Κούκλα Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Advertisement

Ήταν το 1967 όταν η Ελληνική εταιρία παιχνιδιών, El Greco του Γιώργου και της Φίφης Βακάκη πρότεινε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη να γίνει κούκλα για τις μικρές άλλα και τις μεγάλες θαυμάστριες.

Advertisement

Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα θετική στην πρόταση αυτή και συναντήθηκε αρκετές φορές μαζί τους προκειμένου να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες.

koukla aliki 1

Κάποια στιγμή όμως το όλο εγχείρημα παραλίγο να ναυαγήσει λόγω των υπέρογκων οικονομικών απαιτήσεων που είχε άλλα ευτυχώς μειώθηκαν κι έτσι λίγους μήνες μετά άρχισε η παραγωγή της κούκλας, Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το σώμα με μερικές διορθώσεις ήταν αντίγραφο από μια κούκλα Βελγικής εταιρίας παιχνιδιών ενώ το κεφάλι φτιάχτηκε στην Ιταλία με την επίβλεψη της ίδιας της ηθοποιού.

koukla aliki 2

Δημιουργήθηκαν δύο βερσιόν η μια με ροζ χείλη και ροζ ρουζ και η άλλη με πορτοκαλί – κοραλί χείλη και ίδιο ρουζ. Ενώ τα μαλλιά στην μια ήταν ξανθά και στην άλλη είχαν την απόχρωση του χρυσού. Περιττό να σας πω ότι ξεπούλησε σχεδόν αμέσως μόλις κυκλοφόρησε και σήμερα 55 χρόνια μετά θεωρείτε συλλεκτική.

Όμως ο Αστέριος Μπλάγκος ένας θαυμαστής της αγαπημένης ηθοποιού έχει κάποιες από αυτές στην κατοχή του και με πολλή μεράκι δημιούργησε πιστά αντίγραφα των ρούχων που φορούσε σε γνωστές ταινίες άλλα και στην ζωή της. 

Μάλιστα οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν.

koukla aliki 3
koukla aliki 4
koukla aliki 5

Σ’ευχαριστώ πολύ Αστέριε.

Προηγούμενο άρθροΠου είναι το μέρος που τσακώνονταν Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες
Επόμενο άρθροΣπάνιο απόσπασμα με την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.