Ελληνικός Κινηματογράφος Καλογιάννης Μιχάλης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΚαλογερίκου Χριστίνα
Επόμενο άρθροΚαλουτά Μαρία

Καλογιάννης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1909. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο υπήρξε βασικό στέλεχος. Πέθανε από πνιγμό στη θάλασσα της Αίγινας το 1971. Η ταινία ”Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς” ήταν έτοιμη το 1971 αλλά δεν προβλήθηκε. Από το 1937 έως το 1971 έλαβε μέρος σε 92 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)[Γκέρλας]
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Η Λίζα τό ’σκασε (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμμα (1959)
Ταξίδι με τον έρωτα (1959)
Για σένα την αγάπη μου (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [Θωμάς]
Ενώ σφύριζε το τραίνο (1961)[Αντώνιος Πεπονής]
Το καρπουζάκι (1962)
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς  (1972)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Similar Articles

Αρθρα

Το Έτερος Εγώ ένα βήμα πριν το Netflix

Το "Έτερος Εγώ" του Σωτήρη Τζαφούλια θα κάνει τους θεατές σε όλο τον κόσμο να ακούσουν ελληνικά, και περιμένουμε να ακούσουμε τους Αμερικάνους να...

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 622ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 622ο