15.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΦίλιππος Βλάχος 1939-1989

Σχετικές αναρτήσεις

Φίλιππος Βλάχος 1939-1989

Ο Φίλιππος Βλάχος γεννήθηκε στην Περιθεια της Κέρκυρας 1939.Τελειώνοντας το γυμνάσιο πήγε στην Αθήνα,όπου φοίτησε στη Δραματική σχολή του Καρόλου Κουν.
Όμως φύσει ανήσυχο πνεύμα ,ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τα βιβλία δημιουργώντας στα τέλη του 1969 τον εκδοτικό οίκο ΚΕΙΜΕΝΑ.
Το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε ήταν (Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ) του Ντίνου Θεοτόκη .

Την αμέσως επομένη χρόνια αρχίζει να δημιουργεί το ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΑ, χώρο από έμελλε να εκδοθούν πάμπολλοι συγγραφείς,με μια αισθητική που σφράγισε την περίοδο μετά το 1970 απο τις κάσες του τυπογραφικού εργαστηριού των κείμενων φιλοτεχνήθηκαν,από τον ίδιο αι την συνεργάτιδα του Γεωργία Παπαγεωργίου, βιβλία των Θεοτόκη,Χατζή,Παναγή,Λεκατσά, Καναβάτου ,Γκανά,Δαλλα και πολλών άλλων.

Εκτός απο τυπογράφος, όπως ο ίδιος δήλωνε,ο Φίλιππος Βλάχος έπαιξε και σημαντικό ρόλο στα νεοελληνικά γράμματα,αλλά ακόμη και στις ραδιοφωνικές του εκπομπές στο Γ πρόγραμμα,οπού παρουσίασε σχεδόν όλη την Ελληνική ποίηση,από το 1981 έως και τον απρόσμενο θάνατο του στις 9 Μαρτίου 1989 κατά τη διάρκεια ενός αποκριάτικου πάρτυ.

Φίλιππος Βλάχος: Φιλμογραφία

Βρώμικη πόλη (1965)[Καράλης]
Το πρόσωπο της Μέδουσας (1967) [Αλέξης]
Η ηλικία της θάλασσας (1978)
Ηλεκτρικό άγγελος (1981)
Επικίνδυνο παιχνίδι (1982)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Σπύρος Καλογήρου 1922-2009

Ο Σπύρος Καλογήρου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 03 Νοεμβρίου του 1922 και ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που ταυτίστηκε με το ρόλο...

Ανέστης Βλάχος 1934-2021

Ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στις 07 Φεβρουαρίου του 1934 στη Προσοτσάνη Δράμας και σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου Λ.Σταυράκου. Ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου...

7 υπέροχοι γκαφατζήδες 1987-1988

Η ταινία, “7 υπέροχοι γκαφατζήδες” προβλήθηκε τη σαιζόν 1987-1988. Η Αγλαΐα Καραβέλα εμφανίζεται ως Ίτσα Καραβέλα. Περίληψη της ταινίας, "7 υπέροχοι γκαφατζήδες" Οι 7 υπέροχοι είναι μια...

Τελευταίες αναρτήσεις