30.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΔέσποινα Νικολαΐδου 1934-2023

Σχετικές αναρτήσεις

Δέσποινα Νικολαΐδου 1934-2023

- Advertisement -

Η Δέσποινα Νικολαΐδου γεννήθηκε το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Συμμετείχε σε ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και τηλεοπτικές σειρές. Επίσης, είχε λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές μυθοπλασίας.

Συμμετείχε επίσης, στη σειρά, “Εκάτη” το πρώτο έγχρωμο πρόγραμμα που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση.

nikolaidou aliki

Χαρακτηριστικός ρόλος που οι περισσότεροι θα θυμόμαστε, ήταν της “Ρούλας Γκραβάνη” κολλητής φίλης της “Λίζα Πετροβασίλη” (Αλίκη Βουγιουκλάκη) στην ταινία, “Χτυποκάρδια στο θρανίο” του 1963. Είχε συμμετάσχει ακόμη σε πλήθος άλλων ταινιών με ενδεικτικές τις “Μοντέρνα Σταχτομπούτα”, “Αγωνία”, “Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα”.

Η Δέσποινα Νικολαΐδου υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού, θιασάρχη, σκηνοθέτη και τραγουδιστή, Γιώργου Μούτσιου με τον οποίο το 1977 δημιούργησαν το δικό τους θίασο. Με τον σύζυγό της Γιώργο Μούτσιο, επίσης δημιούργησαν την εταιρία παραγωγής τηλεοπτικών σειρών, “Ρώμη T.V. Art Productions”.

Η Δέσποινα Νικολαΐδου έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου του 2023, σε ηλικία 89 ετών.

nikolaidou mousios

Την είδηση για το θάνατό της ανακοίνωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση του προέδρου του Σ.Ε.Η.

«Ακόμα ένα αντίο σήμερα και θλίψη στην οικογένεια των ηθοποιών.

Η τελευταία εν ζωή συμμαθήτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη πολυτάλαντη Δέσποινα Νικολαΐδου και σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Μούτσιου δεν είναι πια κοντά μας μέσα από τόσους ωραίους ρόλους θα την θυμόμαστε.

Στον Χολαργό 12.30 το Σάββατο ή εξόδιος ακολουθία. Καλό ταξίδι από όλους μας».

Δέσποινα Νικολαΐδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1958Το Τελευταίο Ψέμα 
1959Όσο Υπάρχουν Γυναίκες 
1959Κρυστάλλω 
1960Το Ραντεβού της Κυριακής 
1962Ταξίδι 
1963Siralardaki Heyecanlar 
1963Αυτό το κάτι άλλο 
1963Χτυποκάρδια στο Θρανίο 
1964Η αστεφάνωτη 
1965Η γυνή να φοβήται τον άνδρα 
1965Κάνε με πρωθυπουργό 
1965Μοντέρνα Σταχτοπούτα 
1965Οι Καταφρονεμένοι 
1965Το Λάθος 
1967Σαπίλα και Αριστοκρατία 
1968Θύελλα στο σπίτι των ανέμων 
1968Λάουρα 
1968Μείνε κοντά μου αγαπημένε 
1968Τα Ξένα Χέρια Είναι Πικρά 
1969Αγωνία 
1971Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή 
1988Ο Όρκος του Μίσους 
1989Ο μάγκας από το Γιουσουρούμ 
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1954Οι Αντίζηλοι 
1954Το Αστέρι της Σεβίλλης 
1955Τρεις Πετεινοί σ’ ένα Κοτέτσι 
1959Η κυρία με τις καμέλιες 
1959Τόπο στα νιάτα 
1965Πειρασμός 
1969Φράνκυ 
1970Ο Λογαριασμός 
1970Το άνθος του κάκτου 
1977Ωραία μου Κυρία 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1970|1970Το Σπίτι με το Φοίνικα ΥΕΝΕΔ 
1972|1972Μαντάμ Σουσού ΥΕΝΕΔ
1973|1973Ποιος Είναι ο Ένοχος ΥΕΝΕΔ
1975|1975Βασίλισσα Αμαλία ΕΙΡΤ
1976|1976Η Ωραία Ελένη των Γαϊδάρων ΥΕΝΕΔ
1977|1977Η θεατρίνα ΕΡΤ
1978|1978Θεοί στον Όλυμπο ΕΡΤ
1979|1979Εκάτη ΕΡΤ
1981|1981Μοναστηράκι ΕΡΤ
1991|1991Μια Απίθανη Γιαγιά ΕΤ2
1991|1991Ο Μανώλης ο Ντελμπεντέρης ΕΤ2
1992|1992Ο Όρκος του Μίσους Mega
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ρένα Παγκράτη 1949-1998

Η Ρένα Παγκράτη ήταν ηθοποιός και τραγουδίστρια, αρκετά δημοφιλής τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 μέσα από την τηλεόραση και τις βιντεοταινίες. Η...

Κώστας Βουτσάς 1931-2020

Ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο.Σπουδαίος κωμικός, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο ρόλο...

Ειρήνη Κακαβούλη 1948-2004

Η Ειρήνη Κακαβούλη γεννήθηκε το 1948 στη Χαλκίδα και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός.Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε τις σπουδές της στην υποκριτική στη...

Τελευταίες αναρτήσεις