14.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜάκης Δελαπόρτας 1960-

Σχετικές αναρτήσεις

Μάκης Δελαπόρτας 1960-

Ο Μάκης Δελαπόρτας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 29 Νοεμβρίου του 1960. Ηθοποιός και δισκογραφικός παραγωγός, που ασχολήθηκε με τον ελληνικό κινηματογράφο, αφού τον λάτρευε από παιδί.

delaportas
Ο Μάκης Δελαπόρτας στο σπίτι που γυρίστηκε η ταινία, “Μερικοί το προτιμούν κρύο”.

Επιμελήθηκε 200 δίσκους, με τη μουσική και τα τραγούδια των ελληνικών ταινιών που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις βιογραφίες και την καριέρα μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών υπογράφοντας μια σειρά από βιβλία-λευκώματα.

Μάκης Δελαπόρτας: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1981Το Μεγάλο Κανόνι 
1982Άγρια νειάτα 
1982Μπλου τζιν και πέτσινα μπουφάν 
1982Το σουτιέν του μπαμπά μου 
1983Ζητείται… δράκος 
1983Παπαδίστικη κομπανία 
1983Ρόδα Τσάντα & Κοπάνα Νο2
1984Εθνική Παπάδων: Ο Αθλητισμός Είναι για Όλους 
1984Ρόδα Τσάντα & Κοπάνα Νο 3
1985Σούπερ λύκειο: Άκρως κουφό και παλαβό 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1983Παπαδίστικη κομπανία Νο2
1985Τα καλλικαντζαράκια 
1986Καρδιοκλέφτρα 
1987Ένας βλάχος με γαλλικά και πιάνο 
1988Μπουλντόζας κι ερωτιάρης 
1988Τόλμη και αλητεία 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1980|1980Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα ΕΡΤ
1982|1982Ορκιστείτε παρακαλώ ΥΕΝΕΔ
1987|1987Το καλάθι με τα λάθη ΕΤ1
1990|1990Το Ρετιρέ Mega
1993|1993Η Καλή πεθερά ΑΝΤ1

Η λίστα με τα λευκώματα που έχει εκδώσει

ΈτοςΤίτλος λευκώματος
1998Αλίκη Βουγιουκλάκη – Λεύκωμα
2004Φρέντυ Γερμανός – Πένα από βελούδο
2004Νίκος Φώσκολος – Ο “άγνωστος” Νίκος Φώσκολος
2004Στέλιος Καζαντζίδης – Ο λαϊκός μύθος!
2005Λάμπρος Κωνσταντάρας – Ο άρχοντας της κωμωδίας
2006Eurovision – Οι ελληνικές συμμετοχές: 1974-2006
2006Ζωζώ Σαπουντζάκη – Μια ζωή… Ζωζώ
2006Ντίνος Ηλιόπουλος – Ο κλόουν που έπεσε από το φεγγάρι
2007Φρέντυ Γερμανός – Μέρες τηλεόρασης
2008Άννα Καλουτά – Η κυρία επιθεώρηση
2008Μαίρη Λίντα Μανώλης Χιώτης – Περασμένες μου αγάπες
11/2001Αλέκος Σακελλάριος – Το ταλέντο βγήκε απ’ τον παράδεισο
11/2002Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Ένας μύθος μια ιστορία
12/2002Μίμης Πλέσσας – Ένας δρόμος χίλιες νότες
12/2003Τα Μιούζικαλ του Ελληνικού κινηματογράφου
12/2009Μάρθα Καραγιάννη – Κορίτσι για μιούζικαλ
5/2002Ρένα Βλαχοπούλου – Βίβα Ρένα
5/2003Τζένη Καρέζη – Το άρωμα μιας ζωής
6/2014Ξέρω κάποια αστέρια…

Πληροφορίες άρθρου: retrodb.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Αλεξίου 1936-

Ο Νίκος Αλεξίου είναι έλληνας ηθοποιός και γεννήθηκε το 1936 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου από όπου και αποφοίτησε το 1964. Νίκος...

Γιώργος Καπουτζίδης 1972-

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι σεναριογράφος και ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου το 1972 και κατάγεται από τις Σέρρες. Είναι τελειόφοιτος της "Νομικής Σχολής του...

Δίψα για Ζωή

Περίληψη: Η Κατερίνα είναι ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, που περνά τον καιρό της, παίζοντας με τους άντρες που την περιτριγυρίζουν. Μόνο η ίδια και οι...

Τελευταίες αναρτήσεις