1.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑφεντάκης Βασίλης

Σχετικές αναρτήσεις

Αφεντάκης Βασίλης

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου.
Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον θιασάρχη και τους Γ. Δράμαλη, Σπ. Μηλιάδη, Ι. Πρινέα, κ.ά.).
Το 1915, συνεργάστηκε με τον ίδιο θίασο (που λειτουργούσε τότε με την επωνυμία «Όπερα-Οπερέτα: Ένκελ, Παπαϊωάννου»).
Με αυτόν το θίασο τραγούδησε στην «Πριγκίπισσα της Σάσωνος» του Σπ. Σαμάρα και στην «`Ασπρη Τρίχα» του Διον. Λαυράγκα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο Θέατρο «Παπαϊωάννου», στις οπερέτες «Η νύφη του Συντάγματος», «Αγόρι ή Κορίτσι;» και «Οι θεατρίνοι».
Την εποχή εκείνη στον Θίασο Οπερέτας μετείχαν και οι: Μελπομένη Κολ(λ)υβά, Σπύρος Μηλιάδης, Ουρανία Καζούρη, Μιχαήλ Κοφινιώτης, κ.ά.
Αργότερα ο Βασίλειος Αφεντάκης έπαιξε και στον ελλ. κινηματογράφο («Δολάρια και όνειρα» του Ίωνα Νταϊφά, 1955, κ.λπ.).
Πέθανε το 1964.
Φιλμογραφία
Μαρία Πενταγιώτισσα (1927)
Οι απάχηδες των Αθηνών (1930)
Ο μάγος της Αθήνας (1931)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Ο μεθύστακας (1949)
Ζαϊρα (1952)
Μπροστά στο Θεό (1953) [π. Αρκάδιος]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Δολάρια και όνειρα (1956)

Προηγούμενο άρθροΑσπρέα Καίτη
Επόμενο άρθροΒάβαλης Τάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Κοτσίρης Λάμπρος

Ο ηθοποιός Λάμπρος Κοτσίρης, ένας από τους σεμνούς και αθόρυβους ανθρώπους του θεάτρου γεννήθηκε το 1917 στην Αθήνα.Σπούδασε στη δραματική σχολή του σκηνοθέτη Γιαννούλη...

33ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1992

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Το 33ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε στις 6-15 Νοεμβρίου 1992. Διεθνές Φεστιβάλ Βραβευμένες ταινίες Orlando / Ορλάντο (Μεγάλη Βρετανία): 4 βραβεία (Χρυσός Αλέξανδρος, γυναικείας ερμηνείας, καλλιτεχνικής συμβολής και FIPRESCI)  Gamis tsekva /...

Αντώνης Αντύπας

Ο Αντώνης Αντύπας είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Θεάτρου τέχνης ''Κάρολου Κουν'' το 1966. Ανέβασε το πρώτο του έργο...

Τελευταίες αναρτήσεις