3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑποστόλου Χρήστος

Σχετικές αναρτήσεις

Αποστόλου Χρήστος

Ο Χρήστος Αποστόλου ήταν σκηνοθέτης και πολυπράγμονας άνθρωπος που υπηρέτησε τον κινηματογράφο από πολλές θέσεις. Ο ίδιος ήταν και σεναριογράφος στις περισσότερες δικές του ταινίες, αλλά πρώτη καταγεγραμμένη δουλειά του είναι το σενάριο της περιώνυμης ταινίας του Χρήστου Σπέντζου “Αμάρτησα για το παιδί μου” (1950). Ασχολήθηκε επίσης με το μοντάζ και την παραγωγή. Παρά τις διόλου ευκαταφρόνητες δημιουργίες του σε σημαντικές ταινίες όπως “Το στραβόξυλο” (1952), “Κάθε εμπόδιο για καλό” (1958) κ.α. όπου καθοδήγησε με επιτυχία εξέχοντες ηθοποιούς όπως τον Βασίλη Αργυρόπουλο, τον Ντίνο Ηλιόπουλο κ.α., δεν βρέθηκαν δυστυχώς πουθενά βιογραφικά στοιχεία του. Οι πηγές όλες, έντυπες και ηλεκτρονικές φαίνεται να τον αγνοούν. Επίσης, παρά το ότι στην αρχή της καριέρας του εμφανίστηκε και ως ηθοποιός, δεν φέρεται ούτε ως μέλος του ΣΕΗ.

Φιλμογραφία
Ως ηθοποιός
Ζαΐρα (1952)
Ο γενίτσαρος (1953)
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [+ Διευθυντής παραγωγής]

Ως σκηνοθέτης
Το στραβόξυλο (1952) [+ διασκευή σεναρίου]
Κάλλιο αργά παρά ποτέ (1955)
Ραντεβού με τον έρωτα (1957) [+ σενάριο + μοντάζ]
Κάθε εμπόδιο για καλό (1958) [+ σενάριο]
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959) [+ παραγωγή + μοντάζ]
Σταχτοπούτα (1960)
Το κορίτσι του δρόμου (1960) [+ παραγωγή + σενάριο]
Ο παλληκαράς (1961)
Η καρδιά της μάνας (1963) [+ σενάριο]
Ήταν όλοι τους… κορόϊδα! (1964) [+ σενάριο + μοντάζ]
Είναι βαρύς ο πόνος μου (1965) [+ σενάριο]

Ως σεναριογράφος σε ταινίες άλλων
Αμάρτησα για το παιδί μου (1950)

Προηγούμενο άρθροΑξιώτης Σάββας
Επόμενο άρθροΜπέτυ Αρβανίτη 1939-

Σχετικές αναρτήσεις

Η στροφή 1982-1983

Η ταινία, "Η στροφή" προβλήθηκε τη σαιζόν 1982-1983 και έκοψε 177.306 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 48 ταινίες.-Από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας...

Μαλαβέτας Δημήτρης

Ο Δημήτρης Μαλαβέτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου του 1939 και απεβίωσε στις 2 Απριλίου του 1988, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.Πατέρας του ήταν ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαλαβέτας, ο...

Το τελευταίο ψέμα (1957-1958)

Η ταινία, "Το τελευταίο ψέμα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 50.156 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 31 ταινίες.-Η ταινία έλαβε μέρος σε...

Τελευταίες αναρτήσεις