Έγκλημα στα παρασκήνια

Παραγωγής: Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης
Πρεμιέρα: 07 Σεπτεμβρίου 1960
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Συγγραφέας: Γιάννης Μαρής
Σεναρίο: Γιάννης Μαρής

Αστυνομική
1960

Ηθοποιοί: Αλίκη Γεωργούλη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Γκίκας Μπινιάρης, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Τίτος Βανδής, Χρήστος Τσαγανέας, Γιώργος Δαμασιώτης, Θανάσης Μυλωνάς, Δήμος Σταρένιος, Σαπφώ Νοταρά, Ζωρζ Σαρρή, Έφη Μελά, Δημήτρης Νικολαϊδης , Γιώργος Μπέλλος, Βελισσάριος Κοντογιάννης

Περίληψη: Μια περιβόητη για τα ερωτικά της σκάνδαλα ηθοποιός, η Ρόζα Δελλή, βρίσκεται μαχαιρωμένη στο καμαρίνι της. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Μπέκας που καλείται να δώσει τις εξής απαντήσεις: ποιος σκότωσε, και πώς έγινε ο φόνος, αφού η πόρτα βρέθηκε κλειδωμένη από μέσα; Ως ύποπτα φέρονται τρία πρόσωπα: ο ζεν πρεμιέ του θιάσου Χάρης Αποστολίδης που διαπληκτίστηκε μαζί της τη νύχτα του φόνου, ένας άγνωστος που την επισκέφτηκε το ίδιο βράδυ, και η συνάδελφός της Έλενα Παυλίδη που πάντα τη μισούσε. Ο δημοσιογράφος Μακρής , που σκαλίζει την υπόθεση για λογαριασμό της εφημερίδας του, καταφέρνει να βρει την άκρη, βοηθώντας έτσι και τον Μπέκα. Δολοφόνος είναι ο Παύλος Στεφάνου, φίλος και προστάτης της νεκρής, ο οποίος, μετά το φόνο, έπεσε θύμα εκβιασμού του αγνώστου που την επισκέφθηκε – κι αυτός ο άγνωστος ήταν ο σύζυγός της, ο Μάκης Αγγέλογλου, για τον οποίο όλοι πίστευαν ότι είχε πεθάνει στην κατοχή – και της Θάλειας Χαλκιά, συναδέλφου της νεκρής.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 67.610 εισιτήρια. Ήρθε στην 7η θέση σε 58 ταινίες.Δύο βραβεία Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1960(φωτογραφίας και β’ γυναικείου ρόλου: Ζωρζ Σαρρή).

Ελληνικός Κινηματογράφος Έγκλημα στα παρασκήνια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜαντώ Μαυρογένους
Επόμενο άρθροΈνα βότσαλο στη λίμνη

Similar Articles

Comments