Γνώριζες ότι Μέρος 6ο

καρεζη

Γνώριζες ότι Μέρος 6ο

-Ο Τσαρούχης είχε ζητήσει απο την Σαπφώ Νοταρά να τον παντρευτεί αλλα το θεώρησε πλάκα η Νοταρά,έπειτα απο αρκετά χρόνια της είπε : αν είχες δεχτεί να με παντρευτείς τότε τωρα θα είχαμε πόσο χρονών παιδί και του απάντησε αν σοβαρολογούσες τότε γιατί δεν μου το ξαναπρότεινες.

-Η πρώτη ταινία που γύρισε η Μπέτυ Λιβανού δεν ήταν, Οι Αμαρτωλοί το 1970.
Παρ’ ολο που υπάρχει αυτή η εντύπωση λόγω διάφορων συνεντεύξεων ηθοποιών και λοιπών συντελεστών, η Μέετυ πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Η αρχή έγινε το 1966 με την ταινία Οι άγγελοι της αμαρτίας, πλάι στη Μέμα Σταθοπούλου και το Θάνο Λειβαδίτη.

-Ο κωμικός ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης είχε αδυναμία στα ‘άλογακια’ εκεί έτρωγε και την τελευταία δεκάρα που είχε επάνω του και πολλές φορές αργούσε στα γυρίσματα της ταινίας!!

-Η Ευγενία Καρπούζη ή αλλιώς Τζένη Καρέζη όταν εξέφρασε την επιθυμία της να δώσει εξετάσεις για το Εθνικό η μητέρα της ήταν στο πλευρό της αλλά όχι όμως και ο πατέρας της, αφου δε σήκωνε κουβέντα γι αυτό το θέμα και είχε άλλα όνειρα για την κόρη του όπως μια καριέρα δημοσιογράφου.Έτσι ο πατέρας της, της έθεσε το δίλημμα ή θα μπει φιλοσοφική ή θα φύγει απο το σπίτι. Στην ανάγκη ήταν έτοιμος να φύγει και εκείνος απο το σπίτι.Η μικρή θα κάνει μια απεργία πείνας εννέα ημερών και ο πατέρας της θα την αφήσει να δώσει εξετάσεις, φυσικά η Τζένη δε χάνει την ευκαιρία της ζωής της και περνά στο Εθνικό.Τη χαρά εκείνη σκίασε η πρωτοφανής αποφαση του πατέρα της να τις εγκαταλείψει!Εκείνη τη πράξη του ποτέ όπως ήταν φυσικό δε ξεπέρασε και δεν ξανασυναντήθηκαν μέχρι την ημέρα που πέθανε το 1971 απο τροχαίο.

-Στην ταινία “Με φόβον και πάθος” (1972) ο Νίκος Κούρκουλος ήθελε για συμπρωταγωνίστριά του τη Μαρία Σκούντζου, αλλά τελικά υπερίσχυσε η γνώμη του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Νίκου Φώσκολου, που προτιμούσε την Ελένη Ερήμου.

Προηγούμενο άρθροΤο παιδί θαύμα όπου είναι εκπαιδευτής του Αγγλικού στρατού
Επόμενο άρθρο3 περιστατικά ταινία Κοντσέρτο Για Πολυβόλα