16.1 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΒασίλης Αφεντάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Αφεντάκης

- Advertisement -

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου.
Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον θιασάρχη και τους Γ. Δράμαλη, Σπ. Μηλιάδη, Ι. Πρινέα, κ.ά.).
Το 1915, συνεργάστηκε με τον ίδιο θίασο (που λειτουργούσε τότε με την επωνυμία «Όπερα-Οπερέτα: Ένκελ, Παπαϊωάννου»).

Με αυτόν το θίασο τραγούδησε στην «Πριγκίπισσα της Σάσωνος» του Σπ. Σαμάρα και στην «`Ασπρη Τρίχα» του Διον. Λαυράγκα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο Θέατρο «Παπαϊωάννου», στις οπερέτες «Η νύφη του Συντάγματος», «Αγόρι ή Κορίτσι;» και «Οι θεατρίνοι».
Την εποχή εκείνη στον Θίασο Οπερέτας μετείχαν και οι: Μελπομένη Κολ(λ)υβά, Σπύρος Μηλιάδης, Ουρανία Καζούρη, Μιχαήλ Κοφινιώτης, κ.ά.
Αργότερα ο Βασίλειος Αφεντάκης έπαιξε και στον ελλ. κινηματογράφο («Δολάρια και όνειρα» του Ίωνα Νταϊφά, 1955, κ.λπ.). Πέθανε το 1964.

Βασίλης Αφεντάκης: Φιλμογραφία

Μαρία Πενταγιώτισσα (1927)
Οι απάχηδες των Αθηνών (1930)
Ο μάγος της Αθήνας (1931)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Ο μεθύστακας (1949)
Ζαϊρα (1952)
Μπροστά στο Θεό (1953) [π. Αρκάδιος]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Δολάρια και όνειρα (1956)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Πάνος Μιχαλόπουλος 1949-

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος που έγινε διάσημος από τις κάλτ ταινίες των 80s, γεννήθηκε στην Μικρομάνη, ένα χωριό το οποίο απέχει 8 χιλιόμετρα από την...

Ερωτικά παιχνίδια 1960-1961

Η ταινία, "Ερωτικά παιχνίδια" προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961.-Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Μίρκας Καλατζοπούλου και του Νίκου Παπαναστασίου.-Ο Ζαννίνο δεν αναγράφεται στους τίτλους.-Τραγουδάει ζωντανά η...

Περάστε την πρώτη του μηνός 1965-1966

Η ταινία, "Περάστε την πρώτη του μηνός" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 252.426 εισιτήρια. Ήρθε στην 20η θέση σε 101 ταινίες.Ο Θόδωρος Κεφαλόπουλος...

Τελευταίες αναρτήσεις