15.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘηβαίος Νίκος

Σχετικές αναρτήσεις

Θηβαίος Νίκος

Νίκος Θηβαίος

Ο Νίκος Θηβαίος ήταν ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1993. Μέλος του Σ.Ε.Η. το 1925.
Εμφανίστηκε σε οπερέτες (στον «Έσπερο» Νίκαιας και στο «Θέατρο Σμύρνης»).
Εργάστηκε και στα Θέατρα «Παπαϊωάννου» και «Σαμαρτζή».
Το 1949 πραγματοποίησε περιοδεία στο εξωτερικό με μεγάλο επιθεωρησιακό θίασο (Κ. Βερώνη, Αγγ. Μαυρόπουλος, κ.ά.).
Γενικά, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και θεατρικά σχήματα.
Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρίκα Θηβαίου (1904-1971) που συνεργάστηκε μαζί του τη δεκαετία του 1930 και σε δεύτερο γάμο με την Μαίρη Θηβαίου (Παπαδοπούλου) από το 1961, της αδελφής του ηθοποιού Αντώνη Παπαδόπουλου και πατέρας του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου…

Φιλμογραφία
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Ο άνθρωπος ρολόι (1972)
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Λευτέρης]
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Ο μπακαλόγατος (1968)
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)
Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1968)
Ο φιγουρατζής (1968) [Νικολάκης]
Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967) [Μανωλιός]
Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967) [Κοσμάς]
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966)
Το βλακόμουτρο (1965)
Επιστροφή (1965)
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[ιδιωτικός ντετέκτιβ]
Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
Όλα και τη ζωή μου ακόμα (1963)
Το μεροκάματο του πόνου (1963)
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)
Ο ταξιτζής (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)
Το ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο (1959)[συγγενής μαθήτριας]

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Σταύρος Παράβας 1935-2008

Ο Σταύρος Παράβας γεννήθηκε στα Τουρκοβούνια στις 15 Απριλίου του 1935 από γονείς Μικρασιάτες και ήταν ο μικρότερος από τα πέντε αδέλφια του. Μεγάλωσε στα...

Νίκος Σταυρίδης 1910-1987

Ο Νίκος Σταυρίδης ήνας ένας σπουδαίος κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου, έγραψε ιστορία στην ελληνική κινηματογραφική κωμωδία πρωταγωνιστώντας σε 120 ταινίες. Γεννήθηκε το 1910...

Μπάμπης Ανθόπουλος 1932-2021

Ο Μπάμπης Ανθόπουλος γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το...

Τελευταίες αναρτήσεις