherland 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Υβόν Σανσόν 1925-2003

Την πανέμορφη Υβόν Σανσόν τη θυμόμαστε από τη συμμετοχή της στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, ''Μια ζωή την έχουμε'' (1958), στο πλευρό του Δημήτρη...

Σταύρος Τσιώλης (1937-2019)

Ο Σταύρος Τσιώλης υπήρξε ένας από τους ξεχωριστούς έλληνες σκηνοθέτες και σεναριογράφους, με δύο διακριτές περιόδους της δημιουργικής του πορείας.Ο Σταύρος Τσιώλης γεννήθηκε στην...

Αικατερίνη Παναγιώτου

Η Αικατερίνη Παναγιώτου ήταν από τις πρώτες επαγγελματίες Ελληνίδες ηθοποιούς.Καταγόταν από την Ήπειρο, αλλά έμενε στην Αθήνα όπου δούλευε σαν εργάτρια μεταξουργείου.Τον Σεπτέμβρη του...

Τελευταίες αναρτήσεις