12.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤζένη Ζαχαροπούλου 1941-

Σχετικές αναρτήσεις

Τζένη Ζαχαροπούλου 1941-

Η Τζένη Ζαχαροπούλου γεννήθηκε το 1941. Τελείωσε την σχολή Κατσέλη και στη συνέχεια έκανε περιοδεία με τον Δημήτρη Ροντήρη για 3 χρόνια σε όλον τον κόσμο με κλασικό ρεπερτόριο.
Αμέσως μετά, η συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ την κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό.

Στη συνέχεια συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους κωμικούς. Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως “Γιούγκερμαν”, “Πανθέοι”, “Η γειτονιά μας“, “Οι φρουροί της Αχαϊας”.

Τζένη Ζαχαροπούλου: Φιλμογραφία

Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
Η λεωφόρος της προδοσίας (1969) [Φιόνα]
Ορατότης μηδέν (1969) [Μαίρη]
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
Ένα αστείο κορίτσι (1970) [Άννα]
Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970)
Η κόρη του ήλιου (1971) [Λευκή]
Η λεωφόρος του μίσους (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
Τροχονόμος… Βαρβάρα (1981) [Χαρά Φουρτούνα]
Θανάσης, ο αισιόδοξος (1989) [Μαίρη Ροδινού]
Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα (1993) [μάνα]

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Σωτήρης Μουστάκας 1940-2007

Ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1940 στο χωριό Κάτω Πλάτρες Λεμεσού και ήταν το τελευταίο παιδί πολυμελούς οικογένειας. Έκανε μουσικές σπουδές (βιολί),...

Κωνσταντά Τέτα

Η Τέτα Κωνσταντά, κατά κόσμον Ελισσάβετ Κωνσταντοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Η μητέρα της εργαζόταν ως ταξιθέτρια σε θέατρα, όπου εμφανίζονταν σπουδαίοι πρωταγωνιστές. Έτσι, το νεαρό τότε...

Έφη Οικονόμου

Η Έφη Οικονόμου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Γεννημένη το 1938 στον Πειραιά σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη...

Τελευταίες αναρτήσεις