6.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΖαχαροπούλου Τζένη

Σχετικές αναρτήσεις

Ζαχαροπούλου Τζένη

Η Τζένη Ζαχαροπούλου  γεννήθηκε το 1941. Τελείωσε την σχολή Κατσέλη και στη συνέχεια έκανε περιοδεία με τον Δημήτρη Ροντήρη για 3 χρόνια σε όλον τον κόσμο με κλασικό ρεπερτόριο.
Αμέσως μετά, η συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ την κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό.

Στη συνέχεια συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους κωμικούς.

Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως “Γιούγκερμαν”, “Πανθέοι”, “η γειτονιά μας”, “Οι φρουροί της Αχαϊας”.

Φιλμογραφία
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)

Η λεωφόρος της προδοσίας (1969) [Φιόνα]

Ορατότης μηδέν (1969) [Μαίρη]

Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)

Ένα αστείο κορίτσι (1970) [Άννα]

Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970)

Η κόρη του ήλιου (1971) [Λευκή]

Η λεωφόρος του μίσους (1971)

Σ’ αγαπώ (1971)

Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)

Τροχονόμος… Βαρβάρα (1981) [Χαρά Φουρτούνα]

Θανάσης, ο αισιόδοξος (1989) [Μαίρη Ροδινού]

Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα (1993) [μάνα]

Προηγούμενο άρθροΕλένη Ζαφειρίου 1914-2004
Επόμενο άρθροΖέζα Δήμητρα

Σχετικές αναρτήσεις

Τιτίκα Στασινοπούλου 1950-

Η Τιτίκα Στασινοπούλου γεννήθηκε στις 02 Αυγούστου του 1950 στην Αθήνα με καταγωγή από Ηλεία και Αρκαδία. Σε αρκετά μικρή ηλικία βρέθηκε για σπουδές...

Τουμασάτου Μαριάννα

Η Μαριάννα Τουμασάτου γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1967 στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα, ενώ κατάγεται από την Κεφαλονιά. Μετά το σχολείο, φοίτησε...

Σόνια Δήμου 1917-

Η Σόνια Δήμου (Οικονομίδου) γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1917, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου...

Τελευταίες αναρτήσεις