11.5 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΦίλιππος Βλάχος 1939-1989

Σχετικές αναρτήσεις

Φίλιππος Βλάχος 1939-1989

- Advertisement -

Ο Φίλιππος Βλάχος γεννήθηκε στην Περιθεια της Κέρκυρας 1939.Τελειώνοντας το γυμνάσιο πήγε στην Αθήνα,όπου φοίτησε στη Δραματική σχολή του Καρόλου Κουν.
Όμως φύσει ανήσυχο πνεύμα ,ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τα βιβλία δημιουργώντας στα τέλη του 1969 τον εκδοτικό οίκο ΚΕΙΜΕΝΑ.
Το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε ήταν (Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ) του Ντίνου Θεοτόκη .

Την αμέσως επομένη χρόνια αρχίζει να δημιουργεί το ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΑ, χώρο από έμελλε να εκδοθούν πάμπολλοι συγγραφείς,με μια αισθητική που σφράγισε την περίοδο μετά το 1970 απο τις κάσες του τυπογραφικού εργαστηριού των κείμενων φιλοτεχνήθηκαν,από τον ίδιο αι την συνεργάτιδα του Γεωργία Παπαγεωργίου, βιβλία των Θεοτόκη,Χατζή,Παναγή,Λεκατσά, Καναβάτου ,Γκανά,Δαλλα και πολλών άλλων.

Εκτός απο τυπογράφος, όπως ο ίδιος δήλωνε,ο Φίλιππος Βλάχος έπαιξε και σημαντικό ρόλο στα νεοελληνικά γράμματα,αλλά ακόμη και στις ραδιοφωνικές του εκπομπές στο Γ πρόγραμμα,οπού παρουσίασε σχεδόν όλη την Ελληνική ποίηση,από το 1981 έως και τον απρόσμενο θάνατο του στις 9 Μαρτίου 1989 κατά τη διάρκεια ενός αποκριάτικου πάρτυ.

Φίλιππος Βλάχος: Φιλμογραφία

Βρώμικη πόλη (1965)[Καράλης]
Το πρόσωπο της Μέδουσας (1967) [Αλέξης]
Η ηλικία της θάλασσας (1978)
Ηλεκτρικό άγγελος (1981)
Επικίνδυνο παιχνίδι (1982)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόδρομος Μεραβίδης 1912-1981

Ο Πρόδρομος Μεραβίδης, γιος του οπερατέρ των βωβών ταινιών Δημήτρη Μεραβίδη, γεννήθηκε μέσα στον κινηματογράφο.Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1912 και ήταν πρωτοπόρος του ελληνικού...

Ιακωβίδης Μιχαήλ

Ο Μιχαήλ (Μίχης) Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1889 και πρωτοεμφανίστηκε το 1907 μέχρι το 1928. Συνεργάστηκε με διάφορα θεατρικά σχήματα παίζοντας κλασσικό ρεπερτόριο (Μολιέρο,...

Αλέκος Δεληγιάννης 1915-1980

Ο Αλέκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1915 και έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου του 1980.Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου...

Τελευταίες αναρτήσεις