31.3 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Γαλιάτσος 1947-2011

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Γαλιάτσος 1947-2011

- Advertisement -

Ο Νίκος Γαλιάτσος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947 . Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές Πέλου Κατσέλη και «Θεάτρου Τέχνης» Κάρολου Κουν.

Πρώτη εμφάνιση έκανε το 1969 με το θίασο Φαίδωνα Γεωργίτση – Μπέττυς Αρβανίτη, στα έργα Άννα Κρίστι και Ο βροχοποιός.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και έπαιξε στα έργα: Μαντώ Μαυρογένους, Η Κυρία με τις καμέλιες, Εχθρός Λαός, Η όπερα της πεντάρας, Τρωάδες, Ερωφίλη, Κατζούρμπος, Ένας Όμηρος, Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ, Η τύχη της Μαρούλας, Κατάθεση, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο ψεύτης, Εκάβη, Μήδεια, Ο ηλίθιος, Πέρσες (Δαρείος), Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας, Το διπλανό κρεβάτι, Μάκβεθ, Στάση λεωφορείου.

Στην τηλεόραση έπαιξε το ρόλο του Σαραντάπηχου στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και συμμετείχε στις σειρές: «Γλυκό του κουταλιού», «Φίλα το βάτραχό μου».

Επίσης έπαιξε σημαντικούς ρόλους από το αρχαίο δράμα, όπως τον Δαρείο στους «Πέρσες» του Αισχύλου, αλλά και από το παγκόσμιο δραματολόγιο.

Εμφανίστηκε στις ταινίες «Ολγα, αγάπη μου», «Το ανθρωπάκι», «Η ζούγκλα των πόλεων», «Το φράγμα», «Μετέωρο και σκιά». Ως μέλος του ΣΕΗ ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Τον πρόδωσε η καρδιά του που σταμάτησε να χτυπά στα 65 του χρόνια στις 16 Δεκεμβρίου 2011.

Φιλμογραφία
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Όλγα αγάπη μου (1968)
Εραστές του μεσαίου τοίχου (1968)
Το ανθρωπάκι (1969)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Ξένοιαστος παλαβιάρης  (1971)[στη κηδεία]ΩΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Βρώμικες κυρίες  (1975)
Κλειστό παράθυρο  (1977)
Κραυγή Γυναικών  (1978)
Άρχοντες (1978)
Το φράγμα  (1982)
Είμαι… (1984)
Μετέωρο και σκιά (1985)
Το μήλο της έριδος (2000) [κος Καΐρης]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Ζωνόρος

Ο Βασίλης Ζωνόρος είναι ηθοποιός. Εκτός από το θέατρο έγινε γνωστός από τις συμμετοχές του σε ταινίες κατά τη δεκαετία του 1980, όπως "Κατάσκοπος...

Ζανό Ντάνιας 1954-

Ο Ζανό Ντάνιας γεννήθηκε στο Παρίσι στις 15 Δεκεμβρίου του 1954 και είναι Έλληνας ηθοποιός.Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Παρακολούθησε μαθήματα παντομίμας στο Παρίσι από τον Μαρσέλ Μαρσώ.Συμμετείχε στους θιάσους...

Γιάννης Ντουνιάς 1943-

Ο Γιάννης Ντουνιάς γεννήθηκε στην Κοκκινιά στις 17 Οκτωβρίου του 1943. Ξεκίνησε την καριέρα του με το τραγούδι "ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΜΠΑΙΝΕ" που ήταν ο...

Τελευταίες αναρτήσεις