32.1 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΒασίλης Αφεντάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Αφεντάκης

- Advertisement -

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου.
Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον θιασάρχη και τους Γ. Δράμαλη, Σπ. Μηλιάδη, Ι. Πρινέα, κ.ά.).
Το 1915, συνεργάστηκε με τον ίδιο θίασο (που λειτουργούσε τότε με την επωνυμία «Όπερα-Οπερέτα: Ένκελ, Παπαϊωάννου»).

Με αυτόν το θίασο τραγούδησε στην «Πριγκίπισσα της Σάσωνος» του Σπ. Σαμάρα και στην «`Ασπρη Τρίχα» του Διον. Λαυράγκα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο Θέατρο «Παπαϊωάννου», στις οπερέτες «Η νύφη του Συντάγματος», «Αγόρι ή Κορίτσι;» και «Οι θεατρίνοι».
Την εποχή εκείνη στον Θίασο Οπερέτας μετείχαν και οι: Μελπομένη Κολ(λ)υβά, Σπύρος Μηλιάδης, Ουρανία Καζούρη, Μιχαήλ Κοφινιώτης, κ.ά.
Αργότερα ο Βασίλειος Αφεντάκης έπαιξε και στον ελλ. κινηματογράφο («Δολάρια και όνειρα» του Ίωνα Νταϊφά, 1955, κ.λπ.). Πέθανε το 1964.

Βασίλης Αφεντάκης: Φιλμογραφία

Μαρία Πενταγιώτισσα (1927)
Οι απάχηδες των Αθηνών (1930)
Ο μάγος της Αθήνας (1931)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Ο μεθύστακας (1949)
Ζαϊρα (1952)
Μπροστά στο Θεό (1953) [π. Αρκάδιος]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Δολάρια και όνειρα (1956)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Τέντυ μπόϋ αγάπη μου

Περίληψη: Ο Ασημάκης (Νικήτας Πλατής), χήρος και πατέρας δύο παιδιών, είναι ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου και μιας περιουσίας την οποία έφτιαξε με πολύ ιδρώτα. Τα...

Ο ψεύτης 1967-1968

Η ταινία, "Ο ψεύτης" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 452.971 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 99 ταινίες.-Γυρισμένη πάνω στην προσωπικότητα του Κώστα...

Βασίλης Κανάκης 1924-2009

Ο Βασίλης Κανάκης γεννημένος το 1924, σπούδασε, σε χρόνους δύσκολους, με βασικό δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την...

Τελευταίες αναρτήσεις