Τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι!

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 17 Φεβρουαρίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης
Συγγραφέας: Γιώργος Κατσαμπής
Σεναρίο: Γιώργος Κατσαμπής

Κωμωδία
1969

Ηθοποιοί: Νόρα Βαλσάμη (Μάρω Αγραφιώτου), Λάκης Κομνηνός (Γιώργος Σταματάκης), Παύλος Λιάρος (Χαρίλαος), Γιούλη Σταμουλάκη (Σίσσυ), Νίκος Τσούκας (Θανάσης), Μαρία Μπονέλου (Αλέκα), Θάνος Παπαδόπουλος, Άγγελος Μαυρόπουλος (Δημήτρης Σταματάκης), Γιώργος Γαβριηλίδης (Ιπποκράτης), Χρήστος Δοξαράς, Μιχάλης Γιαννάτος, Ειρήνη Κουμαριανού, Γιάννης Κοντούλης, Γιώργος Μάζης, Βιολέττα Σούλη, Χρήστος Στύπας, Κόκκα Στυλιανού, Γιάννης Φλερύ (χορευτής), Άινα Μάουερ (χορεύτρια), Αντώνης Μανούσος (χορευτής), Γιάννης Πουλόπουλος (τραγούδι), Αλέκος Αλεξανδράκης (Γιώργος Σταματάκης (ντουμπλέρ Λάκη Κομνηνού)), Αλέκος Τζανετάκος (ντουμπλέρ Παύλου Λιάρου), Θόδωρος Ντόβας (πελάτης καφενείου)

Περίληψη: Η Μάρω, μια νεαρή δακτυλογράφος σε μια επιχείρηση, γνωρίζει την αντιπάθεια του γιου του αφεντικού της εξαιτίας της ασουλούπωτης εμφάνισης της. Με τη βοήθεια όμως και τις συμβουλές της φίλης και συγκατοίκου της, της Σίσυς, μεταμορφώνεται σε μια μοντέρνα και γοητευτική δεσποινίδα. Ο Γιώργος όμως εξακολουθεί να της φέρεται περιφρονητικά. Η στάση του αυτή εξοργίζει τις δυο κοπέλες οι οποίες χρησιμοποιούν ένα σωρό τεχνάσματα για να τον συγκινήσουν και να τον κάνουν να παρατήσει τη φιλενάδα του και να προσέξει τη Μάρω.

Παρασκήνιο: Η ταινία, “Τα Δύο Πόδια Σε Ένα Παπούτσι” προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών-Πειραιώς-προαστίων το 1969 και έκοψε 174.693 εισιτήρια.
-Πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος για τη Νόρα Βαλσάμη, μετά από τρία χρόνια συνεργασίας με την Φίνος Φιλμ, και ιδιαίτερα σημαδιακή ταινία για την προσωπική ζωή της ηθοποιού, αφού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ξεκίνησε το ειδύλλιο με τον σκηνοθέτη Ερρίκο Ανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Δημήτρης Μήκας. Η σχέση αυτή κατέληξε σε έναν ευτυχισμένο γάμο, που διαρκεί μέχρι σήμερα.
-Πρόκειται για τη μοναδική ταινία στην οποία οι φωνές κάποιων ηθοποιών είναι ντουμπλαρισμένες, κάτι που αποτελεί εξαίρεση για τα δεδομένα της Φίνος Φιλμ, καθώς ο Φίνος από την δεκαετία του 1940 επέμενε για σύγχρονη φωνοληψία και όχι για ντουμπλάρισμα. Στη συγκεκριμένη ταινία, η φωνή που βγαίνει από τον Λάκη Κομνηνό είναι του Αλέκου Αλεξανδράκη.

Τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι!

Ελληνικός Κινηματογράφος Τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι!
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤζένη Τζένη
Επόμενο άρθροΡαντεβού στον αέρα

Similar Articles

Comments