in

Νάντια Φοντάνα

Η Νάντια Φοντάνα (Κορνηλία Μακρίδου) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου του 1944. Ο πατέρας της κατάγεται από το Κάιρο της Αιγύπτου και η μητέρα της από την Κωνσταντινούπολη. Σε νηπιακή ηλικία άρχισε σπουδές στον χορό.
Στα δεκατέσσερα, ο Γιάννης Φλερύ και η Λίντα Άλμα ανακάλυψαν το ταλέντο της και της πρότειναν την πρώτη της δουλειά, στο «Μετροπόλιταν».

Η Νάντια Φοντάνα συνεργάστηκε με εξαίρετους χορογράφους, όπως ο Μανώλης Καστρινός και ο Τάκης Βαρλάμος.

Το 1965 συναντήθηκε on stage με τον Φώτη Μεταξόπουλο, στο κέντρο «Παλιά Αθήνα» όπου εμφανίζονταν -μεταξύ άλλων- οι Γιώργος Μουζάκης και Γιάννης Βογιατζής.

Λέγεται ότι υπήρξε η 14η στη σειρά παρτενέρ που δοκίμασε ο Μεταξόπουλος μέχρι να κατασταλάξει σε εκείνην, να τη «βαφτίσει» Φοντάνα και το 1970 να την παντρευτεί.

Από εκείνη τη χρονιά μέχρι το 1980 που χώρισαν, το θρυλικό ντουέτο Μεταξόπουλος – Φοντάνα θα εμφανιστεί στις πιο μεγάλες σκηνές και πίστες της Αθήνας, γράφοντας τη δική του λαμπρή ιστορία.

Ενας ακόμη σημαντικός άνδρας της ζωής της ήταν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Λιάνης, τον οποίο η ίδια αποκαλούσε «ψυχούλα».

Στο σινεμά και τα νυχτερινά κέντρα συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Μαρινέλλα, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιώργος Καραμπεσίνης, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Σωτήρης Μουστάκας.

Για περισσότερες βιογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Φιλμογραφία

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου (1967)
Η παιχνιδιάρα (1967)
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
Ο τσαχπίνης (1968)
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμ (1969)
Ο θαυματοποιός (1969)
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Οι τρεις ψεύτες (1970)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1970)
Φλογισμένη σάρκα (1971)
Η κόμησσα της Κέρκυρας (1972)

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Νάντια Φοντάνα

Τι νομίζετε;

0 Πόντοι
Upvote Downvote

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Ιφιγένεια

Μέμα Σταθοπούλου