14.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜπέτυ Λιβανού 1951-

Σχετικές αναρτήσεις

Μπέτυ Λιβανού 1951-

Η Μπέτυ Λιβανού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 09 Ιανουαρίου του 1951 και το πραγματικό της όνομα είναι Δέσποινα Τράτα. Κομψή, αεράτη και καλή ηθοποιός συνδέθηκε με τον ελληνικό κινηματογράφο, έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις, έδωσε τον εαυτό της σε καλές τηλεοπτικές σειρές και προσφέρει σήμερα, με τον δικό της ευαίσθητο τρόπο, στο θέατρο.

Μπέτυ Λιβανού

Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, και η πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση έγινε στην ταινία «Οι Άγγελοι της Αμαρτίας» το 1966, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια. Το 1970 την ξάφνιασε ο Γιάννης Δαλιανίδης, ζητώντας της να πρωταγωνιστήσει στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Οι Αμαρτωλοί».

Στη συνέχεια, και ως το 1973 πρωταγωνίστησε σε πέντε ακόμα ταινίες της Φίνος Φιλμ, δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Κούρκουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Κώστας Πρέκας και ο Νίκος Γαλανός. Στο θέατρο γνώρισε τον Φαίδωνα Γεωργίτση, με τον οποίο επρόκειτο να παντρευτούν.

Το 1976 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Γιούγκερμαν» και για τα επόμενα χρόνια απείχε από την υποκριτική τέχνη. Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, την ηθοποιό Μαργαρίτα Πανουσοπούλου και τη Δέσποινα.

Της άρεσε η φύση και η αγροτική ζωή και το 1980 μετακόμισε στην Αίγινα. Από το 1989 ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία. Παράλληλα, το 1991 ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα με την σειρά «Άφρικα», μια καριέρα που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.

Το 2010 δημιούργησε την θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών και δίνουν πολλές παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστεί η ίδια, ενώ αρκετές έχει σκηνοθετήσει («Αυλή των Θαυμάτων», «Κόκκινα Φανάρια»). Πολλές από τις παραστάσεις δίνονται σε διάφορους Δήμους για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδιαίτερα για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Τελευταία, έπαιξε στο έργο «Διονυσιακή Νύχτα» στο θέατρο Βρετάνια.

Μπέτυ Λιβανού: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973Η Συνωμοσία της Σιωπής ΕΙΡΤ
1976|1976Γιούγκερμαν ΥΕΝΕΔ
1977|1977Υποψίες: Η τελευταία άνοιξη ΕΡΤ
1977|1977Υποψίες ΕΡΤ 
1979|1979Εισβολή Από Άλλο Πλανήτη ΕΡΤ
1992|1992Άφρικα Mega
1992|1992Τμήμα ηθών: Αθώα χωρίς αποδείξεις ΑΝΤ1
1994|1994Το μονοπάτι της αγάπης ΑΝΤ1
1996|1996Βαμμένος ήλιος ΑΝΤ1
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή…: Ιντερμέτζο ΑΝΤ1
1998|1998Απαγορευμένη αγάπη Mega
1999|1999Γλυκόξινο κρασί ΑΝΤ1
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Οικογενειακή υπόθεση Alpha
2006|2006Η Τελευταία Παράσταση Alpha
2007|2007Ο γητευτής ΑΝΤ1
2009|20097 θανάσιμες πεθερές: Η θανάσιμη πεθεράMega
2019|2019Έρωτας Μετά Alpha
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Οι άγγελοι της αμαρτίας 
1971Ζητείται επειγόντως γαμπρός 
1971Κατάχρησις εξουσίας 
1971Ο Επαναστάτης “Ποπολάρος” 
1971Οι Αμαρτωλοί 
1972Η Αμαρτία της Ομορφιάς 
197320 Γυναίκες κι’ εγώ!
1979Ένα γελαστό απόγευμα 
1979Ο ασυμβίβαστος 
1979Ταξείδι του Μέλιτος 
1981Οι Απέναντι 
1982Άρπα Colla 
1983Υπόγεια διαδρομή 
1984Ξαφνικός έρωτας 
1985Μανία 
1988Μ’ αγαπάς; 
1992Πεθαμένο λικέρ 
1993Η Εποχή των Δολοφόνων 
1995Ο Τσαλαπετεινός του Γουαϊόμινγκ 
2001Μια Μέρα τη Νύχτα 
2001Ο Παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση 
2002Όνειρα γλυκά 
2003Να μ’ αγαπάς 
2004Τεστοστερόνη 
2010Στο ξέσπασμα του φεγγαριού 
2010Το σινεμά γυμνό 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Πίτσα Μπουρνόζου: Το κορίτσι της τέχνης

Η Πίτσα Μπουρνόζου ήταν ηθοποιός, λογοτέχνης, μεταφράστρια και ποιήτρια, σφράγισε με το ταλέντο της κάθε μορφή τέχνης που υπηρέτησε. Μοναδική και αξεπέραστη, χάρισε φως...

Τάσος Χαλκιάς 1952-

Ο Τάσος Χαλκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου του 1952 και είναι Έλληνας ηθοποιός Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1974...

Ελένη Ιωάννου-Κοτζαμπάση 1959

Η Ελένη Ιωάννου-Κοτζαμπάση γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 1959. Από το 1976 έως το 1978 σπούδασε στη σχολή Μασαλά ενώ τον επόμενο χρόνο στη...

Τελευταίες αναρτήσεις