Σαντοριναίος Κώστας

on

Κώστας Σαντοριναίος
Ο Κώστας Σαντοριναίος, ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε 1909 στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου.
Έπαιξε σε έργα πρόζας, επιθεωρήσεις και μουσικές κωμωδίες. Στο μεταξύ είχε αρχίσει από το 1930 να συγκροτεί και τους δικούς του θιάσους στην Αθήνα και σε περιοδείες σε συνεργασία με τη σύζυγο του Παμφίλη Αργυροπούλου.
Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού Παμφίλης Σαντοριναίου .
Πέθανε το 2010, στην Αθήνα, σε ηλικία 101 ετών, ξεχασμένος και απομονωμένος από τα φώτα της δημοσιότητας.
Διαβάστε επίσης: Η Κάλπικη Λίρα: Το Αριστούργημα Του Ελληνικού Κινηματογράφου
Φιλμογραφία
Δέκα μικροί νέγροι (1991)
Η πολιτσμάνα (1981) [Φαγάνης]
Καθένας με την τρέλλα του…(1980)
Τελευταία πτήση (1978)
Το χρυσό αγόρι (1978)
Η κληρονομιά της θάλασσας (1977)
Η ταβέρνα του Σωκράτη (1976)
Ισιδωρα (1975)
Κονσέρτο για πολυβόλα (1967)
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
Αγάπη και θύελλα (1961)
Ήρθες αργά (1961)
Μόνο για μια νύχτα (1958)
Καταδικασμένη κι απ’ το παιδί της (1955)

www.ellinikoskinimatografos.gr

Προηγούμενο άρθροΡώτα Μαρούλα
Επόμενο άρθροΣάντσο Φερνάντο
Ελληνικός Κινηματογράφος Σαντοριναίος Κώστας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,081ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,477ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Βέμπο Σοφία Σαντοριναίος Κώστας

Βέμπο Σοφία

Η Σοφία Βέμπο (Καλλίπολη Ανατολικής Θράκης, 10 Φεβρουαρίου 1910 – Αθήνα, 11 Μαρτίου 1978) ήταν κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ηθοποιός της οποίας η καλλιτεχνική...
Ιατρίδης Σταύρος Σαντοριναίος Κώστας

Ιατρίδης Σταύρος

Μυράτ Δημήτρης Σαντοριναίος Κώστας

Μυράτ Δημήτρης