Τα κίτρινα γάντια: Μια μεγάλη αποτυχία στις αίθουσες του κινηματογράφου (βίντεο)

Τα κίτρινα γάντια
Advertisement

Η ταινία, “Τα κίτρινα γάντια” προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 27.787 εισιτήρια. Ήρθε στην 18η θέση σε 58 ταινίες.

Advertisement

-Η ταινία “ανακαλύφθηκε” αργότερα από το κοινό. Στην εποχή της δεν έκανε και τόσο μεγάλη επιτυχία, ενώ πλέον θεωρείται μια από τις κλασικότερες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

-Κλασική ατάκα που αναπαράγεται μέχρι σήμερα είναι ο διάλογος μεταξύ Γκιωνάκη – Σταυρίδη: “Πορτοκαλάδα από πορτοκάλια θέλετε;”.

kitrina gantia

-Το καφενεδάκι της ταινίας υποτίθεται ότι βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους, τα σχετικά γυρίσματα έγιναν στην Αγία Μαρίνα, στο 34ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

-Στη ταινία τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν: Νίκος Σταυρίδης (Ορέστης Καλιγαρίδης), Μάρω Κοντού (τη σύζυγο, Ρένα). Ο Μίμης Φωτόπουλος (τον μουστάκια Λέανδρο). Ο Γιάννης Γκιωνάκης (Μπρίλης). Στους άλλους ρόλους η Μάρθα Βούρτση (Τούλα), ο Παντελής Ζερβός, η Νίκη Λινάρδου (Αννούλα) και η Πόπη Λάζου κ.λ.π.

Πάμε να δούμε τώρα κάποια ενδιαφέρον παρασκήνια της ταινίας, “Τα κίτρινα γάντια” από τον Ανδρόνικο Τζιβλέρη και το κανάλι Kastalia.

Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρον παρασκήνιο της ταινίας, Της κακομοίρας (βίντεο)
Επόμενο άρθροΟ Αλέκος Αλεξανδράκης και η συμπάθεια του Λάμπρου Κωνσταντάρα