17.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΠαμφίλη Σαντοριναίου 1908-1994

Σχετικές αναρτήσεις

Παμφίλη Σαντοριναίου 1908-1994

- Advertisement -

Η Παμφίλη Σαντοριναίου γεννήθηκε το 1908, μεγάλωσε στην Αθήνα και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Το βαφτιστικό της ήταν Παμφίλη Αργυροπούλου. Πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Βασίλης Αργυρόπουλος.

Υπήρξε σύζυγος του, επίσης ηθοποιού, Κώστα Σαντοριναίου, με του οποίου το επίθετο είναι γνωστή στον καλλιτεχνικό χώρο. Η Παμφίλη Σαντοριναίου έφυγε από τη ζωή το 1994.

santorinaiou

Παμφίλη Σαντοριναίου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1953Οι κολασμένοι 
1955Κατρακύλισμα 
1955Το οργανάκι του Αττίκ 
1956Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες 
1957Τρεις ντεντέκτιβς 
1958Η φτώχεια θέλει καλοπέραση 
1958Το τρελλοκόριτσο 
1958Χαρούμενοι Αλήτες 
1959Δουλειές με φούντες 
1959Ζάλογγο: Το κάστρο της λευτεριάς 
1959Το Αγοροκόριτσο 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Κασσιανή 
1960Μαλάμω 
1960Μια του κλέφτη… 
1960Ραντεβού στη Βενετία 
1960Το Χαμίνι 
1961Μάνα μου, παραστράτησα 
1961Ματωμένα στέφανα 
1961Το νησί των πειρασμών 
1961Το σπίτι της ηδονής 
1962Αγνή και Ατιμασμένη 
1962Η μεγάλη θυσία 
1962Κατηγορούμενος ο έρως 
1962Προδομένη αγάπη 
1963Πρώτο καρδιοκτύπι 
1964Κάθε λιμάνι και καημός 
1965Γλυκειά, γλυκειά μου αγάπη 
1966Αρτίστα 
1966Φως νερό τηλέφωνο…οικόπεδα με δόσεις 
1967Ανάμεσα σε δυο γυναίκες 
1967Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη 
1967Πειραιάς ώρα 7,30′
1968Όνειρο απατηλό 
1968Για μια τρύπια δραχμή 
1968Επιστροφή της Μήδειας 
1968Μείνε κοντά μου αγαπημένε 
1968Τα Ξένα Χέρια Είναι Πικρά 
1969Καινούργια μέρα χάραξε 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Νατάσα 
1970Τα αδέλφια ορκίστηκαν εκδίκηση 
1972Μια μάνα κατηγορείται 
1972Στην Πόλη αγαπηθήκαμε 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωάννα Γαλάνη

Η Ιωάννα Γαλάνη γεννήθηκε στη Δράμα αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα.Σπούδασε χορό στη σχολή Ζουρούδη.Πήρε άδεια ηθοποιού σαν εξαιρετικό ταλέντο και άρχισε να εργάζεται στο...

Θεοχάρη Έφη

Η Έφη Θεοχάρη είναι ηθοποιός με καταγωγή από τη Σάμο. Είναι παντρεμένη με τον Σωτήρη Τζεβελέκο και μένουν στην Αθήνα. Φιλμογραφία Άγρια πάθη (1967) Μάρθα η γυναίκα...

Βέρα Βασδέκη 1918-2003

Η Βέρα Βασδέκη γεννήθηκε το 1918 στην Αίγυπτο. Ξεκίνησε πολύ νέα ως εξαιρετικό ταλέντο από τη "Μάντρα" του Αττίκ, που υπήρξε φυτώριο πολλών επιφανών...

Τελευταίες αναρτήσεις