11.4 C
Athens
Κατηγορία:

Τζένη Τζένη (1966-1967)

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1966
Κυκλοφορία: 21 Φεβρουαρίου 1966
Διάρκεια: 103' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Ασημάκης Γιαλαμάς
Συγγραφέας: Ασημάκης Γιαλαμάς
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Μουσική συνθεση: Κώστας Καπνίσης
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Καίτη Χωματά
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας , Ελένη Ζαφειρίου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Βάσος Ανδρονίδης, Νόρα Βαλσάμη, Βαγγέλης Καζάν, Νανά Σκιαδά, Νίκος Τσούκας, Στράτος Παχής, Νίκος Βανδώρος, Γιάννης Κάσδαγλης, Μαίρη Λαλοπούλου, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Νίκος Πασχαλίδης, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Δημήτρης Παπαγιάννης, Νίκος Φλόκας, Γιώργος Γρηγορίου, Θόδωρος Σαρρής, Μαρία Σόκαλη, Δήμητρα Σερεμέτη, Εύα Μπάρτον, Ιωάννα Καρρέρ

Η ταινία, “Τζένη Τζένη” προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 587.323 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 101 ταινίες.

-Η ταινία αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, που σημειώνει την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα της.

Τζένη Τζένη
Σκηνή από την ταινία, “Τζένη Τζένη”.

-Πρόκειται για την αρχή της συνεργασίας της Νόρας Βαλσάμη με την Φίνος Φιλμ. Ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε αρχικά να δοκιμάσει την νεαρή ηθοποιό για να δει πώς γράφει στο πανί. Για το λόγο αυτό, της δόθηκε ο ρόλος της τραγουδίστριας σε νυχτερινό κέντρο, με τη φωνή της ντουμπλαρισμένη από τη μεγάλη τραγουδίστρια Καίτη Χωματά.

-Το σενάριο της ταινίας, είναι επηρεασμένο από τα πολιτικά γεγονότα εκείνης της εποχής–αλλεπάλληλες εκλογές, αποστασία κλπ–ρίχνοντας μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πολιτικό κλίμα που επικρατούσε και στη δύναμη των κατά τόπους κομματαρχών.

-Τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες.

Περίληψη της ταινίας, “Τζένη Τζένη”

Η φοιτήτρια φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, επισκέπτεται συχνά την ιδιωτική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή, πολιτικού αντιπάλου του πατέρα της. Ο Κασσανδρής προετοιμάζει τον ανιψιό του – και παιδικό φίλο της Τζένης – Νίκο Μαντά, για υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές.

Ο συνυποψήφιός του Γκόρτσος έχει προβάδισμα, ενώ υποστηρίζεται από τον Σκούταρη, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Έτσι, ο Κασσανδρής αποφασίζει να υποχρεώσει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τ,ον ανιψιό του, ενώ παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του ανιψιού του. Ο λευκός γάμος, όμως, θα φέρει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι με απρόσμενες εξελίξεις.

Στην ίδια κατηγορια

Οι ουρανοί είναι δικοί μας

Πλοκή: Μια κοπέλα χωρίς οικογένεια (Αντιγόνη Βαλάκου) κλέβει από εδώ κι από εκεί για...

Η κόμησσα της Κέρκυρας 1971-1972

Η ταινία, "Η κόμησσα της Κέρκυρας" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 310.583 εισιτήρια....

Το πιο λαμπρό μπουζούκι

Περίληψη: Οι κρητικοί Μανωλιός και Μιχαλιός (Θόδωρος Έξαρχος και Γιώργος Παπαζήσης) θέλουν να παντρέψουν...

Τελευταία αποστολή 1949-1950

Η ταινία, “Τελευταία αποστολή” προβλήθηκε τη σαιζόν 1949-1950 και έκοψε 78.318 εισιτήρια.Η ταινία, "Τελευταία...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία