7 αποκαλύψεις για την ταινία, Η Αλίκη στο ναυτικό

Η Αλίκη στο ναυτικό
Advertisement

Η ταινία, “Η Αλίκη στο ναυτικό” προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 213.409 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 58 ταινίες.

Advertisement

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr, Χρήστος Κωνσταντίνου έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές για την ταινία, “Η Αλίκη στο ναυτικό” και μας τις αποκαλύπτει…

Η Αλίκη στο ναυτικό: Οι άγνωστες πτυχές

i aliki sto nautiko

1ον. Αν και η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται καλοκαίρι, στους κινηματογράφους έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο.
Για την ακρίβεια τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι του 1960 και η μεγάλη πρεμιέρα έγινε στις 20 Φεβρουαρίου του 1961.

2ον. Ήταν η πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ που λόγω κόστους (η επεξεργασία του έγχρωμου φιλμ έγινε στην Γαλλία) έγινε σε συμπαραγωγή με την κινηματογραφική εταιρία παραγωγής, “Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης“. Ενώ σήμερα τα δικαιώματα ανήκουν στην εταιρία, “Καραγιάννης – Καρατζόπουλος“.

3ον. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ από την Αντίπαρο όπου και είχαν ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία τα γυρίσματα της ταινίας του Ντίνου Δημόπουλου, “Μανταλένα“.

4ον. Ντεμπούτο στον κινηματογράφο για τον Γιάννη Μαλούχο άλλα και την αγαπημένη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

5ον. Στην ταινία συμμετέχουν κι ως γκεστ τρεις μετέπειτα πρωταγωνιστές του Ελληνικού κινηματογράφου που όμως δεν είχαν ούτε μια κοινή σκηνή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αυτοί είναι οι: Κώστας Βουτσάς, Γιάννης Γκιωνάκης και Σταύρος Παράβας. Ενώ με βουβό ρόλο συμμετέχει κι ο Θόδωρος Ρουμπάνης.

6ον. Ο Αλέκος Σακελλάριος προόριζε τον Κώστα Βουτσά για τον ρόλο του δόκιμου, Τάκη Δημητρίου. Για άγνωστους όμως λόγους αυτός τελικά δόθηκε στον Γιώργο Τσιτσόπουλο.

7ον. Όλες τις στολές των αξιωματικών μεταξύ αυτών και του Λάμπρου Κωνσταντάρα τις παραχώρησε ο Κώστας Παπαχρήστος. Ο οποίος συμμετέχει κι ο ίδιος στην ταινία ως υποπλοίαρχος.

Προηγούμενο άρθροΛιάνα Ορφανού 1932
Επόμενο άρθροΝότα Παρούση
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.