26 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαίτη Θεοχάρη (Χλόη)

Σχετικές αναρτήσεις

Καίτη Θεοχάρη (Χλόη)

Η Καίτη Θεοχάρη γεννήθηκε στην Ξάνθη και είναι πρώην Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Ελληνικό κινηματογράφο στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Καίτη Θεοχάρη (Χλόη)
Η Καίτη Θεοχάρη.

Πρωτοεμφανίστηκε με το όνομα Καίτη Χλόη το 1965 στην κοινωνική ταινία, “Καημοί στη φτωχογειτονιά” σε σκηνοθεσία της Ρένας Γαλάνη στον ρόλο της Ειρήνης. Με το πραγματικό της όνομα άρχισε να εμφανίζεται από το 1966 και στην κωμωδία, “Ο αδελφός μου ο τρελάρας”.

Ο πιο σημαντικός ρόλος της θεωρείται στην ταινία, “Τρούμπα ’67” του 1967 σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου δίπλα στον Γιώργο Φούντα, όπου υποδύθηκε την Ρίτα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 θα παίξει στην τελευταία της ταινία, “Ερωτικές στιγμές” (1972) του Γιάννη Κοκκόλη και θα ξεκινήσει να εμφανίζεται στην τηλεόραση παίρνοντας έναν ρόλο στην σειρά της τότε ΥΕΝΕΔ, “Η γειτονιά μας”.

Η Καίτη Θεοχάρη πήγε να ξεπεράσει σε ”γυμνά” την Ζέτα Αποστόλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Έκτοτε η Καίτη Θεοχάρη θα στραφεί προς το τραγούδι, όπου κυκλοφόρησε τον πρώτο και τελευταίο της δίσκο με τίτλο, “Κι’ είχα τόσα πολλά να σου δώσω” το 1983 σε στίχους του Σπύρου Γιατρά και μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη.

Την δεκαετία του 1980 θα κάνει την επανεμφάνιση της ως ηθοποιός στις βιντεοταινίες που κυκλοφορούσαν τότε παίζοντας σε τρεις από αυτές (1985-1987).

Καίτη Θεοχάρη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1972Ερωτικές στιγμές
1969Παιδί μου αγάπη μου
1968Στη ζωή μαζί σου πόνεσα
1968Υπόθεσις Ερμής
1967Άκρως απόρρητο
1967Τρούμπα 67
1967Ματωμένη Γη
1966Μαζί σου για πάντα
1966Ο αδελφός μου ο τρελάρας / Ο αδελφός μου ο λόρδος
1966Το παραστράτημα της ορφανής
1966Γαβριέλα η αμαρτωλή της Αθήνας
1966Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις
1966Ούτε μιλάει ούτε λαλάει
1965Καημοί στη φτωχογειτονιά
1959Στουρνάρα 288

 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΘεοφίλου Ελένη
Επόμενο άρθροΙακωβίδης Μιχαήλ

Σχετικές αναρτήσεις

Σμάρω Στεφανίδου 1913-1965

Σημαντική ηθοποιός με δυνατή, συνεπή και συνεχή παρουσία στο θέατρο, η Σμάρω Στεφανίδου γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1913  στην Αθήνα και πέθανε στις 7...

Μιράντα Ζαφειροπούλου 1945-

Η Μιράντα Ζαφειροπούλου γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη και τελέιωσε το Πειραϊκό Θέατρο. Στα 21 της χρόνια στέφθηκε Σταρ Ελλάς για το 1968. Εκείνη τη...

Αλεξοπούλου Έλενα

Η Έλενα Αλεξοπούλου γεννήθηκε το 1952 και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα από το χωριό Παλαιοκερασιά του Δήμου Στυλίδας και σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε...

Τελευταίες αναρτήσεις