Φώτης Μεταξόπουλος: Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του

Φώτης Μεταξόπουλος
Advertisement

Μπορεί ο Φώτης Μεταξόπουλος, όπως περιγράφεται στη βιογραφία του να υπήρξε καρδιοκατακτητής και να έχει τέσσερις γάμους στο ενεργητικό του, όμως υπήρξε και για εκείνον ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Με ποια;

Advertisement

Έλιωνε για εκείνη. Ερωτευμένη ήταν και η Λίντα Άλμα μαζί του, δυστυχώς, όμως, μόνο όταν χόρευαν. Στα καμαρίνια του φερόταν απορριπτικά. Η παράσταση αποτελούταν από τρία χοροδράματα.

Το ένα, «οι ακουαρέλες», βασιζόταν στη μουσική του Γιόχαν Στράους, διασκευασμένη από τον Κώστα Κλάβα, όπως περιγράφεται στη βιογραφία του χορογράφου. Το άλλο, το ‘πεδίον του Άρεως’, σε μουσική του Αργύρη Κουνάδη. Στο τρίτο, ‘τουρίστες στην Αθήνα’, σε μουσική Κώστα Καπνίση, χόρευε ο Φώτης.

Στη σκηνή υποδεχόταν ως ξεναγός ένα πούλμαν με τουρίστριες από την Ιταλία. Ιπποτικός δίπλα στην πόρτα, βοηθούσε με το χέρι του να κατεβούν ένα-ένα τα κορίτσια με ασφάλεια. Τελευταία έβγαινε η επικεφαλής Λίντα Άλμα, ωραία, αγέρωχη και αρχοντική. Τότε την έπιανε από το χέρι και στροβιλιζόταν μαζί της σε έναν υπέροχο χορό.

Στην πρεμιέρα όλα εξελίχτηκαν πολύ πιο εντυπωσιακά. Ο Φώτης, μόλις έπιασε το χέρι της Λίντας και αντίκρισε τα φλογερά της μάτια, ένιωσε να πλημμυρίζει από έρωτα. Και ποιος δεν θα λαχταρούσε αυτή την αέρινη και εξωτική ιέρεια του χορού, που προκαλούσε την πιο όμορφη ερωτική έκσταση;

Μόλις τελείωσε η παράσταση έσπευσε να της μιλήσει, βέβαιος για τον έρωτά της. Τη βρήκε πάνω που ξεβαφότανε μπροστά στον καθρέφτη. Μόνο που τώρα ήταν πολύ πιο τυπική.

«Συγχαρητήρια, Φώτη, έσκισες» του είπε μόνο. Προβληματισμένος, προχώρησε στο καμαρίνι του. Από έξω ουρά ο κόσμος στο καμαρίνι του, περίμενε να του σφίξει το χέρι.

Στην επόμενη παράσταση τα πράγματα πήγαν πάλι καλά. Η Λίντα και αυτή τη φορά τον κοίταζε λιγωμένη στα μάτια, έτοιμη για όλα. Ο Φώτης, παίρνοντας ενέργεια από τη φλόγα της, ένιωσε και αυτός ερωτευμένος.

Αποφασισμένος, κίνησε πάλι για το καμαρίνι της. Μπαίνοντας μέσα την είδε πάλι τυπική, να μην του αφήνει κανένα περιθώριο για οτιδήποτε άλλο. Τότε κατάλαβε πως ήταν ερωτευμένη μόνο επάνω στη σκηνή.

Γι’ αυτό σαγήνευε το κοινό, γι’ αυτό εξέπεμπε εκείνη τη θεϊκή χάρη. Το ίδιο θα ‘πρεπε να κάνει και ο ίδιος. Στο μέλλον θα φρόντιζε να είναι οπωσδήποτε με την περτενέρ του… ερωτευμένος.

Προηγούμενο άρθροTV αγάπη μου
Επόμενο άρθροΈνα ταξίδι στην πιο γραφική περιοχή της Αθήνας