12.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣούλα Αθανασιάδου 1929-2022

Σχετικές αναρτήσεις

Σούλα Αθανασιάδου 1929-2022

Η Σούλα Αθανασιάδου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1929.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1956 με την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι άσσοι του γηπέδου» και τρία χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην βουκολική ταινία «Αστέρω».

Την δεκαετία του 1960 η Σούλα Αθανασιάδου εμφανίσθηκε σε άλλες δέκα ταινίες με πιο γνωστές τις παρακάτω εκείνες της Φίνος Φιλμ που γύρισε το 1966. «Κοινωνία ώρα μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο και «Στεφανία» με την Ζωή Λάσκαρη.

Η τελευταία φορά που το όνομα της εμφανίσθηκε στην μεγάλη οθόνη ήταν το 2001 στην κοινωνική ταινία του Στράτου Τζίτζη «Σώσε με».

Ήδη όμως από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 εμφανίσθηκε και στην τηλεόραση σε δραματικούς κυρίως ρόλους όπως στην σειρά της ΕΡΤ «Ο συμβολαιογράφος» στον ρόλο της μητέρας του Παύλου Ροδίνη που υποδύονταν ο Γιάννης Φέρτης με τον οποίο είχε μόνο εννέα χρόνια διαφορά.

Σούλα Αθανασιάδου

Το 1994 η Σούλα Αθανασιάδου συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Μιρέλα Παπαοικονόμου στην σειρά «Μην φοβάσαι τη φωτιά” και την επόμενη χρονιά στον «Απών»

Ωστόσο το 1996 με την συμμετοχή της στην νεανική κοινωνική σειρά «Λόγω τιμής» στον ρόλο της αγαπημένης θείας της Μάνιας (Χριστίνας Αλεξανιάν) η καριέρα της πήρε μεγάλη ώθηση και δύο χρόνια μετά εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν ο Λευτέρης Παπαπέτρου της χάρισε τον ρόλο της Μάχης στην θρυλική μαύρη κωμωδία του Αντ1 «Εγκλήματα».

Το 2001 πρωταγωνίστησε στην σειρά «Βότκα ποσρτοκάλι» ως μητέρα του Ρένου Χαραλαμπίδη. Ενώ το 2003 ξανασυνεργάστηκε για άλλη μια φορά με την Μιρέλα Παπακοικονόμου στην πετυχημένη σειρά του Mega «Λένη» όπου υποδύονταν την μητέρα της Κάτιας Δανδουλάκη.

H Σούλα Αθανασιάδου συμμετείχε και στην κωμική σειρά «Επτά θανάσιμες πεθερές» στην ιστορία με τίτλο “Η μοντέρνα πεθερά”. Το γιο της υποδύονταν και πάλι ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ενώ την νύφη της η Ρένια Λουιζίδου.

Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεοράση ήταν στην πετυχημένη σειρά του Αντ1 “Θα βρείς τον δάσκαλο σου”. Εκεί υποδύοταν την Φρόσω την οικονόμο της οικογένειας Πασπάτη. Αυτή ήταν που είπε και τις τελευταίες λέξεις στο τελευταίο επεισόδιο «Και εις άλλα με υγεία».

Ο τελευταίος της ρόλος στο θέατρο ήταν το 2005 στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη στην παράσταση “Μάρτυρας κατηγορίας”.

Τα τελευταία χρόνια η Σούλα Αθανασιάδου έπασχε απο αλτσχάιμερ και είχε βυθιστεί στην απόλυτη σιωπή. Μάλιστα στα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν της σειράς «Θα βρεις τον δάσκαλο σου» είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Η αγαπημένη ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου έφυγε απ’ τη ζωή στις 12 Απριλίου του 2022 σε ηλικία 92 ετών και η ταφή της έγινε δύο ημέρες μετά στις 14 Απριλίου. Έφυγε εντελώς αθόρυβα όπως είχε ζήσει όλη της τη ζωή. Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Γιώργου Δάνη.

Θάφτηκε στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης παρουσία μόνο επτά ανθρώπων κυρίως φίλων και συγγενών.

Σούλα Αθανασιάδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1956Άσσοι του γηπέδου 
1959Αστέρω 
1963Αθώα ή ένοχη 
1965Λολίτες της Αθήνας 
1965Τιμωρία 
1966Η Στεφανία 
1966Κοινωνία ώρα μηδέν 
1966Σύντομο διάλειμμα 
1966Το συρτάκι της αμαρτίας 
1968Αργυρώ η προδομένη τσελιγκοπούλα 
1968Ας με κρίνουν οι γυναίκες 
1968Τόσα όνειρα στους δρόμους 
1998Ο αδελφός μου κι εγώ 
2001Σώσε με 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973Αναμορφωτήριον ΥΕΝΕΔ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ 
1978|1978Η ετυμηγορία ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο Συμβολαιογράφος ΕΡΤ
1994|1994Μη Φοβάσαι τη Φωτιά Mega
1994|1994Παράθυρο στον Ήλιο ΕΤ1
1995|1995Απών Mega
1996|1996Λόγω τιμής Mega
1998|1998Εγκλήματα ΑΝΤ1
2001|2001Βότκα πορτοκάλι ΑΝΤ1
2003|2003Λένη Mega
2003|2003Οίκος αντοχής Alpha
2004|20047 θανάσιμες πεθερές: Η μοντέρνα πεθεράMega
2004|2004Ας πρόσεχες ΑΝΤ1
2004|2004Βέρα στο Δεξί Mega
2004|2004Τα μαχαιρώματα ΑΝΤ1
2005|2005Θα βρεις το δάσκαλό σου ΑΝΤ1
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1956Χωρίς γάντι 
1958Ωραία μου Κυρία 
1998Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα 
2005Μάρτυρας κατηγορίας 
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Τζένη Καρέζη 1934-1992

Η Τζένη Καρέζη (το πραγματικό της όνομα ήταν, Ευγενία Καρπούζη) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934 και ήταν μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες...

Έλενα Ναθαναήλ 1947-2008

Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1947 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής από πλούσια οικογένεια. Ο πατέρας της, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία,...

Τριάντη Ντίνα

Η Ντίνα Τριάντη είναι ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1940 (άλλη πηγή αναφέρει το 1936).Υπήρξε από τις πιο γλυκειές αλλά και γοητευτικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού...

Τελευταίες αναρτήσεις