8.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαλογιάννης Μιχάλης

Σχετικές αναρτήσεις

Καλογιάννης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1909. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο υπήρξε βασικό στέλεχος. Πέθανε από πνιγμό στη θάλασσα της Αίγινας το 1971. Η ταινία ”Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς” ήταν έτοιμη το 1971 αλλά δεν προβλήθηκε. Από το 1937 έως το 1971 έλαβε μέρος σε 92 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)[Γκέρλας]
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Η Λίζα τό ’σκασε (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμμα (1959)
Ταξίδι με τον έρωτα (1959)
Για σένα την αγάπη μου (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Ραντεβού στη Βενετία (1960) [Θωμάς]
Ενώ σφύριζε το τραίνο (1961)[Αντώνιος Πεπονής]
Το καρπουζάκι (1962)
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς  (1972)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Αυλωνίτης 1904-1970

Ο Βασίλης Αυλωνίτης γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου του 1904 και ήταν από τους σημαντικότερους κωμικούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Η σκηνή...

Νικήτας Πλατής 1912-1984

Ο Νικήτας Πλατής αγαπήθηκε πολύ από το κοινό αν και όλη του η καριέρα βασίστηκε σε δεύτερους ρόλους. Γεννήθηκε στην Αμοργό το 1912 και...

Λαυρέντης Διανέλλος 1911-1978

Ο Λαυρέντης Διανέλλος ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Κατέχει τον τίτλο του πιο παραγωγικού έλληνα ηθοποιού, με τουλάχιστον 207 ταινίες στο ενεργητικό...

Τελευταίες αναρτήσεις