39.9 C
Athens
Κατηγορία:

Κώστας Γκουσγκούνης 1931-

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στην Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931.
Είναι Έλληνας ηθοποιός και φωτογράφος, γνωστός κυρίως για τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ 1965 και 1984.

Στα ΜΜΕ αναφέρεται ως «θρυλικός, «βασιλιάς του σεξ», «cult»,«σύμβολο του σεξ».

Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας στη Λάρισα κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στο Χολαργό.

Κώστας Γκουσγκούνης 1931-
Ο Κώστας Γκουσγκούνης.

Εκεί έγινε γνωστός όχι μόνο για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και για τις ατάκες του σε αυτές.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα, το ότι είχε πάντα ξυρισμένο το κεφάλι του.

Αρχικά ο Κώστας Γκουσγκούνης έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: Ήταν Άξιος, Ηδονοβλεψίας, Σεξ…13 Μποφώρ κτλ.

Έχει επίσης παίξει σε θεατρικό έργο, αλλά και στην τηλεόραση.

Λόγω της φήμης του, το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία.

Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο Κώστας Γκουσγκούνης υπήρξε γνωστός υποστηρικτής και οπαδός του Έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα είχε συνδεθεί φιλικά μαζί του, δηλώνοντας ότι «δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοιον άνθρωπο, ακομπλεξάριστο, έξυπνο, ευφυή», ενώ ο Παπανδρέου με τη σειρά του είχε προτείνει στον Γκουσγκούνη να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ, πρόταση που ο ηθοποιός αρνήθηκε ευγενικά.

Πιο πρόσφατα, το 2015, δήλωσε την στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο 1ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2003 προβλήθηκε ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε με σημαντική απήχηση.

Βραβεύτηκε στο 3ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου 2005.

Ήταν τιμώμενο πρόσωπο στο 8ο Ελληνικό Cult Film Festival, τον Ιανουάριο του 2010.

Η εκπομπή Cinemania, που προβαλλόταν στην ΕΤ3, είχε αφιέρωμα στον Κώστα Γκουσγκούνη με τίτλο «Cult αλά Ελληνικά 2: Κώστας Γκουσγκούνης».

Επιπλέον, είχε χρησιμοποιήσει τον Γκουσγκούνη στο trailer για το τέταρτο έτος της εκπομπής.

Κώστας Γκουσγκούνης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1952Η Αγνή του λιμανιού
1957Η θεία απ’ το Σικάγο
1958Ο λεφτάς
1958Μια ζωή την έχουμε
1959Οργισμένοι λόφοι
1965Χωρίς ιδανικά
1966Η λεωφόρος του θανάτου
1971Σεξ 13 Μποφώρ
1974Διεστραμμένοι από τη γέννα τους
1975Συνωμοσία στη Μεσόγειο
1975Ο Ανώμαλο
1975Στην παγίδα του σεξ και του εγκλήματος
1975Ο Χριστός ξανασταυρώνεται
1982Ήταν άξιος
1984Ο ηδονοβλεψίας
1984Πάθος και ηδονή
1996Ράδιο Μόσχα
1997Το παλτό
1999Μαύρο γάλα
2010Ελληνίδες Next Porn Models σε όργια
Προηγούμενο άρθροΓκότσης Ελπιδοφόρος
Επόμενο άρθροΓούτης Στέλιος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα