17.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΓιούλη Σταμουλάκη

Σχετικές αναρτήσεις

Γιούλη Σταμουλάκη

- Advertisement -

Την Γιούλη Σταμουλάκη την έχουμε δει σε ταινίες όπως, “Σ΄αγαπώ” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και “Ο μάγκας με το τρίκυκλο” με τον Σταύρο Παράβα.

Ηθοποιός από πολύ μικρή, σε παιδικές παραστάσεις, έπαιξε σε πολλά είδη θεάτρου, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με επιτυχία. Έχει αποσυρθεί πολλά χρόνια, από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γεννημένη στις 28 Δεκεμβρίου -Αιγόκερως δηλαδή- στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, μετά τις παιδικές παραστάσεις και αφού ενηλικιώθηκε, σπούδασε στη δραματική σχολή, Κατσέλη.

stamoulaki 2

Αμέσως μετά την αποφοίτησή της, εμφανίζεται στο θέατρο, Αττικό στην κωμωδία των Τσιφόρου – Βασιλειάδη, “Τι γίνεται μετά την κουλούρα;”. Από τότε αρχίζει η ανοδική της πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα, με συμμετοχή σε ταινίες, σίριαλ και παραστάσεις.

Η Γιούλη Σταμουλάκη έπαιξε δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές και θιάσους, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Νίκο Ρίζο, τον Σωτήρη Μουστάκα κ.α.

Στο κινηματογράφο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ταινία, “Αμαρτωλά χέρια” του 1963, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γαλάτη. Παίζει συνολικά σε 15 ταινίες όπως: “Τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι“, “Σ’ αγαπώ”, “Ξύπνα Βασίλη”, “Ο μάγκας με το τρίκυκλο”, “Ο Στρατής παραστράτησε”, “Ο βιασμός μιας παρθένας”, “Ένα αστείο κορίτσι” με τελευταία εμφάνιση το 1980, στην ταινία, “Τώρα θέλω τώρα”.

stamoulaki 1

Στην τηλεόραση την είδαμε για πρώτη φορά στην εκπομπή, “Τ’ αστέρια στ’ αστέρια” που παιζόταν για δύο χρόνια, αλλά η μεγάλη της επιτυχία -και προσωπική- ήταν το σίριαλ, “Η τύχη της Μαρούλας”, βασισμένο στο έργο του Δημητρίου Κορομηλά, που παίχτηκε καλοκαίρι του 1978 και σάρωνε στις θεαματικότητες, ενώ η Γιούλη Σταμουλάκη είχε μεγάλη συμμετοχή και στα χρόνια της βιντεοταινίας, 1985 με 1988.

Στην προσωπική της ζωή, η Γιούλη Σταμουλάκη έκανε δύο γάμους σταθμούς. Ο πρώτος με τον τραγουδιστή, Φίλιππο Νικολάου στα ΄70ς, ο οποίος ήταν σούπερ σταρ και ο γάμος τους ήταν το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Ο δεύτερος ήταν με το θεατρικό συγγραφέα και δημοσιογράφο, Βύρωνα Μακρίδη, με τον οποίο έμειναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του, το Μάρτιο του 2013.

Γιούλη Σταμουλάκη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1963Αμαρτωλά χέρια 
1963Τα παιδιά της Μανταλένας 
1966Ο βιασμός μιας παρθένας 
1967Ματωμένη γη 
1969Ξύπνα Βασίλη 
1969Ο Στρατής παραστράτησε 
1969Τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι 
1970Ένα αστείο κορίτσι 
1970Όσο υπάρχει έρωτας 
1971Κάτω οι άντρες 
1971Καταναλωτική κοινωνία 
1971Μια Ελληνίδα στο χαρέμι 
1971Σ’ αγαπώ 
1972Ο μάγκας με το τρίκυκλο 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Τώρα θέλω τώρα 
1985Φουτ μπωλ 
1986Άντρα θέλω!… Τώρα τον θέλω! 
1986Ένα τρελλό – τρελλό μέντιουμ 
1986Εδώ και τώρα λιτότητα 
1986Κλαδική εραστών 
1986Κοψοχέρης πρασινοφρουρός 
1986Ο θείος από το Τέξας 
1986Ο παπαφαγάνας 
1987Κόκκορας στο χαρέμι του 
1987Συζυγικά μαθήματα 
1988Διακοπές του κερατά 
1988Η ζωή αρχίζει στα σαράντα 
1988Η τρελλή συμμορία της πεθεράς 
1988Ο Ταμτάκος στο ναυτικό 
1988Ο κοντός με το παπάκι 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Στησιχόρου ’73ΥΕΝΕΔ
1975|1975Άσε τον κόσμο να γελάσει ΥΕΝΕΔ
1978|1978Η τύχη της Μαρούλας ΕΡΤ
1979|1979Το ημερολόγιο ενός Θυρωρού ΥΕΝΕΔ
1983|1983Η κάθοδος ΕΡΤ
1986|1986Τρεις και ο Κούκος ΕΡΤ 
1987|1987Η κυρία μας ΕΡΤ
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρία Ναυπλιώτου 1969-

Η Μαρία Ναυπλιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου του 1969 και είναι απόφοιτη της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ραλλούς Μάνου.Με την ολοκλήρωση των σπουδών...

Νόρα Βαλσάμη 1948-

Η Νόρα Βαλσάμη (το πραγματικό της όνομα είναι, Ελεονώρα Βαλσαμίδη) είναι ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, που υπήρξε ένα από τα...

Αλεξία Ασκαρίδου

Η ηθοποιός Αλεξία Ασκαρίδου ''δάνεισε'' τη φωνή της σε παιδικές σειρές όπως ''Κάντυ Κάντυ'', ''Το μικρό σπίτι στο λιβάδι'' και άλλες.Αλεξία Ασκαρίδου:ΦιλμογραφίαΕσένα μόνο αγαπώ...

Τελευταίες αναρτήσεις