25.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒασίλης Αφεντάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Αφεντάκης

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου.
Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον θιασάρχη και τους Γ. Δράμαλη, Σπ. Μηλιάδη, Ι. Πρινέα, κ.ά.).
Το 1915, συνεργάστηκε με τον ίδιο θίασο (που λειτουργούσε τότε με την επωνυμία «Όπερα-Οπερέτα: Ένκελ, Παπαϊωάννου»).

Με αυτόν το θίασο τραγούδησε στην «Πριγκίπισσα της Σάσωνος» του Σπ. Σαμάρα και στην «`Ασπρη Τρίχα» του Διον. Λαυράγκα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο Θέατρο «Παπαϊωάννου», στις οπερέτες «Η νύφη του Συντάγματος», «Αγόρι ή Κορίτσι;» και «Οι θεατρίνοι».
Την εποχή εκείνη στον Θίασο Οπερέτας μετείχαν και οι: Μελπομένη Κολ(λ)υβά, Σπύρος Μηλιάδης, Ουρανία Καζούρη, Μιχαήλ Κοφινιώτης, κ.ά.
Αργότερα ο Βασίλειος Αφεντάκης έπαιξε και στον ελλ. κινηματογράφο («Δολάρια και όνειρα» του Ίωνα Νταϊφά, 1955, κ.λπ.). Πέθανε το 1964.

Βασίλης Αφεντάκης: Φιλμογραφία

Μαρία Πενταγιώτισσα (1927)
Οι απάχηδες των Αθηνών (1930)
Ο μάγος της Αθήνας (1931)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Ο μεθύστακας (1949)
Ζαϊρα (1952)
Μπροστά στο Θεό (1953) [π. Αρκάδιος]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Δολάρια και όνειρα (1956)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαίτη Ασπρέα-Σαγιά 1916-1977
Επόμενο άρθροΤάκης Βάβαλης 1933-2003

Σχετικές αναρτήσεις

Αβαγιανός Νίκος

Ο Νίκος Αβαγιανός είναι ηθοποιός,χορευτής, ερμηνευτής, διασκεδαστής και παρουσιαστής.Πήγε στη δραματική σχολή πριν καν τελειώσει το εξατάξιο Γυμνάσιο. Τελείωσε το σχολείο ταυτόχρονα με τη...

Βανδής Τίτος

Ο Τίτος Βανδής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς και από τους λίγους που έκαναν διεθνή καριέρα. Γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο. στις 07 Νοεμβρίου...

Η Λίζα και η άλλη (1961-1962)

Η ταινία, "Η Λίζα και η άλλη" προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 152.896 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 68 ταινίες. -Ο Μάνος Χατζιδάκις...

Τελευταίες αναρτήσεις