21.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Θηβαίος 1906-1993

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Θηβαίος 1906-1993

- Advertisement -

Ο Νίκος Θηβαίος ήταν ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1993. Μέλος του Σ.Ε.Η. το 1925.
Εμφανίστηκε σε οπερέτες (στον «Έσπερο» Νίκαιας και στο «Θέατρο Σμύρνης»).
Εργάστηκε και στα Θέατρα «Παπαϊωάννου» και «Σαμαρτζή».

Το 1949 πραγματοποίησε περιοδεία στο εξωτερικό με μεγάλο επιθεωρησιακό θίασο (Κ. Βερώνη, Αγγ. Μαυρόπουλος, κ.ά.).
Γενικά, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και θεατρικά σχήματα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρίκα Θηβαίου (1904-1971) που συνεργάστηκε μαζί του τη δεκαετία του 1930 και σε δεύτερο γάμο με την Μαίρη Θηβαίου (Παπαδοπούλου) από το 1961, της αδελφής του ηθοποιού Αντώνη Παπαδόπουλου και πατέρας του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου.

Νίκος Θηβαίος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Ζητείται ψεύτης 
1962Δέκα μέρες στο Παρίσι 
1962Ο Ταξιτζής 
1962Οι υπερήφανοι 
1963Όλα και τη ζωή μου ακόμα 
1963Ο Θύμιος στη χώρα του στριπτίζ 
1963Το μεροκάματο του πόνου 
1964Αυτοί που ξέχασαν το Θεό 
1965Επιστροφή 
1965Το βλακόμουτρο 
1966Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης 
1967Από λαχτάρα σε λαχτάρα 
1967Μανωλάκης ο Τέντυ Μπόυ 
1968Ο μπακαλόγατος 
1968Ο πεθερόπληκτος 
1968Ο φιγουρατζής 
1968Ορκίζομαι είμαι αθώα 
1969Αδούλωτη ράτσα 
1969Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου 
1969Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1972Ο άνθρωπος ρολόι 
1972Ο θείος μου ο Ιπποκράτης 
1972Ο πρίγκηπας της αγοράς 
1972Πως καταντήσαμε Σωτήρη 
1973Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης 
1978Από που πάνε για τη χαβούζα 
1979Ο φαλακρός μαθητής 
1980Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Χάρης Ρώμας 1960-

Ο Χάρης Ρώμας (Χαράλαμπος Ρασσιάς) γεννήθηκε στο Πειραιά στις 23 Μαρτίου του 1960 και είναι Έλληνας κωμικός, ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, στιχουργός και πολιτικός. Είναι...

Χρήστος Γιαννακόπουλος 1909-1963

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1909 και ήταν σημαντικότατος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος.Στη θεατρική συγγραφή ήταν αυτοδίδακτος και η πρώτη του εμφάνιση ως θεατρικού συγγραφέα ήταν το...

Κώστας Χατζηχρήστος 1921-2001

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν δημοφιλής κωμικός ηθοποιός, ο πιο αγαπητός και διάσημος «βλάχος» του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Το όνομά του συνδέθηκε με τη...

Τελευταίες αναρτήσεις