Ο δρόμος με τις ακακίες

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 08 Νοεμβρίου 1954
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Συγγραφέας: Δημήτρης Ιωαννόπουλος
Σεναρίο: Δημήτρης Ιωαννόπουλος

Αισθηματική
1954

Ηθοποιοί: Αντιγόνη Βαλάκου, Μάνος Κατράκης, Χριστίνα Καλογερίκου, Καίτη Πάνου, Ελένη Ζαφειρίου, Γιάννης Αποστολίδης , Αλίκη Γεωργούλη, Τζόλυ Γαρμπή, Κική Τρακάκη, Νίκος Βλαχόπουλος , Μαρία Βούλγαρη, Νίκος Ματθαίος, Κώστας Ντίνος, Γιώργος Πλουτής, Τάσος Κατραπάς, Τάκης Μακρίδης, Μίρκα Αβαταγγέλου, Μαρία Μανιάτη, Αγνή Βλάχου, Γιώργος Λαμπράκης, Ιωάννα Τρακάκη, Γιάννης Πελεκούδας, Δημήτρης Σκλάβος

Περίληψη: Μια έντιμη και αισθαντική κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της, η Λένα Πετρή, ανακαλύπτει ότι ο άνθρωπος τον οποίον αγαπούσε την ξεγέλασε με ποταπό τρόπο. Απογοητευμένη πέφτει στις ρόδες ενός αυτοκινήτου και βαριά τραυματισμένη, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου σώζεται χάρη στην επιτυχή χειρουργική επέμβαση του γιατρού Βρανά. Όταν η Λένα γίνεται καλά, ερωτεύεται τον γιατρό Βρανά, αναγκάζεται όμως να πνίξει τα αισθήματά της καθώς μαθαίνει ότι αυτός είναι αρραβωνιασμένος με μια αδίστακτη αριβίστρια, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανεβεί τις κοινωνικές κλίμακες. Ένας δημοσιογράφος, όμως, που γνωρίζει καλά τα της κοσμικής ζωής της Αθήνας, βοηθάει την Λένα να σμίξει με τον Βρανά.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1954-1955 και έκοψε 21.780 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 14 ταινίες.
-Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ιωαννόπουλος, μετά τη “Φωνή της Καρδιάς”, έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνεργάστηκε αμέσως με τον Φίνο, γυρίζοντας τη συγκεκριμένη ταινία.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο δρόμος με τις ακακίες
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ βάλτος
Επόμενο άρθροΟ εχθρός του λαού

Similar Articles

Comments