Ο δρόμος που έκανε ποδήλατο η Βουγιουκλάκη στη ταινία, Η Αλίκη στο ναυτικό

ποδήλατο
Advertisement

Βλέποντας παλιές ελληνικές ταινίες, πολλές φορές αναρωτιόμαστε πού μπορεί να έχουν γυριστεί οι σκηνές και πού έχουν ειπωθεί οι διάφορες ατάκες που έχουν μείνει στην ιστορία.

Advertisement

Το exploringgreece.tv κάνει αναδρομή στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ταξιδεύοντας νοητά στα μέρη που γυρίστηκαν αγαπημένες ταινίες. Άλλες από αυτές είναι σε νησιά ή στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ άλλες είναι αρκετά πιο κοντά απ΄ ό,τι φανταζόμαστε.

Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την “Αλίκη στο ναυτικό” καθώς ο δρόμος που κάνει ποδήλατο η Βουγιουκλάκη βρίσκεται λίγη ώρα από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Κηφισιά. Είναι η οδός Όθωνος!

Η Αλίκη στο ναυτικό (1961) – Η υπόθεση της ταινίας

Η Αλίκη στο ναυτικό” είναι ταινία που γυρίστηκε το 1960 και έκανε πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου του 1961. Μάλιστα ήταν η πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ, καθώς και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Η Αλίκη είναι κόρη του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Συναντάει τον δόκιμο Κώστα κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού της στον Πόρο και τον ερωτεύεται, χωρίς να γνωρίζει ότι ειναι δόκιμος.

Δίνουν ραντεβού για να συναντηθούν, αλλά επειδή κανείς δεν τα καταφέρνει να έρθει στέλνουν τους φίλους τους, αλλά οι φίλοι τους δεν ξέρουν ο ένας τον άλλο και έτσι η Αλίκη και ο Κώστας νομίζουν ότι δεν θα ξανασυναντηθούν ποτέ. Συναντιούνται ξανά στον καλοκαιρινό χορό της Σχολής Δοκίμων, όπου ο ένας μαθαίνει ποιος είναι πραγματικά ο άλλος.

Στη συνέχεια, η σχολή των δόκιμων πρόκειται να πάει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο. Τι κάνει; Βγάζει την βαλίτσα του πατέρα της από το αυτοκίνητο.

Έτσι καταφέρνει με αφορμή την βαλίτσα να μπει στο πλοίο κρυφά. Επισκέπτεται τον Κώστα στο πλοίο, όπου και εγκλωβίζεται με τη θέληση της, καθώς αυτό σαλπάρει. Μεταμφιέζεται σε ναύτη για να μη γίνει αντιληπτή. Η παρουσία της Αλίκης στο πλοίο γίνεται πηγή αρκετών κωμικών γεγονότων.

Ο δρόμος που έκανε ποδήλατο η Αλίκη

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές μιας και πλαισιώνεται από μουσική του Μάνου Χατζηδάκι είναι αυτή που οι φίλες της Αλίκης την φωνάζουν να κάνει ποδήλατο και έτσι ξεκινάνε τη βόλτα. Στην ελληνική ταινία βλέπουμε έναν μεγάλο δρόμο γεμάτο δέντρα. Ποιος είναι στην πραγματικότητα; Η οδός Όθωνος στην Κηφισιά.

aliki naftiko
Προηγούμενο άρθροΝόρα Βαλσάμη: Η σέξυ φωτογράφηση της πριν 50 χρόνια
Επόμενο άρθροΆγνωστες πτυχές από τα γυρίσματα της ταινίας, Μανταλένα