Backstage της ταινίας Καμικάζι αγάπη μου

kamikazi agapi mou 1
kamikazi agapi mou 1
Advertisement

Η ταινία, “Καμικάζι αγάπη μου” μου είναι μια από τις πιο αγαπημένες της δεκαετίας του 1980.

Advertisement

Η Καίτη Φίνου με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, μας είχε διηγηθεί άγνωστες πληροφορίες για το τι έγινε στα γυρίσματα της ταινίας, “Καμικάζι αγάπη μου“.

Στάθης Ψάλτης και Καίτη Φίνου έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους με τον Γιάννη Δαλιανίδη να έχει υπογράψει την σκηνοθεσία.

καμικάζι αγάπη μου
Ο Στάθης Ψάλτης βρίσκεται πάνω στη μηχανή έχοντας κοντά του την Καίτη Φίνου με ολόσωμο μαγιό ενώ ο Γιάνηης Δαλιανίδης δίνει οδηγίες στο κινηματογραφικό συνεργείο.

-Η ταινία, “Καμικάζι αγάπη μου” γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1983.

Πόσο γέλιο κάναμε διαβάζοντας το σενάριο. Όχι τόσο για τις κωμικές σκηνές,όσο για το ότι ξέραμε πως ο Στάθης ούτε σε ποδήλατο δεν ανέβαινε. Φυσικά σε όλη την ταινία που τον έδειχνε να οδηγεί την μηχανή,υπήρχε ντουμπλέρ.

Θυμάμαι τις ημέρες που είχαμε γύρισμα στο υποτιθέμενο σπίτι του Στάθη είχε τόσο μεγάλες θερμοκρασίες,που ιδρωνα εγώ. Εγώ που μέχρι κάποια ηλικία δεν με ενοχλούσε καθόλου η ζέστη. Στα διαλείμματα καθόμασταν με την Παγκράτη στο μπαλκόνι και εκεί έμαθα να βάζω κάτω από τις αφέλειες και στον σβέρκο

χαρτοπετσέτες στριφτες σαν…..λουκάνικο για να μην ιδρωνουμε στα μαλλιά και χρειαζόταν πάλι πιστολάκι.(τότε στις ταινίες είχαμε μόνο μακιγιεζ. Μαλλιά όποια μπορούσε μόνη της,αλλιώς κομμωτήριο.

Η σκηνή που έρχεται ο Στάθης με την μηχανή και κάνει βόλτες γύρω μου,η σκηνή με την Ρένα στο καφέ,οι σκηνές του Στάθη με την Ασίκη και τον αστυνομικό γυρίστηκαν έξω από τα καφέ στην Βουλιαγμένη.

Το ξενοδοχείο που γυρίστηκαν πολλές σκηνές, η πισίνα και το καφέ ήταν στο Λαγονήσι, στο σημερινό Resort.

καμικάζι αγάπη μου
Η Καίτη Φίνου με το πράσινο μαγιό και το παρεό που δεν ήθελε

Κι ερχόμαστε στην σκηνη που γυρίστηκε στην παραλία του ξενοδοχείου. Μου είχε πει ο Δαλιανίδης να πάρω μαγιό μαζί μου . Μόλις έφτασε η ώρα για το γύρισμα μου ζήτησε να τα δει. Είχα μόνο 3 μπικίνι. Τα δύο δικά μου κι ενα μου έδωσε η αδερφή μου. Μόλις τα είδε ο Γιάννης έγινε έξαλλος. Άρχισε να μου λέει πως ο ρόλος ήταν μιας σεμνής κοπέλας που δεν θα έβαζε μπικίνι ποτέ. Με πήρε απ’το χέρι και με πήγε στο κατάστημα του ξενοδοχείου.

Τα είδε όλα τα μαγιό και διάλεξε το πράσινο που τελικά φόρεσα. Και λέω τελικά γιατί δεν το ήθελα καθόλου. Φοβόμουν πως με πάχαινε στους γοφούς.

Βέβαια στον Δαλιανιδη δεν μπορούσα να φέρω αντίρρηση, έβαλα τα κλάματα κρυφά με έβαλε ξανά η μακιγιέζ, ενώ όλο το συνεργείο περίμενε εμένα χωρίς να ξέρουν βέβαια για ποιο λόγο καθυστερούσα. Κρατούσα το παρεό μου στο χέρι κι ευτυχώς μου είχε αγοράσει και καπέλο ο Δαλιανίδης και πότε με το παρεό,πότε με το καπέλο έκρυβα τα σημεία που δεν ήθελα να φαίνονται.(χαζά είμαστε στα νιάτα μας).

Πώς νομίζετε πως γυρίστηκε η σκηνή που είμαι με τον Στάθη στην μηχανη; είχαν ένα αυτόκινητο που έσερνε μια καρότσα και που πάνω ήταν η μηχανή. Μας ακολουθούσε αυτοκίνητο με κάμερα, υπήρχε άλλη κάμερα μπροστά μας κι εμείς έπρεπε ν’ ακουμε το τραγούδι και συγχρόνως τις οδηγίες του Δαλιανίδη που τις έλεγε από το πίσω αυτοκίνητο με ντουντούκα.

Ε δεν ακούγαμε τίποτα.

Το φινάλε γυρίστηκε στα στούντιο του Φίνου…..ποση χαρά εγώ που κυκλοφορούσα σε μέρη που είχαν κάνει γυρίσματα όλοι οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί !!!

Backstage της ταινίας Καμικάζι αγάπη μου

Προηγούμενο άρθροΜαρινέλλα 1938-
Επόμενο άρθροΝίκος Φώσκολος 1927-2013