7.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣαντοριναίος Κώστας

Σχετικές αναρτήσεις

Σαντοριναίος Κώστας

Κώστας Σαντοριναίος

Ο Κώστας Σαντοριναίος, ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε 1909 στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου.

Έπαιξε σε έργα πρόζας, επιθεωρήσεις και μουσικές κωμωδίες. Στο μεταξύ είχε αρχίσει από το 1930 να συγκροτεί και τους δικούς του θιάσους στην Αθήνα και σε περιοδείες σε συνεργασία με τη σύζυγο του Παμφίλη Αργυροπούλου.

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού Παμφίλης Σαντοριναίου .

Πέθανε το 2010, στην Αθήνα, σε ηλικία 101 ετών, ξεχασμένος και απομονωμένος από τα φώτα της δημοσιότητας.
Διαβάστε επίσης: Η Κάλπικη Λίρα: Το Αριστούργημα Του Ελληνικού Κινηματογράφου
Φιλμογραφία

Δέκα μικροί νέγροι (1991)
Η πολιτσμάνα (1981) [Φαγάνης]
Καθένας με την τρέλλα του…(1980)
Τελευταία πτήση (1978)
Το χρυσό αγόρι (1978)
Η κληρονομιά της θάλασσας (1977)
Η ταβέρνα του Σωκράτη (1976)
Ισιδωρα (1975)
Κονσέρτο για πολυβόλα (1967)
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
Αγάπη και θύελλα (1961)
Ήρθες αργά (1961)
Μόνο για μια νύχτα (1958)
Καταδικασμένη κι απ’ το παιδί της (1955)

www.ellinikoskinimatografos.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Αφεντάκης

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου.Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον...

Ντίνος Ηλιόπουλος 1913-2001

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 12 Ιουνίου 1913 άλλη πηγή αναφέρει το 1915. Θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του...

Αναστασίου Τάσος

Τάσος Αναστασίου Ο Τάσος Αναστασίου, γεννήθηκε στη Κερύνεια το 1946. Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Εύη Γαβριηλίδη το 1965 και σκηνοθεσία στο Birmingham School of Speech Training...

Τελευταίες αναρτήσεις