24.9 C
Athens
Κατηγορία:

Νανά Βενέτη

Η Νανά Βενέτη ήταν ένα πιο περιζήτητα ονόματα της δεκαετίας του ‘80, τη «χρυσή» εποχή της βιντεοκασέτας.

Τη δεκαετία του ’80, την εποχή που οι βιντεοκασέτες βρίσκονταν στη χρυσή τους εποχή, η Νανά Βενέτη ήταν περιζήτητη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αρχικά ασχολήθηκε με το ελεύθερο σχέδιο. Το 1982 εμφανίστηκε πρώτη φορά σαν ηθοποιός στον «Πλούτο» τού Αριστοφάνη με το Λαϊκό Θέατρο Πειραιά όπου έπαιζε τον ρόλο τού Ερμή.

Ακολούθησαν παιδικές σκηνές και το 1984 άρχισε την επαγγελματική της πορεία από το θέατρο «Χατζηχρήστου» με τον Κώστα Χατζηχρήστο, Γιώργο Παπαζήση, Τιτίκα Στασινοπούλου, Ερρικα Μπρογιερ κ.α.

Το 1984 άρχισε να φοιτά στην Ανώτερη Δραματική σχολή, ” Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα” από όπου αποφοίτησε το 1987.

Την σαιζόν 91’-92’ εμφανιζόταν στο κέντρο διασκεδάσεως, “Φαντασία” και παρουσίαζε show από γνωστά musical τού Hollywood όπου εμφανιζόταν ως Merilyn Monroe και Julie Andrews σε μουσικοχορευτικό Show.

Το 1994 αποφάσισε να σταματήσει την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο και έπαιξε τελευταία φορά στο θέατρο, “Λαμπέτη” στην παράσταση, “Πρόσεξε το σκαλοπάτι”.

Νανά Βενέτη
ΗΝανά Βενέτη με την Καίτη Φίνου.

Είναι χαρακτηριστικό πως είχε ρόλο σε 45 ταινίες στη δεκαετία του ’80. Από τον «Δυναστεία» με τον Σωτήρη Μουστάκα, την “Κόμπρα από τα Γιάννινα” με το Νίκο Ρίζο μέχρι την “Θύρα 7 η μεγάλη στιγμή“.

Η ηθοποιός δεν έχει πια το φουντωτό καστανό μαλλί με το οποίο και την βλέπαμε στις ταινίες που συμμετείχε, έχοντας κάνει τα μαλλιά της ξανθά και κόβοντας τα καρέ.

Η ηθοποιός αποτέλεσε μία από τις πιο σέξι παρουσίες της ελληνικής βιντεοκασέτας. Έπαιξε και σε έργα στο θέατρο. Όμως, αποφάσισε να αφήσει πίσω της την υποκριτική.

Έκτοτε αποφάσισε να σταματήσει την καλλιτεχνική της πορεία και να ασχοληθεί με τον χώρο των Business.

Είναι παντρεμένη από το 2004 με Άγγλο επιχειρηματία και έχει έναν γιό.

To 1998 πήρε την αντιπροσώπευση της Ιταλικής εταιρείας TCMs.r.l. κατασκευής γερανοφόρων οχημάτων και εκτός από τον ιδιωτικό τομέα ασχολήθηκε με διαγωνισμούς τού δημοσίου.

Το 2001 προμήθευσε 36 νέα γερανοφόρα την Ελληνική Αστυνομία και κατόπιν συνεργάστηκε με τούς φορείς ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ και Πυροσβεστική.

Στον ιδιωτικό τομέα προμήθευσε την ΕΛΠΑ και άλλες ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς οχημάτων.

Το 2002 πήρε την αντιπροσώπευση της Ιταλικής εταιρείας Pagliero s.r.l κατασκευής καλαθοφόρων οχημάτων όπου προμήθευσε την Δ.Ε.Η μετά από δημόσιο διαγωνισμό.

Παράλληλα είχε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία AIRO Tigieffe αυτοκινούμενων πλατφορμών όπου προμήθευσε την εταιρεία «Αλουμίνιο της Ελλάδος» κ.α.

Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των ακινήτων (ανέγερση και διαχείριση) , εταιρεία πού δημιούργησε το 2010 με τον σύζυγό της και ασχολείται ακόμη και σήμερα.

Ζει με το Βρετανό σύζυγό της επτά μήνες στην Ελλάδα, για να πηγαίνει ο γιος τους σε ελληνικό σχολείο και τον υπόλοιπο χρόνο βρίσκονται στην Αγγλία.

Η Νανά Βενέτη, είχε αποκαλύψει είναι πολύ ευτυχισμένη που έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση τους ρόλους της ως ηθοποιός. «Αυτό το κεφάλαιο για εμένα έχει κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν πρόκειται να ξανανοίξει», είχε πει.

Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ενώ τα καλοκαίρια της αρέσει να κάνει θαλάσσια σπορ.

Νανά Βενέτη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1982Αλαλούμ
1983Ζητείται δράκος
1983Θύρα 7 η μεγάλη στιγμή
1983Ο γύρος του θανάτου
1983Το παίζω και πολύ άντρας
1984Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν και κλάμα
1984Ροκάκιας την ημέρα το βράδυ καμαριέρα
1985Ο Δυναστείας
1985Πήρες πτυχίο;
1985Τα τούβλα
1985Τρελλός είμαι ότι θέλω κάνω
1986Ρόκυ Νο0 το νούμερο
1988Τσιμπήστε μας κι αφήστε μας
1996Σαπουνόπετρα: Το Χρήμα στο Λαιμό σας
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1985Επιχείρηση βιντεοκασέτα
1985Η Κόμπρα απ’ τα Γιάννενα
1985Ο Κουδουνίστρας
1985Ο πιο διάσημος βλάκας
1985Το θεατρινάκι
1986Διακοπές και πειρασμοί
1986Ερωτικές απιστίες
1986Η μεγάλη των κερατάδων σχολή
1986Ταξί αγάπη μου
1986Το μανούλι ο καψούρης και ο αναρχικός
1986Χάρισέ μου το γουνάκι σου
1987Η κωμωδία του έρωτα
1987Λεφτά να φαν κι κότες
1987Ο Μήτσος της Αραβίας
1987Ο Ξελογιασμένος
1987Ο Παπακομπίνας
1987Ο βιντεάκιας
1987Ο νίνζα από τα Τρίκορφα
1987Πως την βρίσκουν οι χοντροί
1987Σαλώμη
1987Το καθιστό βουβάλι και οι τηλεζουλού
1987Φάτε πιάτα άδεια
1987Χαμός στην οδό κερατάδων
1988Κουφώματα λαδώματα
1988Νέες Απίθανες και Ωραίες
1988Ντον Λινάτσα ο άνθρωπος από τη Μαφία
1988Ο Σόλων Έτσι και τα μυστήρια
1988Ο Σόλων Έτσι και το διαμάντι του Μήλου
1988Φαντάροι για κλάματα
1989Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Μιμή χτενίζεται
1989Θηλυκό κοκτέιλ
1989Ποιος σκότωσε τη θεία Ελβίρα

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα