3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαλογιάννης Μιχάλης

Σχετικές αναρτήσεις

Καλογιάννης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1909. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο υπήρξε βασικό στέλεχος. Πέθανε από πνιγμό στη θάλασσα της Αίγινας το 1971. Η ταινία ”Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς” ήταν έτοιμη το 1971 αλλά δεν προβλήθηκε. Από το 1937 έως το 1971 έλαβε μέρος σε 92 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)[Γκέρλας]
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Η Λίζα τό ’σκασε (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμμα (1959)
Ταξίδι με τον έρωτα (1959)
Για σένα την αγάπη μου (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [Θωμάς]
Ενώ σφύριζε το τραίνο (1961)[Αντώνιος Πεπονής]
Το καρπουζάκι (1962)
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς  (1972)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Βλαχάκης Μανώλης

Ο Μανώλης Βλαχάκης ερμήνευσε μικρούς ρόλους σε πολλές ταινίες. Γνώριζε όμως καλά τα κινηματογραφικά πράγματα, αφού παράλληλα άσκησε τα καθήκοντα του διευθυντή παραγωγής σε...

Μάριον Σίβα

Η Μάριον Σίβα (πραγματικό όνομα: Ζαχαρούλα Μπούρμπουλα), γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1939 και ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.To 1962 αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό τραγουδιού του Δήμου Αθηναίων, με...

Γιώργος Γρηγορίου 1908-1991

Ο Γιώργος Γρηγορίου (Κόλλιας) γεννήθηκε το 1908.Μετά το 1925 που γράφτηκε στο ΣΕΗ, πήρε μέρος σε αρκετές περιοδείες θιάσων τόσο του μουσικού θεάτρου όσο...

Τελευταίες αναρτήσεις