Γνώριζες ότι Μέρος 6ο

Μέρος 6ο
Advertisement

-Ο Τσαρούχης είχε ζητήσει απο την Σαπφώ Νοταρά να τον παντρευτεί αλλα το θεώρησε πλάκα η Νοταρά,έπειτα απο αρκετά χρόνια της είπε : αν είχες δεχτεί να με παντρευτείς τότε τωρα θα είχαμε πόσο χρονών παιδί και του απάντησε αν σοβαρολογούσες τότε γιατί δεν μου το ξαναπρότεινες.

Advertisement

-Η πρώτη ταινία που γύρισε η Μπέτυ Λιβανού δεν ήταν, Οι Αμαρτωλοί το 1970.
Παρ’ ολο που υπάρχει αυτή η εντύπωση λόγω διάφορων συνεντεύξεων ηθοποιών και λοιπών συντελεστών, η Μέετυ πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Η αρχή έγινε το 1966 με την ταινία Οι άγγελοι της αμαρτίας, πλάι στη Μέμα Σταθοπούλου και το Θάνο Λειβαδίτη.

-Ο κωμικός ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης είχε αδυναμία στα ‘άλογακια’ εκεί έτρωγε και την τελευταία δεκάρα που είχε επάνω του και πολλές φορές αργούσε στα γυρίσματα της ταινίας!!

-Η Ευγενία Καρπούζη ή αλλιώς Τζένη Καρέζη όταν εξέφρασε την επιθυμία της να δώσει εξετάσεις για το Εθνικό η μητέρα της ήταν στο πλευρό της αλλά όχι όμως και ο πατέρας της, αφου δε σήκωνε κουβέντα γι αυτό το θέμα και είχε άλλα όνειρα για την κόρη του όπως μια καριέρα δημοσιογράφου.

Έτσι ο πατέρας της, της έθεσε το δίλημμα ή θα μπει φιλοσοφική ή θα φύγει απο το σπίτι. Στην ανάγκη ήταν έτοιμος να φύγει και εκείνος απο το σπίτι.Η μικρή θα κάνει μια απεργία πείνας εννέα ημερών και ο πατέρας της θα την αφήσει να δώσει εξετάσεις, φυσικά η Τζένη δε χάνει την ευκαιρία της ζωής της και περνά στο Εθνικό.Τη χαρά εκείνη σκίασε η πρωτοφανής αποφαση του πατέρα της να τις εγκαταλείψει!Εκείνη τη πράξη του ποτέ όπως ήταν φυσικό δε ξεπέρασε και δεν ξανασυναντήθηκαν μέχρι την ημέρα που πέθανε το 1971 απο τροχαίο.

-Στην ταινία “Με φόβον και πάθος” (1972) ο Νίκος Κούρκουλος ήθελε για συμπρωταγωνίστριά του τη Μαρία Σκούντζου, αλλά τελικά υπερίσχυσε η γνώμη του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Νίκου Φώσκολου, που προτιμούσε την Ελένη Ερήμου.

Προηγούμενο άρθροΤο παιδί θαύμα όπου είναι εκπαιδευτής του Αγγλικού στρατού
Επόμενο άρθρο3 περιστατικά για την ταινία, Κοντσέρτο Για Πολυβόλα