25 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΘεόδωρος Ντόβας 1931-2016

Σχετικές αναρτήσεις

Θεόδωρος Ντόβας 1931-2016

- Advertisement -

Ο Θεόδωρος Ντόβας γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου στις 18 Δεκεμβρίου του 1931. Τη δεκαετία του ’50 βρέθηκε στην Αθήνα, όπου και ασχολήθηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Είχε συνεργαστεί και ήταν φίλος με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς της γενιάς του, όπως τον Κώστα Καζάκο, τον Ανέστη Βλάχο, τον Νίκο Κούρκουλο, την Τζένη Καρέζη, την Άννα Φόνσου.
Άνθρωπος δραστήριος είχε χόμπι το πλέξιμο και μάλιστα τα πλεκτά του τα φορούσαν ηθοποιοί της εποχής.

Τελευταία του εμφάνιση στην ταινία μικρού μήκους της Γιούλας Βούλγαρη “Ενοίκων Δαίμων” (1988), που συμμετείχε στο “Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης” το 1988.

Στα 40 του είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα, που του είχε αφήσει σημάδια. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών στις 2 Νοεμβρίου του 2016 και η κηδεία του έγινε στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου στη Ζαγορά, όπου και περνούσε τα καλοκαίρια του.

Θεόδωρος Ντόβας: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα
1963Κάθαρμα 
1964Κραυγή 
1965Το μπλόκο 
1965Φτωχολογιά 
1966Ήρωες 
1966Ο τετραπέρατος 
1967Κοντσέρτο για Πολυβόλα 
1967Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω 
1967Πυρετός στην Άσφαλτο 
1968Αγάπη και αίμα 
1968Η Αρχόντισσα κι’ ο Αλήτης 
1968Η Λεωφόρος του Μίσους 
1968Ο Μικές Παντρεύεται 
1968Το παρελθόν μιας γυναίκας 
1969Τα Δυο Πόδια σ’ ένα Παπούτσι 
1969Το θύμα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Εν ονόματι του νόμου 
1970Η ζούγκλα των πόλεων 
1970Ο αετός των σκλαβωμένων 
1970Υπολοχαγός Νατάσσα 
1972Η Αμαρτία της Ομορφιάς 
1972Λυσιστράτη 
1972Το εμπόριο της αμαρτίας 
1973Δικτάτωρ καλεί Θανάση 
1973Ο φαντασμένος 
1974Η Δίκη των Δικαστών 
1975Ένα τανκς στο κρεββάτι μου 
1978Άρχοντες 
1978Υπόθεση Πολκ 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Κανδήλας 1932-1988

Ο Γιάννης Κανδήλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1932 και ήταν Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας.Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Την...

Λαυρέντης Διανέλλος 1911-1978

Ο Λαυρέντης Διανέλλος ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Κατέχει τον τίτλο του πιο παραγωγικού έλληνα ηθοποιού, με τουλάχιστον 207 ταινίες στο ενεργητικό...

Μάγια Μελάγια 1928-2014

Η Μάγια Μελάγια, υπήρξε σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια του μεταπολεμικού ελληνικού ελαφρού, λαϊκού και αρχοντορεμπέτικου τραγουδιού, καθώς και ηθοποιός του θεάτρου, ιδιαίτερα της επιθεώρησης, και...

Τελευταίες αναρτήσεις