Αποστόλου Χρήστος

on

Ο Χρήστος Αποστόλου ήταν σκηνοθέτης και πολυπράγμονας άνθρωπος που υπηρέτησε τον κινηματογράφο από πολλές θέσεις. Ο ίδιος ήταν και σεναριογράφος στις περισσότερες δικές του ταινίες, αλλά πρώτη καταγεγραμμένη δουλειά του είναι το σενάριο της περιώνυμης ταινίας του Χρήστου Σπέντζου “Αμάρτησα για το παιδί μου” (1950). Ασχολήθηκε επίσης με το μοντάζ και την παραγωγή. Παρά τις διόλου ευκαταφρόνητες δημιουργίες του σε σημαντικές ταινίες όπως “Το στραβόξυλο” (1952), “Κάθε εμπόδιο για καλό” (1958) κ.α. όπου καθοδήγησε με επιτυχία εξέχοντες ηθοποιούς όπως τον Βασίλη Αργυρόπουλο, τον Ντίνο Ηλιόπουλο κ.α., δεν βρέθηκαν δυστυχώς πουθενά βιογραφικά στοιχεία του. Οι πηγές όλες, έντυπες και ηλεκτρονικές φαίνεται να τον αγνοούν. Επίσης, παρά το ότι στην αρχή της καριέρας του εμφανίστηκε και ως ηθοποιός, δεν φέρεται ούτε ως μέλος του ΣΕΗ.

Φιλμογραφία
Ως ηθοποιός
Ζαΐρα (1952)
Ο γενίτσαρος (1953)
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [+ Διευθυντής παραγωγής]

Ως σκηνοθέτης
Το στραβόξυλο (1952) [+ διασκευή σεναρίου]
Κάλλιο αργά παρά ποτέ (1955)
Ραντεβού με τον έρωτα (1957) [+ σενάριο + μοντάζ]
Κάθε εμπόδιο για καλό (1958) [+ σενάριο]
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959) [+ παραγωγή + μοντάζ]
Σταχτοπούτα (1960)
Το κορίτσι του δρόμου (1960) [+ παραγωγή + σενάριο]
Ο παλληκαράς (1961)
Η καρδιά της μάνας (1963) [+ σενάριο]
Ήταν όλοι τους… κορόϊδα! (1964) [+ σενάριο + μοντάζ]
Είναι βαρύς ο πόνος μου (1965) [+ σενάριο]

Ως σεναριογράφος σε ταινίες άλλων
Αμάρτησα για το παιδί μου (1950)

Προηγούμενο άρθροΑξιώτης Σάββας
Επόμενο άρθροΑρβανίτη Μπέττυ
Ελληνικός Κινηματογράφος Αποστόλου Χρήστος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,074ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,474ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Λέχου Κατερίνα Αποστόλου Χρήστος

Λέχου Κατερίνα

Η Κατερίνα Λέχου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου 1967 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός . Aποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης. Είναι παντρεμένη...
Σόνια Ζωίδου Αποστόλου Χρήστος

Σόνια Ζωίδου

Περγιάλης Νότης Αποστόλου Χρήστος

Περγιάλης Νότης

Χέλμη Κατερίνα Αποστόλου Χρήστος

Χέλμη Κατερίνα