11.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓαλιάτσος Νίκος

Σχετικές αναρτήσεις

Γαλιάτσος Νίκος

Ο Νίκος Γαλιάτσος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947 .
Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές Πέλου Κατσέλη και «Θεάτρου Τέχνης» Κάρολου Κουν.

Πρώτη εμφάνιση έκανε το 1969 με το θίασο Φαίδωνα Γεωργίτση – Μπέττυς Αρβανίτη, στα έργα Άννα Κρίστι και Ο βροχοποιός.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και έπαιξε στα έργα: Μαντώ Μαυρογένους, Η Κυρία με τις καμέλιες, Εχθρός Λαός, Η όπερα της πεντάρας, Τρωάδες, Ερωφίλη, Κατζούρμπος, Ένας Όμηρος, Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ, Η τύχη της Μαρούλας, Κατάθεση, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο ψεύτης, Εκάβη, Μήδεια, Ο ηλίθιος, Πέρσες (Δαρείος), Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας, Το διπλανό κρεβάτι, Μάκβεθ, Στάση λεωφορείου.

Στην τηλεόραση έπαιξε το ρόλο του Σαραντάπηχου στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και συμμετείχε στις σειρές: «Γλυκό του κουταλιού», «Φίλα το βάτραχό μου».

Επίσης έπαιξε σημαντικούς ρόλους από το αρχαίο δράμα, όπως τον Δαρείο στους «Πέρσες» του Αισχύλου, αλλά και από το παγκόσμιο δραματολόγιο.

Εμφανίστηκε στις ταινίες «Ολγα, αγάπη μου», «Το ανθρωπάκι», «Η ζούγκλα των πόλεων», «Το φράγμα», «Μετέωρο και σκιά».

Ως μέλος του ΣΕΗ ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Τον πρόδωσε η καρδιά του που σταμάτησε να χτυπά στα 65 του χρόνια στις 16 Δεκεμβρίου 2011.

Φιλμογραφία
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Όλγα αγάπη μου (1968)
Εραστές του μεσαίου τοίχου (1968)
Το ανθρωπάκι (1969)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Ξένοιαστος παλαβιάρης  (1971)[στη κηδεία]ΩΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Βρώμικες κυρίες  (1975)
Κλειστό παράθυρο  (1977)
Κραυγή Γυναικών  (1978)
Άρχοντες (1978)
Το φράγμα  (1982)
Είμαι… (1984)
Μετέωρο και σκιά (1985)
Το μήλο της έριδος (2000) [κος Καΐρης]

Προηγούμενο άρθροΓαλανός Τάκης
Επόμενο άρθροΝίκος Γαρυφάλλου 1937-2009

Σχετικές αναρτήσεις

Η αρχόντισσα κι’ ο αλήτης

Πλοκή: Η Ρένα, κόρη του πλούσιου Κερκυραίου Κατσαρού, το σκάει από το σπίτι της στην Κέρκυρα για να αποφύγει τον γάμο με τον Ντίνο,...

Εσκενάζυ Αλμπέρτο

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ είναι ηθοποιός, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη. Εκεί αποφοίτησε και από τη Δραματική σχολή του “Εθνικού Θεάτρου” το 1976.Από το δεύτερο κιόλας έτος...

Όταν η πόλις πεθαίνει (1968-1969)

Η ταινία, "Όταν η πόλις πεθαίνει" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 297.200 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 108 ταινίες.-Η ταινία στηρίζεται σε...

Τελευταίες αναρτήσεις