26.8 C
Athens
Sunday, September 24, 2023
Κατηγορία:

Μερικοί το προτιμούν κρύο (1963-1964)

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1963
Κυκλοφορία: 10 Ιανουαρίου 1963
Διάρκεια: 95' Λεπτά
Είδος: Μιούζικαλ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Μουσική συνθεση: Μίμης Πλέσσας
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Μανώλης Χιώτης
Χορευτές: Φώτης Μεταξόπουλος, Αντώνης Μανούσος, Τασούλα Καλογιάννη, Δημήτρης Σταγιάς, Νάντια Μαυρίδου, Βέρα Κρούσκα, Μιρέλλα Κουτσοκώστα, Τάκης Κυριακόπουλος, Γιάννης Σκώκος, Γιώργος Φουτζιτζίδης,

Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος (Λάκης Αγγέλου), Ζωή Λάσκαρη (Εύα Αγγέλου), Ρένα Βλαχοπούλου (Ρένα Αγγέλου), Μάρθα Καραγιάννη (Λέλα), Βαγγέλης Βουλγαρίδης (Γιώργος), Χλόη Λιάσκου (Μαίρη Αγγέλου), Κώστας Βουτσάς (Κλέοπας), Γιάννης Βογιατζής (Θόδωρος), Τζόλυ Γαρμπή (μητέρα), Κώστας Δούκας (πατέρας), Περικλής Χριστοφορίδης, Αλέκος Τζανετάκος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Κωνσταντίνου , Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Γρηγορίου, Μίμης Θειόπουλος, Βίκτωρ Παγουλάτος, Έφη Καραϊσκάκη, Δημήτρης Ντάρλας, Χριστόφορος Νάκας, Αντώνης Πλυντζανόπουλος, Παύλος Ησαϊας

Η ταινία, “Μερικοί το προτιμούν κρύο” προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 έκοψε 212.247 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 82 ταινίες.

Μερικοί το προτιμούν κρύο
Σκηνή από την ταινία, “Μερικοί το προτιμούν”.

-Πρώτη συνεργασία της Ρένας Βλαχοπούλου με τον Γιάννη Δαλιανίδη και την Φίνος Φιλμ” rel=”noopener noreferrer” href=”https://ellinikoskinimatografos.gr/tag/finos-film/” target=”_blank”>Φίνος Φιλμ. Αρχικά ο Φίνος ήταν διστακτικός στο να δοθεί ο ρόλος στην Ρένα Βλαχοπούλου, αλλά χάρη στην επιμονή του Δαλιανίδη δέχτηκε και στην πορεία μαγεύτηκε και ο ίδιος από το ταλέντο της.

-Ο τίτλος της ταινίας, “Μερικοί το προτιμούν κρύο” αποτελεί παράφραση του τίτλου της αμερικάνικης ταινίας “Μερικοί το προτιμούν καυτό”.

-Για τον ρόλο της Λέλας είχε αρχικά επιλεγεί η Άννα Φόνσου και ύστερα η Πόπη Λάζου. Τελικά ο ρόλος δόθηκε στην Μάρθα Καραγιάννη.

-Πρόκειται για το πρώτο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη στον ελληνικό κινηματογράφο.

-Η ταινία, “Μερικοί το προτιμούν κρύο” ήρθε 1η εισπρακτικά, ανάμεσα σε 82 ελληνικές ταινίες της χρονιάς εκείνης.

-Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί παράφραση της γνωστής Αμερικάνικης κωμωδίας του Billy Wilder με πρωταγωνιστές τους Marilyn Monroe, Tony Curtis και Jack Lemmon “Μερικοί το Προτιμούν Καυτό”.

