14.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘανάσης Τσαλταμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Δεκεμβρίου του 1981 όπου και μεγάλωσε, ενώ κατάγεται από το Αηδονοχώρι Σερρών.

Από μικρός έπαιρνε μέρος σε θεατρικές ομάδες της γειτονιάς του.

Το 1996, έπαιξε στη “Μελωδία της Ευτυχίας” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Θεσσαλονίκη.

Το 1999, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Εκεί έπαιζε σε διάφορες ερασιτεχνικές παραστάσεις αλλά και επαγγελματικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.

Θανάσης Τσαλταμπάσης
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης με τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Παράλληλα έκανε χιουμοριστικές εκπομπές σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου είχε τη συνολική επιμέλεια της τηλεοπτικής εκπομπής (κείμενα, παρουσίαση, σκηνοθεσία, μοντάζ).

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης το 2005 ήρθε στην Αθήνα, φοίτησε στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδoσιάδη και από το 2006 ασχολείται επαγγελματικά ως ηθοποιός.

Πέραν του θεάτρου έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις για γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας, ενώ έχει παίξει μεταξύ άλλων στις σειρές “Λούφα και Παραλλαγή (σειρά)” (ΝΕΤ), “Επτά Θανάσιμες Πεθερές” (Mega), “Η Πολυκατοικία” (Mega), “Ευτυχισμένοι μαζί” (Mega), “Λάκης ο γλυκούλης” (Mega), “Πίσω στο Σπίτι” (Mega), “Daddy Cool” (Ant1).

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Λούφα και απαλλαγή, Ι4” του Β. Κατσίκη, “Ο Ηλίας του 16ου” του Ν. Ζαπατίνα με τον Πέτρο Φιλιππίδη και “Λάρισα εμπιστευτικό” του Στ. Μαρκίδη. Έχει δανείσει την φωνή του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές κινούμενων σχεδίων, όπως “Ψηλά στον Ουρανό”, “Μπομπ ο Σφουγγαράκης”, “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” ,”Εγώ, ο Απαισιότατος” και “Πελαργοί”. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία.

Έχει δανείσει την φωνή του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές κινούμενων σχεδίων, όπως “Ψηλά στον Ουρανό”, “Μπομπ ο Σφουγγαράκης”, “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” ,”Εγώ, ο Απαισιότατος” και “Πελαργοί”.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έχει εξομολογηθεί:

«Είμαι μαμάκιας και το λέω με περηφάνια. Λατρεύω την οικογένεια μου, αλλά με τη μητέρα μου ειδικά έχω μια σχέση πάθους, θέλω κάθε φορά που επιστρέφω στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη να μου μαγειρεύει τα υπέροχα φαγητά της και να με περιποιείται σαν μωρό. Νομίζω ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, αυτό δεν θα αλλάξει, ίσως επειδή μέσα μου παραμένω ένα παιδί».

Φιλμογραφία

ΈτοςΤαινία
2004 CCTV
2008Λούφα και απαλλαγή-Ι4
2008O Ηλίας του 16ου
2012 Λάρισα Εμπιστευτικό
2014Πέμπτη και 12
2019 Περιμένοντας τη Νονά
2019 Τσάρλι

Τηλεόραση

ΈτοςΤίτλος προγράμματος
2001-2003 Δεν είναι κακό
2003-2004 Πού ‘σαι Θανάση
2006 Η τελευταία παράσταση
2007 Επτά Θανάσιμες Πεθερές
2007-2008 Λούφα και παραλλαγή
2007-2008 Όμορφος Κόσμος το πρωί
2007-2008 Sumusu
2007-2009 Ευτυχισμένοι μαζί
2008 Η Πολυκατοικία
2009-2010 Λάκης ο γλυκούλης
2010-2011 Ουκ Αν Λάβοις Παρά Του Μη Έχοντος
2011Η γενιά των 592 ευρώ
2011-2013 Πίσω στο Σπίτι
2014 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα
2015-2017 Daddy Cool
Προηγούμενο άρθροΧαριτίνη Καρόλου
Επόμενο άρθροΖέτα Αποστόλου

Σχετικές αναρτήσεις

Αντωνόπουλος Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος  γεννήθηκε στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Αυγούστου του 1947 και είναι Έλληνας ηθοποιός με σημαντική καριέρα στο θέατρο και τον...

Κυριακίδης Βλαδίμηρος

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου, καθώς επίσης και σκηνοθέτης.Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1964, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο...

Βύρων Πάλλης 1923-1995

Ο Βύρων Πάλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Με εμφάνιση που εξέπεμπε ήθος και σοβαρότητα, αλλά και...

Τελευταίες αναρτήσεις