Προηγούμενο άρθροΓαλανός Τάκης
Επόμενο άρθροΓαρυφάλλου Νίκος

Γαρμπή Τζόλυ

Η Τζόλυ Γαρμπή ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Ήταν για 60 χρόνια σύζυγος του επίσης ηθοποιού Θόδωρου Μορίδη.
Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ από Κεφαλονίτες γονείς, το 1912 και πέθανε στις 9 Δεκεμβρίου του 2002. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή στα ΜΜΕ μετά από 10 μέρες και πέθανε ξεχασμένη.

Κηδεύτηκε στον Μαραθώνα. Με τον Μορίδη δεν άφησαν απογόνους και τα τελευταία χρόνια ζούσαν απομονωμένοι από τα φώτα της δημοσιότητας στο εξοχικό τους στο Μάτι της Αττικής.

Και οι δύο πέθαναν σε γηροκομείο λησμονημένοι. Ο Θόδωρος Μορίδης πέθανε έναν χρόνο μετά, στις 22 Δεκεμβρίου 2003, σε ηλικία 100 ετών.

Επιλεκτική φιλμογραφία   

  • “Κοινωνική σαπίλα”
    (1932)
  • “Θανασάκης ο πολιτευόμενος”
    (1954) …. Κατίνα Καπλάνη
  • “Ο Φανούρης και το σόι του”
    (1957) …. Δήμητρα Σκαρβέτσου
  • “Μια ζωή την έχουμε”
    (1958)
  • “Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα”
    (1958) … Μακρυγιάννη
  • “Να πεθερός να μάλαμα”
    (1959) …. Λουκία Δελλή
  • “Ο Γιάννος κι η Παγώνα”
    (1959)… Μάρω
  • “Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος”
    (1960)… Κατερίνα, υπηρέτρια
  • “Οικογένεια Παπαδοπούλου”
    (1960) …. Σωτηρία Παπαδοπούλου
  • “Το κλωτσοσκούφι”
    (1960) …. Ελένη, ξαδέλφη
  • “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες”
    (1960)…Παρασκευούλα, θεία
  • “Ο σκληρός άντρας”
    (1961)… Ανδρομάχη
  • “Η Λίζα και η άλλη”
    (1961) …. Κατερίνα, υπηρέτρια
  • “Ευτυχώς τρελάθηκα”
    (1961) …. Αντιγόνη Ζουμπούλη
  • “Χαμένα όνειρα”
    (1961) … Σταμάτα
  • “Οικογένεια Παπαδοπούλου”
    (1961) … Σωτηρία Παπαδοπούλου
  • “Μερικοί το προτιμούν κρύο”
    (1962) …. κ. Αγγέλου, μητέρα
  • “Ο ατσίδας”
    (1962) …. Αρετή Κουρούζου
  • “Το ταξίδι”
    (1962)
  • “Δέκα μέρες στο Παρίσι”
    (1962) …. μάνα Αλέκας και Λίνας
  • “Ο χρυσός κι ο τενεκές”
    (1962)… Ουρανία
  • “Αυτό το κάτι άλλο”
    (1963)… Τζούλια, θεία
  • “Χτυποκάρδια στο θρανίο”
    (1963) …. Τασία, υπηρέτρια
  • “Ένας βλάκας με πατέντα”
    (1963) …. Φανερωμένη
  • “Η σωφερίνα”
    (1964) …. Ευτέρπη Καραβαγγέλη, χήρα γυμνασιάρχου (απατεώνισσα)
  • “Ο παράς κι ο φουκαράς”
    (1964) … κυρία Δελακοβία
  • “Θύελλα σε μια παιδική καρδιά”
    (1964) … μητέρα
  • “Ο εξυπνάκιας
    ” (1966) … Τασία Πανά
  • “Η Κλεοπάτρα κι ο Αντώνης
    ” (1966) … Αμαλία
  • “Ευτυχώς τρελάθηκα
    ” (1966) … Αντιγόνη Ζουμπούλη
  • “Καλώς ήλθε το δολάριο”
    (1967) …. κυρία Αγγελούτσου
  • “Για την καρδιά της ωραίας Ελένης”
    (1967) …. Βαρβάρα
  • “Η κοροϊδάρα
    ” (1967) … Ουρανία Μπίρκα
  • “Η αρχόντισσα και ο αλήτης”
    (1968) …. Ανδρονίκη
  • “Η αγάπη μας”
    (1968) …. Χαρέκλεια
  • “Η νεράιδα και το παλικάρι”
    (1969) …. Δέσποινα
  • “Φτωχογειτονιά αγάπη μου”
    (1969) … Φωτεινή
  • “Ένας άνδρας μς συνείδηση”
    (1969) … Θεανώ
  • “Μια μάνα κατηγορείται”
    (1972)
  • “Η μεγάλη απόφαση”
    (1977)
  • “Η τελευταία πτήση”
    (1978)
  • “Αλαλούμ”
    (1982)

Βιντεοταινίες   

  • Η μικρομεσαία των μπάτσων σχολή (1987)
  • Ο τσιφούτης (1986)

Τυχαία Αρθρα

Γιάννης Φλερύ

O Γιάννης Φλερύ (το πραγματικό όνομά του, Γιάννης Παπαντωνόπουλος) γεννήθηκε το 1914 στην Πάτρα, όπου παρέμεινε μέχρι τα 14 χρόνια του και ήταν Έλληνας...

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η Παριζιάνα

Η Παριζιάνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός,...

Εννιά αποκαλύψεις για την ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης

Η "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης" είναι αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της κινηματογραφικής εταιρείας Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο...

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Γαρμπή Τζόλυ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...

Αντίο ζωή

Η ταινία, "Αντίο ζωή" προβλήθηκε την σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 40.867 εισιτήρια. Ήρθε στην 19η θέση σε 52 ταινίες. Η ταινία, "Αντίο ζωή" είναι σε...

Εννιά αποκαλύψεις για την ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης

Η "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης" είναι αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της κινηματογραφικής εταιρείας Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο...