28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΣπύρος Καμπάνης

Σχετικές αναρτήσεις

Σπύρος Καμπάνης

- Advertisement -

Ο Σπύρος Καμπάνης ήταν ηθοποιός και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Διέκοψε νωρίς τη σταδιοδρομία του και δημιούργησε την μπουάτ ”Απανεμιά” στην Πλάκα, όπου συμμετείχε και ο ίδιος με απαγγελίες ποιημάτων. 

Στράφηκε στο χώρο του τραγουδιού όπου ανέπτυξε δραστηριότητα ως στιχουργός επί σειρά ετών. Συνεργάστηκε κυρίως με τον συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Στίχους του μελοποίησε και η Μαίρη Δαλάκου. Το στιχουργικό του έργο κυκλοφόρησε και σε δίσκους. 
Από το 1959 έως το 1961 έλαβε μέρος σε 8 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Σπύρος Καμπάνης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1964Εγωισμός 
1965Γλυκειά, γλυκειά μου αγάπη 
1966Ένοχοι 
1966Δάκρυα για την Ηλέκτρα 
1966Οι εκδικηταί 
1968Αγάπη και αίμα 
1968Γοργόνες και Μάγκες 
1969Τα Δυο Πόδια σ’ ένα Παπούτσι 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω 
1970Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ 
1970Μάρθα η γυναίκα του πόνου 
1970Οι γενναίοι του Βορρά 
197128 Οκτωβρίου ώρα 5.30
1971Εκείνο το Καλοκαίρι 
1971Η χαραυγή της νίκης 
1971Καταναλωτική κοινωνία 
1971Φλογισμένη σάρκα 
1972Οι απάνθρωποι 
1972Οι εκβιασταί 
1973Ταγκό 2001
1974Έγκλημα στο Καβούρι 
1974Παύλος Μελάς 
1975Δολοφονήστε τον Μακάριο 
1975Συνωμοσία στη Μεσόγειο 
1976Καυτές διακοπές 
1979Το χαμόγελο της Πυθίας 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Ρένα να η ευκαιρία 
1982Εγώ και το πουλί μου 
1982Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος 
1982Ο καπιταλίστας και η τραγουδίστρια 
1982Παγίδα στην Ελλάδα 
1982Το κόκκινο τρένο 
1990Το επόμενο θύμα 
1995Τράνζιτο 
1999Ο ανθός της λίμνης 
2002Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον 
2010Το σινεμά γυμνό 
2015Ουζερί Τσιτσάνης 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Θάνος Δαδινόπουλος 1938-1998

Ο Θάνος Δαδινόπουλος γεννήθηκε το 1938 και υπήρξε ένας σεμνός και ακούραστος εργάτης του θεάτρου. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο.Έπαιξε εξαίρετα τον...

Νικήτας Πλατής 1912-1984

Ο Νικήτας Πλατής αγαπήθηκε πολύ από το κοινό αν και όλη του η καριέρα βασίστηκε σε δεύτερους ρόλους. Γεννήθηκε στην Αμοργό το 1912 και...

Νίκος Θηβαίος 1906-1993

Ο Νίκος Θηβαίος ήταν ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1993. Μέλος του Σ.Ε.Η. το 1925.Εμφανίστηκε σε οπερέτες (στον «Έσπερο»...

Τελευταίες αναρτήσεις