17.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΒυζαντίου Κική

Σχετικές αναρτήσεις

Βυζαντίου Κική

- Advertisement -

Η Κική (Αγγελική) Βυζαντίου γεννήθηκε το 1910. Προπολεμικά εμφανίστηκε με το “Καλλιτεχνικό Θέατρο” του Τζαβαλά Καρούσου.

Φιλμογραφία
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)
Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
Κυριακάτικοι ήρωες / Οι άσσοι του γηπέδου (1956) [νονοκόμα]
Μανούλα θέλω να ζήσεις (1957)[Ευανθία-υπηρέτρια Γιώργου]
Κάθ’ εμπόδιο για καλό (1958) [συχωριανή της Σμαρώς]
Οι δοσατζήδες /Περιπλανώμενου Ιουδαίοι (1959)
Ήρθες αργά (1961)
Το σπίτι της ηδονής / Ο αλήτης του λιμανιού (1961)
Ο μαγκούφης (1962) [μητέρα της Καίτης]
Πόνεσα πολύ για σένα (1964)
Είναι ένας… τρελλός τρελλός Βέγγος (1965)
Καταιγίδα (1965)
Η δίκη ενός αθώου (1969)[μητέρα Αλεξανδράκη]ΩΣ Ι. ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

33ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1992

Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΘεσσαλονίκηςΤο 33ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε στις 6-15 Νοεμβρίου 1992.Διεθνές ΦεστιβάλΒραβευμένες ταινίεςOrlando / Ορλάντο (Μεγάλη Βρετανία): 4 βραβεία (Χρυσός Αλέξανδρος, γυναικείας ερμηνείας, καλλιτεχνικής συμβολής και FIPRESCI) Gamis tsekva /...

Βλαδίμηρου Υβόνη

Η Υβόνη Βλαδίμηρου γεννήθηκε το 1903 , είναι Ελληνίδα ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή για το ρόλο της καρατερίστριας στις επιθεωρήσεις.Επίσης έπαιξε σε πολλές ταινίες και μουσικούς...

Διχασμός 1965-1966

Η ταινία, "Διχασμός" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 308.239 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 101 ταινίες.Περίληψη της ταινίας, "Διχασμός"Οι σφουγγαράδες προετοιμάζονται για...

Τελευταίες αναρτήσεις