Καλογιάννης Μιχάλης

on

Ο Μιχάλης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1909. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο υπήρξε βασικό στέλεχος. Πέθανε από πνιγμό στη θάλασσα της Αίγινας το 1971. Η ταινία ”Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς” ήταν έτοιμη το 1971 αλλά δεν προβλήθηκε. Από το 1937 έως το 1971 έλαβε μέρος σε 92 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)[Γκέρλας]
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Η Λίζα τό ’σκασε (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμμα (1959)
Ταξίδι με τον έρωτα (1959)
Για σένα την αγάπη μου (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [Θωμάς]
Ενώ σφύριζε το τραίνο (1961)[Αντώνιος Πεπονής]
Το καρπουζάκι (1962)
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς  (1972)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαλογερίκου Χριστίνα
Επόμενο άρθροΚαλουτά Μαρία
Ελληνικός Κινηματογράφος Καλογιάννης Μιχάλης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,711ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,164ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Θεοδωρόπουλος Άγγελος Καλογιάννης Μιχάλης

Θεοδωρόπουλος Άγγελος

Ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το 1965 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση παραγωγής ταινιών Angelo Films που εγκαινίασε τις εργασίες της με την...
Μινωτής Αλέξης Καλογιάννης Μιχάλης

Μινωτής Αλέξης

Ανδρονίδης Βασίλης Καλογιάννης Μιχάλης

Ανδρονίδης Βασίλης

Βογιατζής Γιάννης Καλογιάννης Μιχάλης

Βογιατζής Γιάννης