Κάνε με πρωθυπουργό

Παραγωγής: Χρήσμα Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1965
Παραγωγός: Χρήστος Μανιάτης
Φωτογραφία: Στέλιος Ραμάκης
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Σεναρίο: Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία
1965

Ηθοποιοί: Γιώργος Πάντζας (Μηνάς), Μαριάννα Κουράκου (Λίλα), Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Κίμων), Νίτσα Τσαγανέα (γυναίκα Κίμωνα), Δέσποινα Νικολαϊδου (Τόνια), Αλέκος Τζανετάκος (Ζαννής), Γιώργος Βρασιβανόπουλος (Μηνάς), Νίκος Ρίζος (Αντρίκος), Μπέτυ Μοσχονά (Σούλα), Ρένα Αλεβιδιώτου, Άρης Δημόπουλος

Περίληψη: Ο Κίμων, ένας αυταρχικός επιχειρηματίας, δεν επιτρέπει στον νεαρό γιο του Μηνά να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στις δραστηριότητές του, επειδή τον θεωρεί ανεύθυνο και ακαμάτη. Ο Μηνάς, ο οποίος διασκεδάζει όπως κάθε νέος της ηλικίας του, συνδέεται με τη Λίλα, μια πανέξυπνη κοπέλα, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να τον συμβουλεύει σωστά σε επιχειρηματικά θέματα. Χάρη σ’ αυτές τις συμβουλές, ο Μηνάς κερδίζει την εμπιστοσύνη του πατέρα του που πείθεται να του αναθέσει τη διεύθυνση της εταιρείας. Η ζήλια του Μηνά, που νομίζει ότι η Λίλα τον απατά, παραλίγο να γίνει αιτία να χαλάσει μια πολύ σημαντική δουλειά, γρήγορα όμως αντιλαμβάνεται ότι το φλερτ της με τον άλλο άντρα ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να επιτευχθεί γρηγορότερα η επιθυμητή συμφωνία.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 162.809 εισιτήρια. Ήρθε στην 36η θέση σε 93 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κάνε με πρωθυπουργό
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΚίτσος, μίνι και σουβλάκι
Επόμενο άρθροΥποβρύχιον Παπανικολής

Similar Articles

Comments