12.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαμπάνης Σπύρος

Σχετικές αναρτήσεις

Καμπάνης Σπύρος

Ο Σπύρος Καμπάνης ήταν ηθοποιός και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Διέκοψε νωρίς τη σταδιοδρομία του και δημιούργησε την μπουάτ ”Απανεμιά” στην Πλάκα, όπου συμμετείχε και ο ίδιος με απαγγελίες ποιημάτων. 
Στράφηκε στο χώρο του τραγουδιού όπου ανέπτυξε δραστηριότητα ως στιχουργός επί σειρά ετών. Συνεργάστηκε κυρίως με τον συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Στίχους του μελοποίησε και η Μαίρη Δαλάκου. Το στιχουργικό του έργο κυκλοφόρησε και σε δίσκους. 
Από το 1959 έως το 1961 έλαβε μέρος σε 8 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.


Φιλμογραφία
Κυνηγώντας τον έρωτα (1956)
Το μυστικό του κόκκινου μανδύα (1960)
Το κορίτσι του Λόχου (1962)
Πονεμένη μητέρα (1962)
Τα παλιόπαιδα   (1963)
Όταν η μοίρα προστάζει (1964) [Αλέκος]
Το κορίτσι της Κυριακής (1964)
Η Εύα δεν… αμάρτησε (1965)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
Πικρή ζωή (1965)
Φτωχός αλλά τίμιος (1965)
Η αρτίστα (1966)
Η γόησσα (1967)
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967)
Ο αλύγιστος (1968)
Ξεριζωμένη γενηά (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Της μιας δραχμής τα γιασεμιά 1960-1961

Η ταινία, "Της μιας δραχμής τα γιασεμιά" προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 17.902 εισιτήρια. Ήρθε στην 28η θέση σε 58 ταινίες. -Πρώτη κιμηματογραφική εμφάνιση...

Δημήτρης Γούσης 1939-2017

Ο Δημήτρης Γούσης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1939 (αλλού αναφέρεται το 1940).Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου είχε λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις...

Καλλέργης Λυκούργος

Ο Λυκούργος Καλλέργης του Σταύρου ήταν Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης, καθηγητής δραματικής,λογοτέχνης,μεταφραστής και βουλευτής του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1914 στην Κρήτη, στο Χουμέρι Μυλοποτάμου....

Τελευταίες αναρτήσεις