11.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαίτη Ιμπροχώρη (1943-)

Σχετικές αναρτήσεις

Καίτη Ιμπροχώρη (1943-)

- Advertisement -

Η Καίτη Ιμπροχώρη, είναι μια εκλεκτή, σοβαρή και ανήσυχη ηθοποιός που ακόμα τιμά το θέατρο με «ψαγμένες» παραστάσεις.

Η Καίτη Ιμπροχώρη γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, Υπήρξε μαθήτρια του Δημήτρη Ροντήρη. Συνεργάστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο, με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου Μάνου Κατράκη με το έργο «Η Γενιά του Κέννεντυ».

Ιμπροχώρη Καίτη
Η Καίτη Ιμπροχώρη.

Έχει συμμετάσχει και πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως: «Μήδει»α, «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», «Πειρασμός», «Εκκλησιάζουσες», «Ρωμαιος και Ιουλιέτα», «Δωδέκατη Νύχτα», «Έτσι είναι αν έτσι Νομίζετε», «Το Μπαλκόνι», «Ξύπνα Βασίλη», και πολλές ακόμη.  Υπήρξε πρόεδρος του Σ.Ε.Η και ανήκει στη διοίκηση του Κ.Θ.Β.Ε.

Τα τελευταία χρόνια είναι βασικό στέλεχος της θεατρικής ομάδας «Θεατρίνων Θεατές» και πρωταγωνιστεί σε εκλεκτές παραστάσεις όπως:«Η Σημασία να είναι κανείς Σοβαρός» του Όσκαρ Ουάϊλντ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, «Χόρεψέ με ως το Τέλος του Κόσμου» του Joe Sauter, κ.α.

Στον κινηματογράφο η Καίτη Ιμπροχώρη έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες, όχι μόνο εμπορικές αλλά και του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, όπως στις «Μέρες του 36» και «Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Τα Χρώματα της Ίριδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, κ.α. Με τη Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σε δέκα ταινίες, από το 1967 ως την τελευταία ταινία της Φίνος Φιλμ, «Ο Κυρ Γιώργης Εκπαιδεύεται» το 1977.

Στην κρατική τηλεόραση την πρωτοείδαμε στη σειρά «Επειδή και δια Ταύτα» (1972), «Λούνα Παρκ» (1974-81), και σε αρκετές ακόμα, καθώς και σε θεατρικές τηλεοπτικές παραστάσεις.

Στην ιδιωτική τηλεόραση έπαιξε σε αρκετές σειρές από τις οποίες ξεχωρίζουν οι: «Ρετιρέ» (1990-92) «Τμήμα Ηθών (1992) «Τρίτο Στεφάνι» (1995) και «Ο Φάρος» (2008). Είναι επίσης πρωταγωνίστρια στην ταινία «Ειμαρμένη» του Α. Μαριανού.

Καίτη Ιμπροχώρη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Ένοχοι
1967Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων
1967Γαμπρός απ’ το Λονδίνο
1967Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων
1968Μια κυρία στα μπουζούκια
1968Ο ψεύτης
1970Ο μεγάλος ένοχος
1971Ο επαναστάτης ποπολάρος
1971Ο κατεργάρης
1971Οι αμαρτωλοί
1972Μέρες του ’36
1972Καυτή εκδίκηση
197320 γυναίκες κι εγώ
1974Οι εραστές του ονείρου
1974Τα χρώματα της ίριδος
1975Ένα τανκς στο κρεββάτι μου
1975Ο θίασος
1977Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται
1987Μπανάνες
1994Ύποπτος πολίτης
1996Παραλάβατε διορισμόν
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθροΙατρίδης Σταύρος
Επόμενο άρθροΙωαννίδης Γιάννης

Σχετικές αναρτήσεις

Ελένη Γερασιμίδου 1949-

Η Ελένη Γερασιμίδου γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1949 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης όπου και μεγάλωσε και είναι Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός. Η καταγωγή της είναι...

Καλουτά Μαρία

Η Μαρία Καλουτά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916, ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και θιασάρχης.Κόρη του ηθοποιού Στέφανου Καλουτά, πρωτοεμφανίστηκε στο σανίδι με την αδελφή της, στο θίασο Κοτοπούλη...

Ελένη Προκοπίου

Ελένη ΠροκοπίουΗ Ελένη Προκοπίου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, χορεύτρια και χορογράφος.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου 1941. Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές...

Τελευταίες αναρτήσεις