1.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαμπάνης Σπύρος

Σχετικές αναρτήσεις

Καμπάνης Σπύρος

Ο Σπύρος Καμπάνης ήταν ηθοποιός και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Διέκοψε νωρίς τη σταδιοδρομία του και δημιούργησε την μπουάτ ”Απανεμιά” στην Πλάκα, όπου συμμετείχε και ο ίδιος με απαγγελίες ποιημάτων. 
Στράφηκε στο χώρο του τραγουδιού όπου ανέπτυξε δραστηριότητα ως στιχουργός επί σειρά ετών. Συνεργάστηκε κυρίως με τον συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Στίχους του μελοποίησε και η Μαίρη Δαλάκου. Το στιχουργικό του έργο κυκλοφόρησε και σε δίσκους. 
Από το 1959 έως το 1961 έλαβε μέρος σε 8 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.


Φιλμογραφία
Κυνηγώντας τον έρωτα (1956)
Το μυστικό του κόκκινου μανδύα (1960)
Το κορίτσι του Λόχου (1962)
Πονεμένη μητέρα (1962)
Τα παλιόπαιδα   (1963)
Όταν η μοίρα προστάζει (1964) [Αλέκος]
Το κορίτσι της Κυριακής (1964)
Η Εύα δεν… αμάρτησε (1965)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
Πικρή ζωή (1965)
Φτωχός αλλά τίμιος (1965)
Η αρτίστα (1966)
Η γόησσα (1967)
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)
Ο αλύγιστος (1968)
Ξεριζωμένη γενηά (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Κρούσκα Βέρα

Η Βέρα Κρούσκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Πήρε άδεια από την επιτροπή "Εξαιρετικών ταλέντων" για να φοιτήσει στη σχολή του Ωδείου Αθηνών σε ηλικία...

Βασταρδής Νίκος

Ο Νίκος Βασταρδής (1924-2012) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στον Πειραιά την 1η Μαΐου 1924 και πέθανε στις 18 Μαρτίου 2012. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή...

Γιώργος Πάντζας 1937-

Ο Γιώργος Πάντζας γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1937 στην Αθήνα (Παγκράτι) και μεγάλωσε με τον θείο του στην Καισαριανή, εξαιτίας των πολιτικών διώξεων του...

Τελευταίες αναρτήσεις