36.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΚαίτη Θεοχάρη (Χλόη)

Σχετικές αναρτήσεις

Καίτη Θεοχάρη (Χλόη)

- Advertisement -

Η Καίτη Θεοχάρη γεννήθηκε στην Ξάνθη και είναι πρώην Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Ελληνικό κινηματογράφο στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Καίτη Θεοχάρη (Χλόη)
Η Καίτη Θεοχάρη.

Πρωτοεμφανίστηκε με το όνομα Καίτη Χλόη το 1965 στην κοινωνική ταινία, “Καημοί στη φτωχογειτονιά” σε σκηνοθεσία της Ρένας Γαλάνη στον ρόλο της Ειρήνης. Με το πραγματικό της όνομα άρχισε να εμφανίζεται από το 1966 και στην κωμωδία, “Ο αδελφός μου ο τρελάρας”.

Ο πιο σημαντικός ρόλος της θεωρείται στην ταινία, “Τρούμπα ’67” του 1967 σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου δίπλα στον Γιώργο Φούντα, όπου υποδύθηκε την Ρίτα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 θα παίξει στην τελευταία της ταινία, “Ερωτικές στιγμές” (1972) του Γιάννη Κοκκόλη και θα ξεκινήσει να εμφανίζεται στην τηλεόραση παίρνοντας έναν ρόλο στην σειρά της τότε ΥΕΝΕΔ, “Η γειτονιά μας“.

Η Καίτη Θεοχάρη πήγε να ξεπεράσει σε ”γυμνά” την Ζέτα Αποστόλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Έκτοτε η Καίτη Θεοχάρη θα στραφεί προς το τραγούδι, όπου κυκλοφόρησε τον πρώτο και τελευταίο της δίσκο με τίτλο, “Κι’ είχα τόσα πολλά να σου δώσω” το 1983 σε στίχους του Σπύρου Γιατρά και μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη.

Την δεκαετία του 1980 θα κάνει την επανεμφάνιση της ως ηθοποιός στις βιντεοταινίες που κυκλοφορούσαν τότε παίζοντας σε τρεις από αυτές (1985-1987).

Καίτη Θεοχάρη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1972Ερωτικές στιγμές
1969Παιδί μου αγάπη μου
1968Στη ζωή μαζί σου πόνεσα
1968Υπόθεσις Ερμής
1967Άκρως απόρρητο
1967Τρούμπα 67
1967Ματωμένη Γη
1966Μαζί σου για πάντα
1966Ο αδελφός μου ο τρελάρας / Ο αδελφός μου ο λόρδος
1966Το παραστράτημα της ορφανής
1966Γαβριέλα η αμαρτωλή της Αθήνας
1966Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις
1966Ούτε μιλάει ούτε λαλάει
1965Καημοί στη φτωχογειτονιά
1959Στουρνάρα 288

 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Τούλα Δράκου 1912-

Η Τούλα Δράκου-Σαραντοπούλου (Γεωργίου) γεννήθηκε το 1912 και το 1929 ήδη φοιτούσε στο Ωδείο.Εμφανίστηκε νωρίς στο μουσικό θέατρο και την «πρόζα» (μέλος του ΣΕΗ...

Άννα Χρυσάφη 1921-2013

Η Άννα Χρυσάφη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου του 1921, από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Ξεκίνησε να δουλεύει ως μοδίστρα της υψηλής κοινωνίας της Αθήνας (έραβε μάλιστα...

Μάρω Κοντού 1934-

Η Μάρω Κοντού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 1934. Το πραγματικό όνομα είναι Μαριάνθη Κοντού και είναι ηθοποιός έχοντας επίσης και πολιτική σταδιοδρομία...

Τελευταίες αναρτήσεις