36.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΡένα Στρατηγού 1929-2014

Σχετικές αναρτήσεις

Ρένα Στρατηγού 1929-2014

- Advertisement -
Ρένα Στρατηγού 1929-2014
Η Ρένα Στρατηγού.

Η Ρένα Στρατηγού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929. Αδέρφια της ήταν ο Στέφανος Στρατηγός, η Αλέκα Στρατηγού και η Στέλλα Στρατηγού, ενώ είχε και ακόμη μία μικρότερη αδερφή, την Ίκλενα, η οποία πέθανε σε μικρή ηλικία.

Άρχισε να εμφανίζεται με τον οικογενειακό θίασο του πατέρα της, Βασίλη Στρατηγού.

ΗΡένα Στρατηγού έγινε μέλος του Σ.Ε.Η. στις 10 Οκτωβρίου 1947 και το 1950 συμμετείχε στο θίασο του Θεάτρου “Βέμπο”.

Έπαιξε στην επιθεώρηση των Μίμη Τραϊφόρου-Γιώργου Γιαννακόπουλου “Βίρα τις άγκυρες”, όπου, μαζί με τις αδερφές της Αλέκα και Στέλλα, ερμήνευσε το γνωστό τραγούδι “Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία” σε νούμερο της παράστασης.

Δεν παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στο θέατρο.

Τον Ιούλιο του 2013 και κατόπιν επίσκεψής της στο “Σπίτι Του Ηθοποιού”, όπου φιλοξενείται ο πρώην κουνιάδος της Ανδρέας Μπάρκουλης, έσπασε τον ώμο της και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ανάρρωσε σύντομα και επανήλθε στο σπίτι της, στο Περιστέρι, όπου ζούσε απομονωμένη.

ΗΡένα Στρατηγού απεβίωσε στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2014 και κηδεύτηκε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε απομονωμένη από τα φώτα της δημοσιότητας και διέμενε μόνιμα στο Περιστέρι.

Ρένα Στρατηγού: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1950Ο Μεθύστακας
1954Νύχτες της Αθήνας
1954Χαλιμά
1954Χαρούμενο ξεκίνημα
1955Ούτε γάτα ούτε ζημιά
1955Πιάσαμε την καλή
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1951Γαλανός ουρανός
1951Σκάνδαλα γυναικών
1953Κοντή φούστα
1953Χρυσά κουτάλια
1955Τζώνηδες και καουμπόυ

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Ντούζου Τέτα

Η Παναγιώτα (Τέτα) Ντούζου γεννήθηκε στην Αθήνα στις  7 Ιουνίου του 1964 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός.Δραστηριοποιήθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο τη δεκαετία του '80.Είναι κόρη του Αντρέα Ντούζου και αδερφή του...

Πίτσα Λεοντσίνη: Η μακιγιέζ των σταρ

Η σταρ του μακιγιάζ, με τα «χρυσά» της χέρια μεταμόρφωσε τα πιο διάσημα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάνος Κατράκης,...

Άννα Μαντζουράνη 1935-1991

Η Άννα Μαντζουράνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σε ηλικία 18 χρονών, ξεκίνησε τις σπουδές της, στη Δραματική Σχολή Τάκη Μουζενίδη, όπως επίσης και...

Τελευταίες αναρτήσεις