Θηβαίος Νίκος

on

Νίκος Θηβαίος

Ο Νίκος Θηβαίος ήταν ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1993. Μέλος του Σ.Ε.Η. το 1925.
Εμφανίστηκε σε οπερέτες (στον «Έσπερο» Νίκαιας και στο «Θέατρο Σμύρνης»).
Εργάστηκε και στα Θέατρα «Παπαϊωάννου» και «Σαμαρτζή».
Το 1949 πραγματοποίησε περιοδεία στο εξωτερικό με μεγάλο επιθεωρησιακό θίασο (Κ. Βερώνη, Αγγ. Μαυρόπουλος, κ.ά.).
Γενικά, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και θεατρικά σχήματα.
Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρίκα Θηβαίου (1904-1971) που συνεργάστηκε μαζί του τη δεκαετία του 1930 και σε δεύτερο γάμο με την Μαίρη Θηβαίου (Παπαδοπούλου) από το 1961, της αδελφής του ηθοποιού Αντώνη Παπαδόπουλου και πατέρας του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου…

Φιλμογραφία
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Ο άνθρωπος ρολόι (1972)
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Λευτέρης]
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Ο μπακαλόγατος (1968)
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)
Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1968)
Ο φιγουρατζής (1968) [Νικολάκης]
Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967) [Μανωλιός]
Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967) [Κοσμάς]
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966)
Το βλακόμουτρο (1965)
Επιστροφή (1965)
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[ιδιωτικός ντετέκτιβ]
Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
Όλα και τη ζωή μου ακόμα (1963)
Το μεροκάματο του πόνου (1963)
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)
Ο ταξιτζής (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)
Το ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο (1959)[συγγενής μαθήτριας]

Προηγούμενο άρθροΘεοφίλου Ελένη
Επόμενο άρθροΙακωβίδης Μιχαήλ
Ελληνικός Κινηματογράφος Θηβαίος Νίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,113ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,525ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Λιάσκου Χλόη Θηβαίος Νίκος

Λιάσκου Χλόη

Λαμπερή ενζενί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η Χλόη Λιάσκου χάρισε λάμψη και μπρίο σε αξέχαστες κωμωδίες και μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ.Γεννήθηκε στην Αθήνα το...
Ευαγγέλου Ανδρέας Θηβαίος Νίκος

Ευαγγέλου Ανδρέας

Κακαβούλη Ειρήνη Θηβαίος Νίκος

Κακαβούλη Ειρήνη

Βαγενά Άννα Θηβαίος Νίκος

Βαγενά Άννα