11.5 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Τσαχιρίδης 1933-2015

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Τσαχιρίδης 1933-2015

- Advertisement -

Ο Νίκος Τσαχιρίδης ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, που διακρίθηκε σε δευτεραγωνιστικούς ρόλους «σκληρού».

Γεννήθηκε στις 09 Σεπτεμβρίου του 1933. Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός από πατέρα, βγήκε από πολύ μικρός στη σκληρή βιοπάλη της ζωής και δούλευε στην οικοδομή.

Νίκος Τσαχιρίδης

Σε ηλικία 19 ετών ο Νίκος Τσαχιρίδης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στην ταινία «Η Φλόγα της Ελευθερίας» του Παναγιώτη Σπύρου, ενώ ακολούθησε η συμμετοχή του στη «Μαγική πόλη», το 1954, όπου ο Νίκος Κούνδουρος του είχε δώσει ένα μικρό ρόλο.

Επιβλητικός και με βλέμμα οργισμένο, ο Νίκος Τσαχιρίδης εμφανίστηκε σε περισσότερες από 130 ταινίες, τόσο του ασπρόμαυρου, όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου, από τον «Ουρανό» του Τάκη Κανελλόπουλου (1963) και το «Δρόμο της Κορίνθου» του Κλοντ Σαμπρόλ (1967) μέχρι τα «Παιδιά του Διαβόλου» του Νίκου Μαστοράκη (1976) και την «Υπόγεια Διαδρομή» του Απόστολου Δοξιάδη (1983).

tsaxiridis
Ο Νίκος Τσαχιρίδης.

Στις περισσότερες ταινίες ο Νίκος Τσαχιρίδης έπαιζε ρόλους «σκληρού», με τόσο πειστικό τρόπο, που δικαιολογημένα θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους «σκληρούς» του ελληνικού κινηματογράφου. Εκτός από ηθοποιός, υπήρξε κι ένας από τους καλύτερους κασκαντέρ, με συμμετοχές σε διεθνείς παραγωγές.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του ΠΣΑΠ. Ήταν αυτός που έμαθε τα μυστικά της μπάλας στον Στράτο Τζώρτζογλου, πρωταγωνιστή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Η Φανέλα με το 9».

