Ζητείται επειγόντως γαμπρός

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου 1971
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας:
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία
1971

Ηθοποιοί: Ρένα Βλαχοπούλου (Ρένα Παπαρόδου), Μπέτυ Λιβανού (Πίτσα Παπαρόδου), Ανδρέας Μπάρκουλης (Άγγελος Φλωράς), Άννα Κυριακού (Τζένη), Παύλος Λιάρος (Ντίμης Γιαμαλάκης), Ανδρέας Φιλιππίδης (Θόδωρος Γιαμαλάκης), Βάσος Ανδρονίδης (Χαραλαμπίδης), Μαίρη Σπάθη, Βάσω Βενιέρη, Στράτος Παχής, Δώρα Φύτιζα, Δήμητρα Νομικού, Βασίλης Τσιβιλίκας, Κώστας Μεντής, Νάσος Κεδράκας, Γιώργος Καύκας, Λευτέρης Κοτσελίδης, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Πόπη Μαρέλλι, Άγγελος Συρογιάννης, Μαρίνα (τραγούδι), Γιάννης Πάριος (τραγούδι), Κώστας Προκοπίου (τραγούδι)

Περίληψη: Η ώριμη αλλά καλοστεκούμενη χήρα Ρένα, ιδιοκτήτρια εργοστασίου, αποφασίζει να ξαναχαρεί τον έρωτα που τόσο στερήθηκε από τότε που έχασε τον άντρα της. Αρχικά απογοητεύεται, τόσο από τον νεαρό Ντίμη, όσο κι απ’ τον γοητευτικό πλέι μπόι Άγγελο, οι οποίοι τη φλερτάρουν μεν, αλλά στην πραγματικότητα έχουν στο στόχαστρο την κόρη της Πίτσα που είναι σαν τα γάργαρα νερά, αλλά και πολύφερνη νύφη. Το ίδιο όμως γίνεται και μ’ έναν υπάλληλό της, τον κύριο Χαραλαμπίδη, που προσπαθεί να την ξεμοναχιάσει, αλλά για εντελώς άλλο σκοπό. Θέλει να της αποσπάσει ένα μικρό δάνειο το οποίο έχει ανάγκη. Τελικά, η Ρένα θα κατασταλάξει σ’ έναν άνθρωπο που την καταλαβαίνει, αλλά έχει και την κατάλληλη ηλικία: τον δικηγόρο Θόδωρο Γιαμαλάκη.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 327.366 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 90 ταινίες.
-Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την τρίτη από τις τέσσερις συνολικά κινηματογραφικές διασκευές που έγιναν πάνω στην θεατρική επιτυχία “Δελησταύρου και Υιός” των Σακελλάριου–Γιαννακόπουλου.
-Η πρώτη, με τον ίδιο τίτλο και με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Λογοθετίδη, γυρίστηκε από τον ίδιο τον Αλέκο Σακελλάριο το 1957.
-Η δεύτερη με τίτλο “Υιέ μου, Υιέ μου” και πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα γυρίστηκε απο τον Γρηγόρη Γρηγορίου σε διασκευή του Γιώργου Λαζαρίδη το 1965.
-Η τέταρτη με τίτλο “Η Μανούλα, το Μανούλι και ο Παίδαρος”, με πρωταγωνίστρια και πάλι την Ρένα Βλαχοπούλου γυρίστηκε το 1982 από τον Κώστα Καραγιάννη σε διασκευή του Λάκη Μιχαηλίδη.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ζητείται επειγόντως γαμπρός
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΖητείται ψεύτης 1961
Επόμενο άρθροΕσχάτη προδοσία

Similar Articles

Comments