1.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣαντοριναίος Κώστας

Σχετικές αναρτήσεις

Σαντοριναίος Κώστας

Κώστας Σαντοριναίος

Ο Κώστας Σαντοριναίος, ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε 1909 στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου.

Έπαιξε σε έργα πρόζας, επιθεωρήσεις και μουσικές κωμωδίες. Στο μεταξύ είχε αρχίσει από το 1930 να συγκροτεί και τους δικούς του θιάσους στην Αθήνα και σε περιοδείες σε συνεργασία με τη σύζυγο του Παμφίλη Αργυροπούλου.

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού Παμφίλης Σαντοριναίου .

Πέθανε το 2010, στην Αθήνα, σε ηλικία 101 ετών, ξεχασμένος και απομονωμένος από τα φώτα της δημοσιότητας.
Διαβάστε επίσης: Η Κάλπικη Λίρα: Το Αριστούργημα Του Ελληνικού Κινηματογράφου
Φιλμογραφία

Δέκα μικροί νέγροι (1991)
Η πολιτσμάνα (1981) [Φαγάνης]
Καθένας με την τρέλλα του…(1980)
Τελευταία πτήση (1978)
Το χρυσό αγόρι (1978)
Η κληρονομιά της θάλασσας (1977)
Η ταβέρνα του Σωκράτη (1976)
Ισιδωρα (1975)
Κονσέρτο για πολυβόλα (1967)
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
Αγάπη και θύελλα (1961)
Ήρθες αργά (1961)
Μόνο για μια νύχτα (1958)
Καταδικασμένη κι απ’ το παιδί της (1955)

www.ellinikoskinimatografos.gr

Προηγούμενο άρθροΡώτα Μαρούλα
Επόμενο άρθροΦερνάντο Σάντσο 1916-1990

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Γαβριηλίδης 1908-1982

Ο Γιώργος Γαβριηλίδης γεννήθηκε το 1908. Είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, έγινε από τους πιο σημαντικούς δευτερο-ρολίστες σε αγαπημένες ελληνικές ταινίες.Γεννήθηκε...

Βαλαβανίδης Χρήστος

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης γεννήθηκε στις 21 Μαΐου  του 1944 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1973. Συνεργάστηκε με πολλούς ιδιωτικούς θιάσους...

Ζαρταλούδης Αλέκος

Ο Αλέκος Ζαρταλούδης (1929 - 7 Φεβρουαρίου 2007) ήταν ηθοποιός από τη Χίο.Γεννήθηκε στη Χίο το 1929 και αποφοίτησε, το 1965, από τη δραματική...

Τελευταίες αναρτήσεις