Περίληψη της ταινίας, “Μερικοί το προτιμούν κρύο

Ο Λάκης έχει την υποχρέωση να παντρέψει τις τρεις αδελφές του, τη Ρένα, την Εύα και τη Μαίρη, πριν προχωρήσει στον δικό του γάμο με την αγαπημένη του Λέλα. Σε μια εκδρομή για μπάνιο στη θάλασσα, η Εύα και η Μαίρη θα γνωρίσουν τον Κλεόπα και τον Γιώργο με τους οποίους θα τα φτιάξουν.

Ο Γιώργος όμως έχει πει ψέματα στην Εύα ότι είναι πλούσιος εφοπλιστής, ενώ στην πραγματικότητα είναι υπάλληλος σε τουριστική επιχείρηση. Η Ρένα και μεγαλύτερη της οικογένειας έχει εδώ και 10 χρόνια μια κρυφή σχέση με το Θόδωρο, ο οποίος δεν την παντρεύεται, γιατί κι αυτός πρέπει πρώτα να παντρέψει τη δική του αδερφή. Ωστόσο, η Λέλα διαμρτύρεται έντονα στο Λάκη για την καθυστέρηση του γάμου τους, με αποτέλεσμα αυτός να ξεκινήσει να γνωρίζει φίλους του στη Ρένα, ώστε να βρει γαμπρό.

Η Ρένα, μη μπορώντας να μιλήσει για τη σχέση της, ακολουθεί τον αδερφό της στα ραντεβού που της κανονίζει, προσπαθώντας με τη συμπεριφορά της να μη γίνεται αρεστή στους υποψήφιους γαμπρούς και αυτοί να την απορρίπτουν ο ένας μετά τον άλλο.

Έτσι, εξαντλείται η υπομονή της Λέλας και πείθει το Λάκη να παντρευτούν κρυφά από τη δική του οικογένεια. Εν τω μεταξύ σε μια απο τις εξορμήσεις της οικογένειας για να βρεί η Ρένα γαμπρό σε ορειβατικό σύλλογο, η Εύα ανακαλύπτει την αλήθεια για το Γιώργο και χωρίζουν.

Αργότερα, η Ρένα δέχεται να αρραβωνιαστεί έναν άντρα που εξομολογήθηκε στον πατέρα της τον κρυφό έρωτά του για εκείνη και ανακοινώνει στο Θόδωρο την ημέρα που αυτός θα έρθει στο σπίτι της να τη ζητήσει.

Την ίδια μέρα ορίστηκε ο γαμος του Λάκη και της Λέλας, στον οποίο όμως αυτός δε μπορεί να πάει, διότι οι γονείς του έχουν αντιρρήσεις να λείπει την ημέρα του αρραβώνα της αδερφής του και εκεινος αδυνατεί να βρει πειστική δικαιολογία. Ο Θόδωρος πάει στο σπίτι της οικογένειας της Ρένας, μιλάει για τη σχέση τους και διαλύεται ο αρραβώνας, αφού δηλώνει έτοιμος να την παντρευτεί.

Εκεί καταφθάνει και η Λέλα φορώντας νυφικό και λέει και αυτή στην οικογένεια του Λάκη τι είχε συμβεί. Τέλος, καταφθάνουν ο Κλεόπας και ο Γιώργος, τον οποίο συγχωρεί η Εύα και τελικά ορίζονται να γίνουν την ίδια μέρα οι γάμοι των τεσσάρων αδερφιών.

Στην ίδια κατηγορια

Ένα τανκς στο κρεβάτι μου 1974-1975

Η ταινία, "Ένα τανκς στο κρεβάτι μου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1974-1975 και έκοψε 85.860...

Νήsos 2009-2010

Τα γυρίσματα της ταινίας, "Νήsos" (ή αλλιώς και Νήσος) έγιναν στη Σίφνο. Η ταινία...

Χαμένοι άγγελοι 1948-1949

Η ταινία, "Χαμένοι άγγελοι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1948-1949 και έκοψε 107.508 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας 1981-1982

Η ταινία, "Πολίτες δεύτερης κατηγορίας" προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982 και έκοψε 25.489 εισιτήρια. Ήρθε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία