Μαρίνα

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 10 Μαρτίου 1947
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Αισθηματική
1947

Ηθοποιοί: Στέλλα Γκρέκα , Δημήτρης Μυράτ , Λάμπρος Κωνσταντάρας , Ηλίας Δεστούνης , Περικλής Χριστοφορίδης , Μαρίνα Σμυρνάκη , Μαρίκα Μαυροπούλου , Γιάννης Ιωαννίδης , Νάσος Κεδράκας , Βαγγέλης Πρωτόπαππας , Μαργαρίτα Παπαδοπούλου , Έλπη Πετροπούλου , Γεώργιος Τσούχλος , Ι. Μιχαλάς , Α. Τζιβραϊλης , Λίτσα Πιρπίρογλου , Ουρανία Βερώνη , Λευτέρης Τρακάδας , Κίμων Σπαθόπουλος , Σούλης Θεοδώρου , Κώστας Δούκας , Μαργαρίτα Πανσέ , Σούζυ Βερμού , Αγκά Γκιόκα , Λίλιαν Λυς

Πλοκή: Μια νησιωτοπούλα έρχεται από το νησί της στην Αθήνα για να καταλήξει τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Εκεί γνωρίζεται με ένα ναυτικό, τον Βάσο. Οι πειρασμοί της πόλης δεν θα καταφέρουν να σβήσουν από την καρδιά της τη νοσταλγία για την παλιά της ζωή στο νησί αλλά και για τον Δημήτρη , ένα παλικάρι που την αγαπά και την περιμένει να γυρίσει στο νησί. Η Μαρίνα γυρίζει στο νησί, παντρεύεται τον Δημήτρη κι αποκτά μαζί του ένα παιδί. Όταν μετά από χρόνια, στο νησί έρχεται τελείως τυχαία ο Βάσος, η Μαρίνα θα βρει το θάρρος να του ζητήσει να μη φανερώσει το παρελθόν της, προσπαθώντας να διαφυλάξει την ηρεμία και ευτυχία της κοντά στον Δημήτρη.
Trivia: Ο Αλέκος Σακελλάριος πιάνει το σφυγμό της εποχής και τις ανάγκες του κοινού για απλές και ευχάριστες ταινίες, ειδικά την περίοδο εκείνη που οι Έλληνες θεατές ήταν αρκετά ταλαιπωρημένοι από την κατοχή και τον Εμφύλιο.

Μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στην Ύδρα.

Το αρνητικό της ταινίας είχε καταστραφεί αλλά η Ταινιοθήκη της Ελλάδας κατάφερε να ανακατασκευάσει την ταινία από μαγνητική εγγραφή που βρέθηκε στο εξωτερικό.

Ελληνικός Κινηματογράφος Μαρίνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ κόμησσα της φάμπρικας
Επόμενο άρθροΟ μάγκας με το τρίκυκλο

Similar Articles

Comments