27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΧρήστος Αποστόλου

Σχετικές αναρτήσεις

Χρήστος Αποστόλου

Ο Χρήστος Αποστόλου ήταν σκηνοθέτης και πολυπράγμονας άνθρωπος που υπηρέτησε τον κινηματογράφο από πολλές θέσεις. Ο ίδιος ήταν και σεναριογράφος στις περισσότερες δικές του ταινίες, αλλά πρώτη καταγεγραμμένη δουλειά του είναι το σενάριο της περιώνυμης ταινίας του Χρήστου Σπέντζου “Αμάρτησα για το παιδί μου” (1950). Ασχολήθηκε επίσης με το μοντάζ και την παραγωγή.

Παρά τις διόλου ευκαταφρόνητες δημιουργίες του σε σημαντικές ταινίες όπως “Το στραβόξυλο” (1952), “Κάθε εμπόδιο για καλό” (1958) κ.α. όπου καθοδήγησε με επιτυχία εξέχοντες ηθοποιούς όπως τον Βασίλη Αργυρόπουλο, τον Ντίνο Ηλιόπουλο κ.α., δεν βρέθηκαν δυστυχώς πουθενά βιογραφικά στοιχεία του. Οι πηγές όλες, έντυπες και ηλεκτρονικές φαίνεται να τον αγνοούν. Επίσης, παρά το ότι στην αρχή της καριέρας του εμφανίστηκε και ως ηθοποιός, δεν φέρεται ούτε ως μέλος του ΣΕΗ.

Χρήστος Αποστόλου: Φιλμογραφία

Ζαΐρα (1952)
Ο γενίτσαρος (1953)
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [+ Διευθυντής παραγωγής]

Ως σκηνοθέτης
Το στραβόξυλο (1952) [+ διασκευή σεναρίου]
Κάλλιο αργά παρά ποτέ (1955)
Ραντεβού με τον έρωτα (1957) [+ σενάριο + μοντάζ]
Κάθε εμπόδιο για καλό (1958) [+ σενάριο]
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959) [+ παραγωγή + μοντάζ]
Σταχτοπούτα (1960)
Το κορίτσι του δρόμου (1960) [+ παραγωγή + σενάριο]
Ο παλληκαράς (1961)
Η καρδιά της μάνας (1963) [+ σενάριο]
Ήταν όλοι τους… κορόϊδα! (1964) [+ σενάριο + μοντάζ]
Είναι βαρύς ο πόνος μου (1965) [+ σενάριο]

Ως σεναριογράφος σε ταινίες άλλων
Αμάρτησα για το παιδί μου (1950)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΣάββας Αξιώτης
Επόμενο άρθροΜπέτυ Αρβανίτη 1939-

Σχετικές αναρτήσεις

Άρης Σερβετάλης 1976-

Ο Άρης Σερβετάλης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης. Συμπεριλαμβάνεται, αναμφισβήτητα, στους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου...

Ντούζος Ανδρέας

O Αντρέας Ντούζος ήταν Έλληνας ηθοποιός.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και απεβίωσε στις 29 Απριλίου 2013. Σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Συμμετείχε...

Άγγελος Μαυρόπουλος 1901-1979

Ο Άγγελος Μαυρόπουλος γεννήθηκε το 1901. Υπάρχουν πηγές που τοποθετούν τη γέννησή του στη Μικρά Ασία και τον ερχομό της ξεριζωμένης οικογένειας στην Ελλάδα...

Τελευταίες αναρτήσεις