3.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΖωζώ Ζάρπα 1939-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Ζωζώ Ζάρπα 1939-2012

Η Ζωζώ Ζάρπα γεννήθηκε το 1939. Υπήρξε ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, ελληνικές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές με τελευταία αυτή του ΑΝΤ1, “Δόκτωρ Ρούλης”, με τον Χάρη Ρώμα.

Αξέχαστη για τους ρόλους της θα μείνει από τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές «Κίτρινος φάκελος» και «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», μέσα από τις οποίες έγινε και ευρέως γνωστή.
Το 1981, μαζί με τους Νίκο Βασταρδή, Έντα Δημοπούλου και Γιάννη Νεγρεπόντη ίδρυσαν το θέατρο «Θεμέλιο» και 11 χρόνια μετά το «Θεμέλιο» ίδρυσε την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης.
Τα τελευταία χρόνια, η Ζωζώ Ζάρπα ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία.
Την Πέμπτη 19 Απριλίου του 2012, η Ζωζώ Ζάρπα έφυγε από τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Ζωζώ Ζάρπα: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Έμπαινε Μανωλιό 
1972Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα 
1973Ιωάννης ο βίαιος 
1985Ο Ροζ Γάτος 
1986Η φωτογραφία 
1986Ταξί… αγάπη μου 
1987Ο κλοιός 
1987Άλλος Μιμή κι άλλος πληρώνει 
1987Κόκκορας στο χαρέμι του 
1987Ο προξενητής 
1987Τσιτσιολίνα εναντίον Μελίντας 
1989Το πέρασμα 
1991Δυο Ήλιοι στον Ουρανό 
1995Τράνζιτο 
2001Ο Παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1976|1976Εν Αθήναις…ΕΡΤ
1979|1979Μαριονέττες ΥΕΝΕΔ
1988|1988Ατελείωτη αγάπη ΕΤ1
1988|1988Κάπου, κάπως, κάποτε ΕΤ2
1990|1990Ερωτικές Ιστορίες ΕΤ1
1990|1990Ο Κίτρινος Φάκελος ΑΝΤ1
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Ατελείωτη νύχτα ΑΝΤ1
1993|1993Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα ΑΝΤ1
1994|1994Ανατομία ενός εγκλήματος: “Sorry” Τζίμη… ΑΝΤ1
1994|1994Ανατομία ενός εγκλήματος: Poveri fiori ΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Στον αστερισμό των Διδύμων ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Μετά την κατάρρευση του Σοσιαλισμού ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Μηχανικοί έρωτες ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Μια ζωή σκυφτός ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Να μας ζήσει ΑΝΤ1
1995|1995Ανατομία ενός εγκλήματος: Σόνια Κρίλοβιτς ΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Οργή ΑΝΤ1
1995|1995Η Πρόβα του Νυφικού ΑΝΤ1
1995|1995Το γελοίον του πράγματος: Ξεκινώντας για το Ακαπούλκο ΑΝΤ1
1997|1997Η αγάπη άργησε μια μέρα ΕΤ1
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή…: Μοναχικές καρδιές ΑΝΤ1
1997|1997Τα χρώματα της αγάπης: Το κορίτσι της ερημιάς ΕΤ1
1998|1998Επιθυμίες ΑΝΤ1
1999|1999Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα ΑΝΤ1
1999|1999Στα φτερά του έρωτα ΕΤ1
2001|2001Όσο υπάρχει αγάπη ΑΝΤ1
2003|2003Μια Αγάπη Μια Ζωή Alpha
2005|2005Επαφή Mega
2005|2005Οι μάγισσες της Σμύρνης Mega
2007|2007Coupling ΑΝΤ1
2009|2009Doctor Ρούλης ΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΖαρόκωστα Μέλπω
Επόμενο άρθροΜιράντα Ζαφειροπούλου 1945-

Σχετικές αναρτήσεις

Ζητείται ψεύτης 2010

Πλοκή: Ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις προεκλογικές χάρες, που είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους...

Πίτσα Καπιτσινέα 1938-2018

Η Πίτσα Καπιτσινέα ήταν σύζυγός του ηθοποιού, Γκίκα Μπινιάρη. Από το 1949 εως το 1982,έλαβε μέρος σε 80 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου. Έφυγε από...

Ρένα Πασχαλίδου 1911-1979

Η Ρένα Πασχαλίδου γεννήθηκε το 1911 και  ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Καθιερώθηκε σε ρόλους καρατερίστας κυρίως σε κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου.Στην κινηματογραφική ταινία "Ξύπνα Κορόιδο..."...

Τελευταίες αναρτήσεις