33.2 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΘόδωρος Ρωμανίδης

Σχετικές αναρτήσεις

Θόδωρος Ρωμανίδης

- Advertisement -

Ο Θόδωρος Ρωμανίδης μετράει 40 χρόνια στον χώρο της υποκριτικής με ξεχωριστούς ρόλους τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στην τηλεόραση αφού έχει συμμετάσχει σε πάνω από 60 σειρές ξεκινώντας από “Τα καθημερινά” του Γιάννη Δαλιανίδη που προβλήθηκαν το 1983 από την ΕΡΤ.

Μια υπέροχη σειρά με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Ξένια Καλογερόπουλου που σήμερα δυστυχώς δεν σώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ αφού διεγράφη λίγα χρόνια αργότερα.

romanidis thodoris 1

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε για πρώτη φορά και στον κινηματογράφο και μάλιστα σε τρεις ταινίες που έχουν αφήσει εποχή. Αυτές είναι: “Το παίζω και πολύ άντρας”, “Ο Παπά – σούζας” και “Καμικάζι αγάπη μου“.

Ταινίες που μέχρι και σήμερα όταν προβάλλονται σημειώνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης αφού είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εκείνης της δεκαετίας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους σκηνοθέτες ενώ το πρόσωπο του είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα της μικρής οθόνης.

Να σημειώσω εδώ πως μόνο το 2007 συμμετείχε σε επτά τηλεοπτικές σειρές όπως πχ. “Μαρία η άσχημη” και “Υπέροχα πλάσματα”. Ενώ φέτος τον απολαμβάνουμε στην καθημερινή σειρά του Open, “Έρωτας φυγάς”.

Θόδωρος Ρωμανίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1983Καμικάζι αγάπη μου 
1983Ο Παπα-σούζας 
1983Το παίζω και πολύ άντρας 
1984Ροκάκιας την ημέρα το βράδυ καμαριέρα 
1985Λάκης και πάσης Ελλάδος 
1985Τα ναρκωτικά 
1986Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος 
1986Άγιος Δημήτριος ο μυροβλύτης 
1986Άγιος Ιωάσαφ, ο Άγιος των Ινδιών 
1986Αγία Ακυλίνα Ζαγκλιβερίου 
1987Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη 
1987Άγιος Ευστάθιος 
1987Αγία Πελαγία 
1987Απόστολος Θωμάς 
1987Ο Άγιος Αχμέτ και το αντίδωρο 
1987Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται 
1987Ο βιντεοκλαμπάς 
1987Ο φερετράκιας 
1987Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια 
1988Αγία Αργυρή η Προυσσιώτισσα 
1988Αγία Ερμιόνη η ιεραπόστολος 
1988Ερωτική έκρηξη 
1988Οι ομοφυλόφιλοι 
1989Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες; 
1989Τα πήρε όλα κι έφυγε 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1991Άγιος Αγάπιος ο Βατοπαιδινός 
1992Μη κρίνεις ίνα μη κριθείς 
2000Πάμπτωχοι Α.Ε. 
2005Σεφερληθείτε στα γέλια 
2006Ο έτσι 
2007Fame zori 
2009Daddy cool 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Καλατζόπουλος 1949-

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Από μικρός στον κινηματογράφο, στο θέατρο για παιδιά και στο ραδιόφωνο, έγινε γνωστός ως "παιδί-θαύμα.Στο θέατρο...

Ζήκας Χριστόφορος

Ο Χριστόφορος Ζήκας γεννήθηκε στη Σιταριά Ιωαννίνων το 1938 . Μεγάλωσε στα Ιωάννινα και από τις πρώτες τάξεις του γυμνάσιου ακολουθώντας άλλους συμπατριώτες του...

Νίκος Βανδώρος 1924-

Ο Νίκος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου του 1924 και είναι Έλληνας ηθοποιός.Ο πατέρας του, Γεράσιμος Βανδώρος, υπήρξε για μικρό διάστημα βαρύτονος του μελοδράματος και η μητέρα του (με...

Τελευταίες αναρτήσεις