Ερωτικά παιχνίδια

Παραγωγής: Φάρος Φιλμ
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 28 Νοεμβρίου 1960
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Συγγραφέας: Ναπολέων Ελευθερίου
Σεναρίο: Ναπολέων Ελευθερίου

Κωμωδία
1960

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας (Μάνος) , Γιάννης Γκιωνάκης (Θανασάκης) , Μίρκα Καλατζοπούλου (Τζένη) , Γιώργος Πάντζας (Αλέκος) , Αλέκα Στρατηγού (Πιπίτσα) , Θανάσης Βέγγος (ξενοδόχος) , Νίκος Παπαναστασίου (Αντρέας) , Γιώργος Μπέλλος , Μιρέλλα Τσάρου , Όλγα Τουρνάκη (Πηνελόπη, καμαριέρα) , Τίτα Καλλιγεράκη , Μαρίνα Πεφάνη , Ζαννίνο (Μπουρνιάς, πελάτης ξενοδοχείου) , Πόπη Πόλλυ (τραγούδι) , Τρίο Τέμπο (τραγούδι)

Πλοκή: Ο ανοιχτόκαρδος και χαριτωμένος Μάνος αντιμετωπίζει με ειρωνική συγκατάβαση τις παραξενιές της κόρης του Τζένης, η οποία βρίσκει τα αγόρια της ηλικίας της ανώριμα και σαχλά. Η αδελφή του, η Πιπίτσα, τσακώνεται συνέχεια με τον άντρα της, τον Θανασάκη. Ο Μάνος καταφέρνει πάντα να τους τα συμβιβάζει. Τα προβλήματά του όμως επιδεινώνονται, όταν μπλέκει στα πόδια του ένας συνομήλικος της Τζένης, ο Αλέκος, που μεταμφιέζεται σε γοητευτικό σαραντάρη προκειμένου να τη συγκινήσει. Το κατορθώνει μεν, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι πρέπει να εξοβελίσει τον ψεύτικο εαυτό του και να την ξανακερδίσει ως εικοσιπεντάρης. Τελικά, θα γίνει κι αυτό κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην Αίγινα, χάρη στη βοήθεια του καλύτερου φίλου του.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Μίρκας Καλατζοπούλου και του Νίκου Παπαναστασίου. Ο Ζαννίνο δεν αναγράφεται στους τίτλους.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ερωτικά παιχνίδια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΆγγελος με χειροπέδες
Επόμενο άρθροΘρίαμβος

Similar Articles

Comments