Ο Νίκος Τσαχιρίδης έφυγε από τη ζωή στις 03 Αυγούστου του 2015, σε ηλικία 81 ετών. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Νίκος Τσαχιρίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1952Η Φλόγα της Ελευθερίας 
1954Μαγική πόλις 
1956Ο Δράκος 
1959Επιστροφή από το μέτωπο 
1959Κρυστάλλω 
1959Μπουμπουλίνα 
1959Ο θείος από τον Καναδά 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Never on Sunday 
1960Αμαρτωλά νιάτα 
1960Η αυγή του θριάμβου 
1960Το γεφύρι του πεπρωμένου 
1960Τσακιτζής ο Προστάτης των Φτωχών 
1961Διαμάντω 
1961Η Κατάρα της Μάνας 
1961Η ζωή μου αρχίζει με σένα 
1961Καραγκούνα 
1961Μάνα μου, παραστράτησα 
1961Μυρτιά 
1961Στέγνωσαν τα δάκρυα μας 
1962Λαφίνα 
1962Οι υπερήφανοι 
1962Προδομένη αγάπη 
1962Το κορίτσι του λόχου 
1963Αμαρτίες γονέων 
1963Για την αγάπη του παιδιού μου 
1963Διεστραμμένοι 
1963Ζητείται Τίμιος 
1963Κάθαρμα 
1963Μίσος 
1963Ο Ιππόλυτος και το βιολί του 
1963Ουρανός 
1963Τα παληόπαιδα 
1964Όταν η μοίρα προστάζει 
1964Αθήνα ώρα δώδεκα 
1964Η Κύπρος στις φλόγες 
1964Η δική σου μοίρα με σέρνει 
1964Κατατρεγμένοι της μοίρας 
1964Κραυγή 
1964Μας ενώνει ο πόνος 
1964Μονεμβασιά 
1964Νυχτοπερπατήματα 
1964Οι κολασμένοι 
1964Σε ποιον να πω τον πόνο μου 
1964Στη θύελλα του πάθους 
1964Το κορίτσι της Κυριακής 
1965An act of reprisal 
1965Βρώμικη πόλις 
1965Θα ζήσω για σένα 
1965Με Πότισες Φαρμάκι 
1966Une balle au coeur 
1966Επιχείρησις “Δούρειος Ίππος” 
1966Η μοίρα μας χτύπησε σκληρά 
1966Κάποια μάννα αναστενάζει 
1966Οι άγγελοι της αμαρτίας 
1966Οι εκδικηταί 
1966Οι στιγματισμένοι 
1967Δρόσω η αρχοντοπούλα 
1967Ο προδότης 
1967Πράκτωρ Κίτσος καλεί Γαστούνη 
1967Χάιδω 
1968Έμπαινε Κίτσο 
1968Βυζαντινή ραψωδία 
1968Η ζωή ενός ανθρώπου 
1969Για ένα ταγάρι δολάρια 
1969Δάφνης και Χλόη: Οι μικροί ερασταί 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω 
1970Η ανταρσία των 10
1970Η σκλάβα 
1971Η κραυγή της αλήθειας 
1971Κολασμένη φύση 
1972Κυνηγημένοι εραστές 
1972Οι απάνθρωποι 
1972Πιο θερμή και από τον ήλιο 
1972Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης 
1972Στον ίλιγγο της αμαρτίας 
1973Medusa 
1973Δαίμονες της βίας και του σεξ 
1974Παύλος Μελάς 
1976Καυτές διακοπές 
1976Ο χορός των βρώμικων εραστών 
1976Τα παιδιά του διαβόλου 
1977Ένα ένα τέσσερα 
19781922
1978Από που πάνε για τη χαβούζα 
1979Το χαμόγελο της Πυθίας 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1981Τα διαμάντια δεν λένε ψέματα 
1982Άρπα Colla 
1982Εγώ και το πουλί μου 
1982Καμικάζι τσαντάκιας 
1982Ο ρεπόρτερ 
1982Το κόκκινο τρένο 
1982Φυλακές ανηλίκων 
1983Ο βιασμός μιας μοναχής 
1983Σιδηρά κυρία 
1983Υπόγεια διαδρομή 
1983Χούλιγκανς: Κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα 
1984Λούφα και παραλλαγή 
1984Φυλακές ανηλίκων Νο2
1984Ο Τσιγγάνος 
1985Μπορντέλο 
1985Τα παιδιά μας οι άγγελοι 
1985Κλεφτρόνια της πλάκας 
1985Ο ιππότης της σφαλιάρας 
1986Κεκαρμένοι 
1986Ράδιο-Αρβύλα 
1986Ένα και να καίει 
1986Όλυμπος: Θάνατος στην κατοικία των θεών 
1986Κως: Το κυνήγι των παρανόμων 
1986Μπέιμπυ σίττερ για μεγάλα κορίτσια 
1986Ο γλύκας 
1986Οικογένεια παντρευόμαστε 
1987Το ρεμάλι της Αθήνας 
1987Μια κούκλα για τον αστυνόμο 
1987Ο άγραφος νόμος 
1987Ο ευρωγκόμενος 
1987Ο πρωτάρης και η κούκλα! 
1987Ο πρωταθλητής 
1987Ο τελευταίος μπάτσος 
1988Η φανέλα με το “9
1988Φάκελος Πολκ στον αέρα 
1988Ο Θεός του δάσους 
1988Παπα-Ράμπο 
1988Σούπερ κουφό κολέγιο 
1989Υπέρ επείγον 
1989Ένας παράξενος έρωτας 
1989Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες; 
1989Οι 3 1/2 τσαμπουκάδες
1991Δυο Ήλιοι στον Ουρανό 
1993Μία… τολμηρή ιστορία 
2003Επιστροφή των καθαρμάτων 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος Ευαγγελόπουλος 1962-

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου.Αποτέλεσε...

Βούλα Ζουμπουλάκη 1924-2015

Η Βούλα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Σεπτεμβρίου του 1924. Θέλοντας να κάνει το χατήρι της οικογένειάς της εισήχθη στη Νομική...

Λίζα Κουντούρη

Η Λίζα Κουντούρη ήταν ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, φοίτησε στη Δραματική Σχολή...

Τελευταίες αναρτήσεις