Take a fresh look at your lifestyle.

Καμπάνης Σπύρος

0 472

Ο Σπύρος Καμπάνης ήταν ηθοποιός και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Διέκοψε νωρίς τη σταδιοδρομία του και δημιούργησε την μπουάτ ”Απανεμιά” στην Πλάκα, όπου συμμετείχε και ο ίδιος με απαγγελίες ποιημάτων. 
Στράφηκε στο χώρο του τραγουδιού όπου ανέπτυξε δραστηριότητα ως στιχουργός επί σειρά ετών. Συνεργάστηκε κυρίως με τον συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Στίχους του μελοποίησε και η Μαίρη Δαλάκου. Το στιχουργικό του έργο κυκλοφόρησε και σε δίσκους. 
Από το 1959 έως το 1961 έλαβε μέρος σε 8 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.


Φιλμογραφία
Κυνηγώντας τον έρωτα (1956)
Το μυστικό του κόκκινου μανδύα (1960)
Το κορίτσι του Λόχου (1962)
Πονεμένη μητέρα (1962)
Τα παλιόπαιδα   (1963)
Όταν η μοίρα προστάζει (1964) [Αλέκος]
Το κορίτσι της Κυριακής (1964)
Η Εύα δεν… αμάρτησε (1965)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
Πικρή ζωή (1965)
Φτωχός αλλά τίμιος (1965)
Η αρτίστα (1966)
Η γόησσα (1967)
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)
Ο αλύγιστος (1968)
Ξεριζωμένη γενηά (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...