Ζάρπα Ζωζώ

on

Η Ζωγώ Ζάρπα γεννήθηκε το 1939.Υπήρξε ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, ελληνικές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές με τελευταία αυτή του ΑΝΤ1, Δόκτωρ Ρούλης, με τον Χάρη Ρώμα.

Αξέχαστη για τους ρόλους της θα μείνει από τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές «Κίτρινος φάκελος» και «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», μέσα από τις οποίες έγινε και ευρέως γνωστή.
Το 1981, μαζί με τους Νίκο Βασταρδή, Έντα Δημοπούλου και Γιάννη Νεγρεπόντη ίδρυσαν το θέατρο «Θεμέλιο» και 11 χρόνια μετά το «Θεμέλιο» ίδρυσε την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης.
Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία.
Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012, η Ζωζώ Ζάρπα έφυγε από τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Φιλμογραφία

Έμπαινε Μανωλιό (1970)
Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα (1972)[Γκιζέλα]ΩΣ ΖΙΖΗ ΖΑΡΠΑ
Ιωάννης ο βίαιος (1973) [Κωνσταντίνα Σταυριανού]
Ο ροζ γάτος (1985) [Ελπινίκη Μαντούβαλου]
Η φωτογραφία (1986) [Σούλα Αποστόλου]
Ο κλοιός (1987) [(υστερική)]
Το πέρασμα (1989) [(γιαγιά)]
Δυο ήλιοι στον ουρανό   (1991)
Τράνζιτο (1995)
Τρεις εποχές (1996)
Ο Παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση (2001)


Προηγούμενο άρθροΖαρόκωστα Μέλπω
Επόμενο άρθροΖαφειροπούλου Μιράντα
Ελληνικός Κινηματογράφος Ζάρπα Ζωζώ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,090ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,485ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Μπάρμπα Βάνα Ζάρπα Ζωζώ

Μπάρμπα Βάνα

Η Βάνα Μπάρμπα είναι Ελληνίδα ηθοποιός και πρώην μοντέλο, γεννημένη στις 13 Μαρτίου 1966 στα Ιωάννινα. Η σταδιοδρομία της ξεκίνησε μετά τη νίκη της...
Πατρίκιος Σπύρος Ζάρπα Ζωζώ

Πατρίκιος Σπύρος

Δαρόπουλος Αλέκος Ζάρπα Ζωζώ

Δαρόπουλος Αλέκος

Ζαρόκωστα Μέλπω Ζάρπα Ζωζώ

Ζαρόκωστα Μέλπω